0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Инсеминации / януари - март 2007г./
« Отговор #340 -: Март 14, 2007, 17:15:16 pm »
Бакси честито!!!  :balk_46:

А на останалите момичето, които ще правят инсе-та - имайте вяра и ще стане!
Стискам палци  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: и много положителни резултати  :bfp:!

Аз за съжаление минавам в другата темичка - започваме стимулация за ин витро...

« Отговор #341 -: Март 14, 2007, 23:25:34 pm »
Много се радвам да видя хубава новина в тази тема  :D
Честито, Baksisa  :D

lb2f
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #342 -: Март 14, 2007, 23:34:10 pm »
baksisa, честито,  миличка!аз налято ще правя инсе там и много се обнадеждавам от това, което пишат всички за инсеминациите при д-р Даскалов!

Е, кво ти казах, Мими!
Бакси, честито, супер новина! Браво!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

gerina

Моля за съвет
« Отговор #343 -: Март 16, 2007, 11:07:24 am »
Здравейте момичета отдавна чета написаното от вас, често влизам тук но рядко пиша по простата причина, че не съм много компетентна за да давам мнения пък и от скоро се въртя  в.този "омагьосан кръг" наречен безплодие без явна причина. Искам да ви попитам следното: след две неуспешни инсеминации стимулирани с клостилбегит първата от 5-10 ден и втората от 1-5 ден от МЦ резултат няма направени ми са изследвания като проходимост на тръбите и хормони които са в норма според доктора, при мъжа ми всичко е ок, но се притеснявам от факта че освен фоликулометрия преди инсето на 8 ден и в деня на инсето друго не ме прави като изследвания например следене на някакъв хормон, незнам дали яйцеклетката която се отделя от спукания фоликул е качествена или не и има ли някакъв начин да се разбере това. И при двете стимулации образувах по 3 фоликула като само единия се пукаше другите два оставаха след инсето и каква им е съдбата незнам, първия път бяха станали на кисти след което се изчистиха, втория път не съм ги проверявала след инсето. Чудя се дали да опитвам още инсета или да пристъпя към по тежката артилерия т.е инвитро.
Благодаря ви предварително за съветите.
*
« Отговор #344 -: Март 16, 2007, 17:05:05 pm »
По принцип се правят средно до 6 инсеминации, стимулирани с Клостилбегит, Серофен или нещо друго. Не знам кой ти прави инсеминациите, но стимулацията трябва да бъде от 3 до 7 ден или от 5 до 9 ден. Правят се няколко фоликулометрии (при мен н-р на 9, 11 и 13 ден, както и в деня на инсето - 15-ти ден). Освен това се изследват хормони (при мен изследват Е2 и LH) и се поставя  Прегнил за по-точно таймиране на овулацията и пукане на фоликулите(обикновено 5000 или 10 000 единици). От 24 до 48 часа след инжекцията се правят инсетата. Един-два дни след инсеминацията се прави нов преглед и ако се налага повторна инсеминация. Аз забременях при третата си инсеминация, за жалост извънматочно. Сега подготвих документи за ин витро, но продължавам с инсетата и се надявам да се получи пак. Инсеминациите са значително по-евтини и ненатоварващи, така че моя съвет е ако имаш време(биологично) да пробваш с още няколко и тогава да пристъпиш към ин витро. Разбира се трябва всичко при теб да е наред и спермограмата да е хубава. Каквото и да решиш, ти желая успех!

*
« Отговор #345 -: Март 16, 2007, 20:09:27 pm »
Сега подготвих документи за ин витро, но продължавам с инсетата и се надявам да се получи пак.
Душка, успех ти желая от все сърце, дано не стигнеш до инвитро, а по-рано :babbycarrage:

*
« Отговор #346 -: Март 17, 2007, 19:38:19 pm »
Здравейте,преди четири дни ми мина втората инсеминация,но от два дни имам болки или по точно силни пробождания в гърдите,по принцип винаги след овуто гърдите почват да ме болят силно и така две седмици докато ми дойде,но сега ме пробождат а не ме болят целите.Пия дуфастон и фолиева киселина,понеже болките са много силни се чудя дали утре в неделя да не притесня доктора и да го питам дали е нормално,ако има и друг с тези симптоми нека сподели за да не се притеснямам.Благодаря ви.
*
« Отговор #347 -: Март 17, 2007, 20:31:57 pm »
Аси,питай доктора най-добре!Аз никога не съм имала такива пробождания.Ако някой е имал и е нормално,нека се включи.Успех :bighug:
*
« Отговор #348 -: Март 17, 2007, 20:56:35 pm »
Аз имах странни пробождания от Утрогестана, нали и Дуфастона е долу-горе на същия принцип, така че може и да е от него.

