0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравеите на всички,чета форума от известно време, но реших да пиша за съвет,защото вече незнам...
В момента съм бременна влизам в 8г.с. но на прегледа миналата седмица док ми каза че имам кухо яйце-няма развитие на плода и трябва кюртаж.Нямам никакво кървене до момента,гърдите са подути,нямам болки...Проблема е че това ми е 4 неуспешна бременност като причините са неясни-може би и вината е в мен,като чета постингите тук колко изследвания всички правят и колко са наясно с нещата.Първата брем беше преди 11год (сега съм на 34)-в Тина Киркова-Соф,направих сериозен кравоизлив и тогава пак ми казаха че е кухо яйце.2000г отново забременях,карах много лека бременност,без никакви проблеми до 8месец и изведнъж(лежах в леглото и ядях)-отново огромен кръвоизлив,в болницата веднага ми направиха секцио,бебето беше в кома съживиха го,но след два дни почина.Докторите казаха че плацентата се е отлепила много рязко 2/3 защо...не стана ясно.
Сега нова бременност и пак...Другия много сериозен проблем които изникна като почнах изсл сега е че ми откриха антитела за хепатит с.Първоначално бях ужасена,но докторите на които ходех ме поуспокоиха че вероятността да се предаде на бебето е минимална,и наи-вероятно съм носител, но не съм болна,а и то се оказа кухо яйце...
Сега ми предстои кюртаж и направо...Незнам и по нататък какво да правя..Чета тук за имунологични и генет проблеми,но ако имам такъв как износих почти до края едната бременност(бебето почина заради кръвоизлива-беше в кома,но иначе е било наред).Освен това проблеми със самото забрем явно нямам-цикъла ми е редовен-сега забременях веднага като реших,но почвам да мисля че това е още по-зле,всеки път надежди и после провал...Забравих да кажа че съм и отриц кръвна група.
Наистина незнам какво да правя,има ли смисъл да се подлагам на всичко това пак..ще се побъркам както и всички около мен.Ще се радвам ако някои ми пише със съвет или мнение,съжалявам че стана дълго,искрено пожелавам успех на всички,благодаря за ислушването   
« Последна редакция: Януари 16, 2007, 12:31:00 pm от Мели »
Re: Молба за съвет
« Отговор #1 -: Януари 16, 2007, 10:40:46 am »
Ами, добре е да си направите имунологични и генетични изследвания и консултация с имунолог, генетик, ендокринолог. Ако има някакъв проблем, ще се вземат мерки по време на следващата бремнност. Сама не можеш да откриеш защо се получава така.
Успех! :)
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Молба за съвет
« Отговор #2 -: Януари 16, 2007, 12:30:14 pm »
Здравей и добре дошла при нас!
Наистина си преживяла много и сигурно ти е тежко, но все пак добрата новина е, че можеш да забременяваш.
Първо по отношение на кръвната група - сигурно си правила изследване за антитела и анти Д гама глобулин, но аз все пак да ти напомня.
Второ, за хепатита - направи си консултация с инфекционист.
Трето, заради повечето от 2 спонтанни аборта се налага генетична консултация, можеш да я направиш в един от следните градове - София, Пловдив, Варна, Плевен и Стара Загора - там има катедри по медицинска генетика.

Отделно, но не на последно място, аз бих направила една спермограма на съпруга ти, защото половината генетичен материал идва от него и проблемите ти може да се търсят и от негова страна.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Молба за съвет (хабитуален аборт - бел.мод.)
« Отговор #3 -: Януари 16, 2007, 12:35:18 pm »
нека допълня и за нуждата от имунологични изследвания, които вървят в комплект с генетичните.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #4 -: Януари 16, 2007, 12:36:48 pm »
нека допълня и за нуждата от имунологични изследвания, които вървят в комплект с генетичните.
Да, аз някак ги възприемам като цял панел, но си права, че трябва да се акцентира.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #5 -: Януари 16, 2007, 12:49:39 pm »

Мели, можеш ли да кажеш нещо повече за връзката между повтарящи се спонтанни аборти и спермограма.
Аз самата съм с два, направиха ни много изследвания, но не и спермограма. Искам просто да проверя всичко и да се информирам максимално преди да се престраша трети път.  :(
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #6 -: Януари 16, 2007, 12:55:06 pm »
Връзката е пряка и директна - бебето получава генетичен материал както от майката, така и от бащата. Проблеми в сперматогенезата също могат да водят до спонтанни повтарящи се аборти.

