Да не си помислихте, че е само това?
Сега - поименно.
marmotche,Честито първо зъбче на „перфоратора” Дани! Дай малко снимки да видим сладката му усмивка.
Marie,Подкрепям Ganka, че трябва да се успокоиш малко. То всички ни е било страх, ама този стрес не е добър и за бебето – нужна ти е повече почивка и розови мисли (в тон с новата лентичка).
Ganka,Висока температура се сваля за минути с топла баня. Но температурата на водата трябва да е само с 1 градус по-ниска от измерената на детето. Ако използваш студена вода за обтриване или хладка за къпане, треперенето може да предизвика обратен ефект – покачване на телесната температура. Трябва да го държиш и много леко облечен.
Има едно лекарство при зъбоникнене, Gengigel, което действало на по-различен принцип от другите – не като болкоуспокояващо, а лекуващо самото възпаление на венците, появяващо се при никненето.
За рожденния ден на Стеф и аз бях поръчала торта със свещи-фойерверки, бях купила едни такива детски покани за парти, шапки за парти, ленти с балони и подобни. Бях запазила места в една сладкарница (единствената, в която не се пуши) по обедно време, когато Стефко е в най-добра кондиция. Поканени бяха мои приятелки с бебчета, роднини, приятели – представях си го много весело. Обаче няколко дни преди рожденния си ден, Стеф се разболя лошо и пропуснахме така планираното мероприятие. На деня си взехме тортата, сложихме украсата вкъщи и се събрахме само с най-близките. Не пропуснахме да документираме с камера, но на малкия (въпреки че се възстановяваше вече) изобщо не му беше до празник. От сърце ти пожелавам да не се случи подобна история и при вас! Дано всичко мине като по вода!
Еми, Съжалявам да прочета, че Тони е подхванал щафетата? Дано се размине лесно!
А за разходките – нали имате парно в колата, какво те притеснява? Аз съм разхождала Стефко като бебе с количката дори при минусови температури – за малко време, естествено.
jam,За слагането на пода – и моят съвет е да го слагаш на пода. Стефко падна два пъти от спалнята, докато ми уври главата, че трябва да го пускам да седи и лази долу на пода (все в леглото го слагах да играе – на тясно). Късно, обаче екстремно (напук на бабите и роднините) – никакви постелки, кожи, килими – директно на пода върху ламинирания паркет (с ПВЦ дограма сме и поддържам с климатик 21 градуса).
За тортата – щом за изписването Марти е получил Порше, чудя се каква ли торта-кола ще получи от леля си СтефиЗ за първия си рожден ден?!
За пишока на Марти – защо му го дърпа педиатърът? Нали не трябваше да се пипа?
За пъпките – защо смяташ, че са от храна? Какво си въвела освен оризовата каша?
За све – имаш си достатъчно други притеснения, че да се ядосваш за толкова дребни неща!
Силви,Добре, че поне притеснението ти за спирането на кърмата е отпаднало от чуденките и поводите за нерви.
Според мен, просто няма такива жени (дето им сваляш шапка) от тези, които си гледат децата сами – без никаква помощ от баби, детегледачки и др.п. И до ден днешен нищо в къщата ми не е както преди – нито къщата ми е винаги оправена, нито имам сготвена манджа, нито прането ми е изгладено, нито аз изглеждам супер. А иначе и аз минавам за оправен и организиран човек.
За ръцете – от години ползвам един крем и балсам – Atrix – много е нежен и бързо попива в кожата.
venus_melena,Вени, видях клипчето как Мати играе сам на пода! Ми, той изглежда по-голям от нас – сигурно наближавате вече 1 метър на ръст!
lisiche,Пробиотици, пребиотици и синбиотициnia72,Бих те посъветвала да прочетеш книгата на д-р Додсън, от която бях цитирала в отделна тема – на вратата (на Ели и на твоята) чука прословутата трета годинка!
borovinka,Не се вини за организацията – просто не е възможно да я има сега – режимът ще се нагласи постепенно. Почивай винаги, когато можеш! Моята униформа беше по-прилична
– вечно разкопчана пижама. И се чудя защо дохранваш, след като кърмиш на поискване?!
Разкажи как мина питката.
StefiZ,За захранването на кърмените бебета - малко инфо на английски:
Solid foods and the breastfed baby?;
Why delay solids?;
Is my baby ready for solid foods?;
Links: Starting solid foods?lady_11,Тепърва ще има да те съветват – да щяло и нещяло.
1. Аз ползвам само залъгалки – като новородено – на Авент силиконови и на Нук каучукови (бяха ми подарък). След това – само силиконовите.
2. Откакто се е родил Стефко в стаята, в която е, поддържам 21 градуса с климатик. В началото затоплях до 23 преди баня, след което веднага намалявах пак на 21. Сега не затоплям изобщо – денонощно сме на 21. Не ползвам сешоар след банята, въпреки че Стефко е с дълга коса. Температурата в стаята е може би единственото нещо, за което не съм се притеснявала никога.
morkovche,Лидия и аз бяхме писали за изсушители за въздух, а не за овлажнители.
И аз ползвах помпа на „Авент”. От всичко, което съм чела – по-добри от нея са само електрическите, които май само по Интернет от чужбина се поръчват.
Иначе стискам силно палци да си дочакаш датата!