0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Обръщам се към нашето Бяло моми4е, но и към Фуси,Миша, Мери, Фреши, Грейс и Каси - извинете ме за егоисти4ното държание моми4ета, но по4ерпих от вашите думи и действия сили, които в този момент са ми толкова нужни. Благодаря ви!
 Исках да пиша за болката си, но бе 8ми март, не исках да ви натъжа. В деня преди това, лекар ми потвърди, 4е при арт, процента за спонтанен е 25 %, а при естествено забременяване 10. И какво излиза, и аз преди си казвах поне да забременея, да видя 4е става, поне това. Но не, сега дори да успея някога пак да забременея, пак и пак ще умирам от страх- край нямат страданията.
 Снощи имахме гости- в съседната стая смях и весели разговори, аз в кухнята рева на глас, защото се въртеше една песен, на която все си представях как ще танцувам с дъщеря си. И това не бе края, от 3 до 8 сутринта не спах от менструални болки  :x
 Все се питам докога и най-ве4е как да се боря !
 Мише права си, това, което най ми помага е, 4е не съм сама. Добре 4е ви има, 4е сте такива, каквито сте - силни, но и умни, и хубави, и позитивни и слън4еви (Фуси, не само ти си скромна) :D

:rainbow:Вярвам,момичета  :grouphug:, ще го има мига в който няма да усещаме земята под себе си!

И ще се питаме дали това е е щастието!?
Или е защото, са щастливи птиците които свиха гнездо в къщурката на липата под прозореца ни!
Или просто пролетта е прекрасна, дошла дори и по-рано!
Или просто този до нас ни обича и с две длани ни дава целия свят!
Или вяравш и се молиш за успеха на някой, който утре ще се срещтне с истината!А го познаваш само по ник....

Само сърце пълно с обич, може да поеме чуждата болка и радост!

yahoo_17Мария!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Вярвам, Мишанта, Гане,  :balk_21: :bighug:.
Аз май отново съм на крака. Емоциите отшумяха, разумът се върна, вяра имам още малко.
Явно дойде време да направя нещо радикално, отлагано 3 години.
В края на март смятам да направя оперативна хистероскопия за премахване на преградата в матката. Вече не си струва да поемам риск за късен аборт, вследствие на тази аномалия. Не ми стиска.
Много ме е страх, няма да крия. Но, повече ме е страх, че и следващият опит ИКСИ ще завърши плачевно, ако не направя необходимото.
Доверявам се на професионализма и желанието на д-р Стаменов да ми помогне. Всичко да мине леко и скоро да мога да се зарадвам истински... Толкова дълго чакам този момент. Станаха 3 години вече :(
Искам, значи мога. Вярвам, засега...
Дано това е пътят към светлината извън тунела.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
White, многе се радвам да те "видя" отново на крака :D
От сърце ти желая успех  :bighug:

lb2f
*
успех ,мила White!!!
Стискам палци!!! :goodluck: :babyflips: :bighug:
White хубавото на всичко лошо ,че след него идват хубави моменти,така че смело напред ще дойде и нашия ред.Много късмет ти желая от цялото си сърце :goodluck:
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Уайти, миличка, не бива да те е страх! Ние сме с теб и ще те подкрепяме! Налага се да го направиш! Пристъпи към него с мисълта, че това е още една крачка по пътя към твоето бебе! Няма начин да бъде другояче :) И е сигурно, че то те чака на края на тунела! Просто още малко търпение трябва да имаш!
Важното е, че си на крака и вярваш, че ще се получат нещата! Вярата в лекаря, вярата в успеха са 50 % спечелена битка! :crossfingers: :balk_21:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Хубаво е когато човек се изправи на крака, чувства се някак нов, зареден със сили. Успех до края.
*
White, много се радвам, че си се решила на тази голяма крачка напред!
Доколкото си спомням септумът ти е много дълбок, което наистина увеличава рискът от аборт. На мен лично само слепване от десния рог отстраниха, но пък аз нямам ясно изразен септум. Но на моя приятелка преди години й отстраниха септума с хистероскопия и след това изкара една безпроблемна бременност.

Късмет и успех! Стискам палци!
Уайт, а какво казва Док - може ли преградата да е причина за неуспешните опити?

Хубаво си решила да я махнеш, давай смело напред :D
Благодаря ти, Бени!

*
White, мила, много вяра, сила, кураж и надежда!!!
 :bighug: :goodluck:

*
Много ви благодаря, момичета. Давате ми много сили. А в момента имам нужда от тях.
Фреши, док отдавна има съмнения за вредното влияние на септума, ама аз съм твърдоглава :D. Време е да му повярвам, иначе рискувам да си счупя главата още веднъж. Не останаха много възможности вече.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
При мен септума е много слабо изразен и всички д-ри ме уверяват, че това не е причина за абортите. Много съм се чудила и аз какво да направя, не знам дали се хващам като удавник за сламка. От друга страна си мисля, че ако не е проблем и ако предприема нещо, дали няма да загуба само време и нерви. Още не съм решила и се чудя.
*
Mary, при мен септумът е много дълбок. Дори някои лекари имат съмнение за две матки. При хистероскопията се установи, че все пак част от преградата е подвижна и може да се отстрани.
Мен също доста лекари ме убеждаваха, че това не е причина за незабременяване, но след 3 неуспешни опита икси не мога да си позволя риск да загубя детето в късните месеци.

Антоан дьо Сент Екзюпери
*
White, искрено ти желая успех! Щом вътрешното ти усещане, е че трябва да го направиш, за да продължиш значи това е правилното!!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
Ралинка, Гане, Мимка  :bighug:
Уайти, кураж и давай напред !
Мила White,
Естествено че има светлина в тунела и тя е от твоето слънчице, което те чака!  :)
Имаш толкова много причини да поддържаш вярата си: млада си, информирана си, натрупала си полезен опит, и не на последно място си обичана и подкрепяна!!!
Независимо, че лекарите не са категорични /предполагам че от липса на практика и стандарти в Б-я/ мисля, че отстраняването на septuma е част от стъпката към успешния финал.
Ровила съм се доста и съм чела в американски сайтове за доста случаи на забременяване след такава операция, правени са и рисърчи на тази тема.
Доколкото си спомням опитите /при теб ИКСИ-то/ могат да се почнат 2-3 месеца след операцията.
Успех и бъди все така витална!

« Последна редакция: Март 14, 2007, 18:56:43 pm от mmery »
Уайти, може би вече си писала /дори имам съмнениа че съм те питала лично - прости даскалската ми райзсеяност/, но как се установи този септум, вижда ли се на обикновен ехограф или само при цветна снимка?

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
Миники, септумът се вижда на обикновен УЗ. Откри го д-р Мазнейкова преди 11-12 години. После го потвърдиха всички лекари, които са ме гледали. На снимката обаче се видя, колко е дълбок.
Другата седмица е срещата със Стаменов за уточняване на деня на страшния съд.
Стискайте палци.

Антоан дьо Сент Екзюпери
Стискам здраво  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

lb2f
*
И аз стискам палци!