Димитър Кудоглу
« Отговор #7 -: Януари 16, 2007, 13:50:29 pm »
Благодаря много на всички за отговорите. За кръвната група ми слагаха антигамаглобулин след секциото,а и по време на цялата предишна брем ми изследваха антителата-всичко ок. Вината е може би и моя защото чак сега (до голяма степен от вас и форумите)научих за за имунологични и генетични проблеми,може би ако се бях заитересувала по сериозно...въпреки че не съм лекар все пак... Не мога да разбера(от всичко прочетено) ако имам такъв проблем как изобщо износих предишната бременност почти до краи?!Това не са ли проблеми сварзани още с формирането? И защо не прокървявам-повечето случай на кухо яйце прокървявят още в началото,незнам...пълна каша ми стана в главата :(
*
« Отговор #8 -: Януари 16, 2007, 14:08:02 pm »
Ами и с проблеми можеш да износиш докрай здраво бебе, но е завишен рискът от аборт например. Когато се открие проблемът (ако изобщо има такъв, надявам се при теб да няма), може чрез медикаменти да се намали този риск.

Такъв е случаят с мен. Имам генетичен дефект на кръвосъсирващи фактори. Затова при следваща бременост ще трябва да си бия дневно едни инжекции. Така рискът от следващ аборт ще намелее до малко над 30%. Не искам и да знам какъв е бил досега.

Иначе дори с моите проблеми е възможна успешна бременост без медикаменти. Такъв е и оччччевидно случая с майка ми, бабите ми и техните баби. Все пак моят проблем е наследствен.

Мели, благодаря ти за отговора. Сега, разбира се, изплува нещо, което бяхме забравили със съпруга ми по отношение на правена вече спермограма. Много ми е чудно как е възможно да не сетим досега при сегашните ни проблеми.
« Последна редакция: Януари 17, 2007, 13:16:00 pm от jul4e »
« Отговор #9 -: Януари 16, 2007, 15:02:14 pm »
От всичко прочетено до сега(незнам до колко вярно разбрано) и аз мисля че ще имам такъв проблем с кръвосъсирването -дядо ми почина от нещо такова и баба ми го има(въпеки че е на 92год да и жива и здрава), а и четох че се получава при кръвозагуби и двете предишни бяха с загуба на мого кръв. Мен и от това ме е страх сега да не стане пак...от друга страна не искам бързо кюртаж,въпреки че не смея да се надявам,защото още по-зле..А за изследванията ще ги направя - писах на д-р Конова(пак след инормация от тук )тя много мило ми отговори,мисля да пратя тя да направи част от тях
*
« Отговор #10 -: Януари 16, 2007, 16:22:04 pm »
Виж, не се плаши предварително, виж какви ще са ти резултатите, може би всичко ще е ок, надявам се.  :)