*
« Отговор #349 -: Март 18, 2007, 11:11:48 am »
Здравей, Аsi73!
Аз не съм имала никакви болки след инсетата, но дано при теб е симптом на нещо много хубаво. Успех ти желая -  :crossfingers: за  :bfp: и  :cloud9: !
Душка, успех ти желая от все сърце, дано не стигнеш до инвитро, а по-рано :babbycarrage:
Миличка, много ти благодаря за пожеланията!!! Желая и на теб същото -  :bfp: :cloud9: :babyflips::bighug: !
Успех на всички момичета в процедури!!! :goodluck:

*
« Отговор #350 -: Март 21, 2007, 22:04:52 pm »
 :cry: :cry: :cry:
Момичета, и аз ще ви разочаровам! :(
На 17-тия ден от инсеминацията ми дойде м.
За сега чао, успех на всички!
*
« Отговор #351 -: Март 21, 2007, 22:54:53 pm »
Nadya, съжалявам, мила!!! :sorry:
И аз пропускам този месец! За първи път ми се случва да няма фоликули - док писа на схемата - няма растеж. Вика ме пак в петък, ако пак няма нищо - няма да има инсеминация. Чудя се изобщо дали да отивам? Това дали говори за изчерпан яйчников ефект? В паника съм! Дали да почина месец-два и да премина директно към ин витрото?

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #352 -: Март 22, 2007, 07:25:40 am »
Душка споко!!!!Нормално е да има 1 месец в годината без фоликули.......ановулаторен цикъл!!!!!! :DВсичко ще е наред!!!! :D

nadya съжалявам мила! :(
*
« Отговор #353 -: Март 22, 2007, 09:44:02 am »
Душка споко!!!!Нормално е да има 1 месец в годината без фоликули.......ановулаторен цикъл!!!!!! :DВсичко ще е наред!!!! :D
Аdi -  :thankyousign: ! Лошото е, че се бях настроила за още 1-2 инсета и си взех и болнични дори, а сега ще отидат на празно!

*
« Отговор #354 -: Март 22, 2007, 10:06:47 am »
Душка, не се настройвай за най-лошото сама!
Дай си малко почивка и на спокойствие реши какво правиш
по нататък.
Аз преди две години правех стимулация с Гонал - по 3 инж. на цикъл и също не правех фоликули, а сега си реагирах на Клостилбегита с по 2-3 фоликула...
За съжаление от инсеменациите (4 на брой) не се получи и ние преминаваме към ин витро!
Стискам палци следващия месец всичко да е наред!
*
« Отговор #355 -: Март 22, 2007, 10:15:08 am »
Avi, благодаря ти, миличка, за отговора и за пожеланията! Желая успех и на теб при ин витрото! Док и на мен ми спомена, че ако искам още инсета, ще трябва да пробваме стимулация с инжекции. Дали става въпрос за Гонал или има и други инжекции? Колко струват? Ако знаеш, моля те, отговори ми! Защото ако са много скъпи, то няма смисъл май, по-добре е да се мине направо на ин витро.

« Отговор #356 -: Март 22, 2007, 10:28:08 am »
Лошото е, че се бях настроила за още 1-2 инсета и си взех и болнични дори, а сега ще отидат на празно!

Почини си, порадвай се на хубавото време. Всичко ще е наред, ще видиш ...
:bighug:
« Отговор #357 -: Март 22, 2007, 10:29:11 am »
Душка, има и други препарати, например Меногон. Една ампула струва около 23 лв. Може да се използва в комбинация с Клостилбегит и така да не ти се наложи да използваш повече от 3 ампули. Всичко е въпрос на организъм.
Спокойно миличка, трябва да стане, ти го заслужаваш! От сърце ти желая късмет и да не стигаш до ин витро!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #358 -: Март 22, 2007, 11:03:48 am »
Mmery, Rozovelka, Avi, Adi, момичета, какво щях да правя без вас?
Всички го заслужаваме това чудо! Дано стане! Дано всички сме щастливи!
 :bighug: :goodluck:  :balk_21: 

*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #359 -: Март 22, 2007, 12:53:23 pm »
Mmery, Rozovelka, Avi, Adi, момичета, какво щях да правя без вас?

никога не отстъпвай на принципите си!