А иначе е важно да направиш изследванията, дори и за да отхвърлиш варианта да има нещо.
« Отговор #11 -: Януари 17, 2007, 17:33:16 pm »
Здравей! Ако имаш проблем с кръвосъсирването, можеш да имаш и проблем с плацентата. Особено, ако имаш заболяване като моето: дефицит на АТ3. Чела съм за жени с подобен проблем, които са преживяли спонтанни аборти в по-късните месеци от бременността или са имали проблеми с развитието на плацентата. Затова е хубаво да си направиш генетични и имунологични изследвания. Успех и дано скоро да стане без повече усложнения!
« Отговор #12 -: Януари 18, 2007, 07:38:38 am »
Вчера ми потвърдиха диагнозата-като този път ми написаха - мисед.Едно и също ли е кухо яйце  и мисед в крайна сметка не разбирам... Сега ми предстой кюртаж  :( но се надявам като направя  наистина тези изследвания да се разбере вече имам ли шанс да родя изобщо или не,защото повече не мисля че мога да понеса такива неща..
Още веднъж-благодаря на всички за отговорите и подкрепата
*
« Отговор #13 -: Януари 20, 2007, 17:00:52 pm »
Миличка Азазел!Ужасно ми е мъчно за това,което си преживяла и преживяваш :cry:...Поеми въздух сега,направи си изследванията-дай,Боже да са надеждни :crossfingers: :crossfingers:,и си намери един добър,ама много добър лекар.С него ще обсъдите ситуацията подробно,и при следващата бременност-веднага в болницата,ако трябва и да си плащаш.Знаеш ли колко жени си карат бременността в болницата и някои от първия месец до последния(и те с по няколко неуспешни бременности).Там ще те следят непрекъснато и ще си спокойна,че няма да загубиш бебето.От сърце ти го пожелавам и те прегръщам силно :bighug:!!!!
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #14 -: Януари 20, 2007, 21:50:43 pm »
Съжалявам,Азазел!Успешно възстановяване и добри резултати от изследванията!Горе главата! :bighug:
« Отговор #15 -: Май 09, 2007, 16:34:12 pm »
Здравейте на всички отново , направих всички изследвания, които ми бяха препоръчани - имунологичните в Плевен - всичко изследвано в норма/ резултатите не са пред мен в момента и не мога да цитирам стойности/, генетичните направих тук в Пловдив - тези за кариотип - нормален и при двамата, аномалията която откриха при мен е мутация свързана с усвояването на фолиева киселина и от тогава пия увеличеното количество, но док каза , че това не може да е причината. Единственото изследване,което още не съм правила,но отивам утре е това за хламидии. Генеколога ми след като видя резултатите каза - Повече изследвания няма да правиш, ще забременяваш. Тва от една страна е чудесно,но мен просто ме е страх, може би и защото нямам все още ясна / или по-скоро никаква/причина защо така се случва.
Ще съм ви благодарна ако ми дадете мнение, идея или съвет.
Пожелавам на всички ви много късмет и да се случи това което искате
*
« Отговор #16 -: Май 09, 2007, 17:09:15 pm »
Азазел, здравей!

Прегледах отново темата, но не видях никъде дали си правила консултация с ендокринолог. Също така, проверявала ли си матката за някакви аномалии - двурога, полипи, миоми и т.н. Това второ от опит ти го пиша, защото при мен освен, че се оказа двурога матката, след втория спонтанен аборт на цветната снимка се видя и слепване на десния рог.

Чудесно е, че изследванията ти са добри! Явно двата миседа са се дължали на хромозомна грешака някаква. Искрено ти желая следващата ти бременност да е докрай и да се радваш на здраво и послушно бебче!
« Отговор #17 -: Май 10, 2007, 09:50:18 am »
Здрасти Сия,благодаря че ми отговори - значи на ендокринолог не съм била, но изследвах хормони на щитовидната жлеза и са наред, а за аномалии на матката до сега никой не е изказвал някакви съмнения,че има нещо нередно, както казах съм от Пловдив и посещавам д-р Даскалов от които явно повечето пациентки /както и аз /са доволни и предполагам, че ако имаше някакво съмнение би ме посъветвал за снимка или нещо друго.. Днес бях на преглед /за изследване на хламидии, които като четох колко са разпространени като нищо имам.. :(, но ще видим / та пак попитах док дали да правя още някакви изследвания, каза - не. Явно ще чакам сега резултата и ще видим - а според вас от хламидии могат ли да се случват всички тези неща?
Хубав ден, на теб и на всички други :wink: