0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: ЗДРАВНА КАСА И ДОКУМЕНТИ ЗА ИНВИТРО
« Отговор #180 -: Март 05, 2007, 23:27:07 pm »
Azi, Minim и аз подададох в първия възможен ден, но нито са се обадили, нито документи са изпратили. Мисля след 12 число на месеца да им се обядя, да ги попитам какво става и защо не дават никаква информация.
*
« Отговор #181 -: Март 06, 2007, 09:45:59 am »
Дарилка, аз ги започвам от днес. Никакво 12то число няма да чакам. Те се правят на велики, че ще наказват РЗОК за закъснения, а аз ще им давам време до 12ти... Никакви такива! Нека поне им е затрупан форума с въпроси!

Миним, тормоза по телефона трябва да е към НЗОК, а не към РЗОК. За пореден път се убеждавам, че на местно ниво хората си вършат работата и са коректни и ни съчувстват, не са темерути (с извинение) като ония по високите етажи на НЗОК, които се правят на най-великите на света и решават съдбите на хората.

Засега започвам с форума, макар че там лъжат без да им мигне окото. А за после ще видим. Като минат повечко дни, може да ги погнем с писма до тях и до министъра, както направихме с Петицията.
« Отговор #182 -: Март 06, 2007, 10:16:28 am »
На сайта на НЗОК току що попаднах на следния отговор: "Уважаема г-жо, срокът за разглеждане на документите по програми от комисия в ЦУ на НЗОК е 30 работни дни от датата на постъпването им." Въпросът беше от момиче, подало документи на 16.02 и питащо кога може да очаква отговор... Що си мислех че срокът е 20 дни  8)
  09.11.2007
*
« Отговор #183 -: Март 06, 2007, 10:42:37 am »
... Що си мислех че срокът е 20 дни  8)

Защото така бяха казали на пресконференцията, за която Ултра ни уведоми какво са обещавали и говорили. Те така и не публикуваха решенията си от заседанието на УС на касата по този въпрос.
*

georgeel

• 625
  • На мама разбойника
« Отговор #184 -: Март 06, 2007, 10:56:44 am »
От това което чета в темата,разбирам че отговори ще получим НЕИЗВЕСТНО кога.Аз подадох около 20.02.Вчера звънях и ми казаха че много бързам,и да им се обадя след месец,месец и половина.Доста дълъг период ми се струва това.
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #185 -: Март 06, 2007, 11:10:31 am »
 30 работни дни от датата на постъпването им."- май пак почват с техните разтакавания....
Когато подадох документите, ми казаха 20 раб. дни, което за подалите първия ден прави 12.03.07г. Хич няма да ги чакам 30 дни, започвам още от другия понеделник да звъня направо на директорката на програмата в НЗОК. Имам и телефона и ще почна всеки ден да звъня там. Защото ако ги оставим така, ще стане като миналата година - 20 дни, 30 дни...пък после се получават месеци, три, четири...и така почти до края на годината. Направо съм разочарована тотално.....почвам ги с телефонен тормоз. Не знам какво чакат толкова, да се наберат доста молби и да спрат програмата ли? И после да кажат, че и за тези няма пари.
*
« Отговор #186 -: Март 06, 2007, 11:17:38 am »
Абе аз какво съм смятала...  :balk_132: 20 дни от 13.02. наистина са 13.03. Леле как се изложих!  :balk_80:
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #187 -: Март 06, 2007, 11:20:06 am »
Абе аз какво съм смятала...  :balk_132: 20 дни от 13.02. наистина са 13.03. Леле как се изложих!  :balk_80:

не се коси Ази...))
не е фатално...) това не пречи да ги почваме с въпросите...) да не си мислят, че ще ги оставим на спокойствие...)))
« Отговор #188 -: Март 06, 2007, 11:27:52 am »
Аз подадох на 23.02 и честно казано не очаквам отговор преди средата на май  :? Така съм се настроила... Естествено ще се зарадвам ако ме изненадат по-рано :lol:   
  09.11.2007
« Отговор #189 -: Март 06, 2007, 12:34:35 pm »
Здравейте всички.
Аз подадох на 13.02 (първия приемен ден за Варна) и така като гледам съм на косъм да се откажа да чакам. Бях се уговорила с док да почвам след този цъкъл ( пада се на 22.03 да ми слагат деферилина), но шанса да взема лекарствата до тогава е нищожен... :?
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #190 -: Март 06, 2007, 12:54:13 pm »
Момичета, само да ви обърна внимание да правите разлика между работни и календарни дни.
Не очаквайте компетентен отговор от сайта им. Поддръжката му не е на ниво.
Звънете! Ако трябва и жалби пускайте до НЗОК!

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
« Отговор #191 -: Март 07, 2007, 02:01:15 am »
Един може би глупав въпрос: Плаща ли се нещо, когато се подават готовите документи в РЗОК?
Благодаря предварително!
« Отговор #192 -: Март 07, 2007, 09:23:16 am »
Един може би глупав въпрос: Плаща ли се нещо, когато се подават готовите документи в РЗОК?
Благодаря предварително!
Не.

lb2f
« Отговор #193 -: Март 07, 2007, 12:49:15 pm »
Да се включа и аз в темата и да докладвам.
Вчера 06,03 бяхме във клиниката на Владимиров, занесохме кръвните групи, изследванията от Хеи за Спин, Васерман и хепатит. Бяхме подписали договорите, приложенията и декларацията за информирано съгласие. За 2 часа от клиниката подготвиха всички останали неща и в 16,00 часа ми дадоха папката за подаване във здравната каса. Ние сме от Бургас и момичетата на Владимиров много експедитивно приготвиха документите. Днес в 10,30 часа бях в РЗОК - Бургас. За 15 минути ми провериха нещата подписах молба декларация и опис на представените документи и си получих входящото номерче. Сега ни остава само да чакаме. Според госпожата от касата отговор мога да получа най-рано след месец. Според Владимиров ще е доста по-късно. Така че сега се въоръжавам с търпение и чакам. Иначе продължавам да си пия фолиевата киселина. сега ще се разтърся за място за почивка за великденските празници и знае ли човек може чудото да стане.
това е от мен момичета.
*
« Отговор #194 -: Март 09, 2007, 18:51:46 pm »
Момичета, имам един въпрос. Когато отиваме в клиниката, която сме избрали за ин витрото по ЗК, трябва ли да бъдем и двамата със съпруга ми? Тези договори от къде ги дават и къде се подписват? Там, на място ли? Ние сме приготвили всички документи, но съпругът ми не може да се освободи за да дойде с мен.

« Отговор #195 -: Март 09, 2007, 19:44:42 pm »
Не е необходимо да сте заедно. Ще ти дадат документите, а той ще ги подпише после. И при подаването не е нужно да идва с тебе.
Не чакай дълго, подавай бързо документите.

lb2f
*
« Отговор #196 -: Март 09, 2007, 19:47:08 pm »
Jazzybaby, благодаря ти за отговора, миличка!

« Отговор #197 -: Март 11, 2007, 15:46:38 pm »
...
« Последна редакция: Март 11, 2007, 18:26:06 pm от Lali »

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #198 -: Март 11, 2007, 18:18:58 pm »
Rally_pat, и на мен ми мина през ума!  :balk_173:
 :balk_21:

*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #199 -: Март 11, 2007, 22:13:13 pm »
Момичета, утре изтича 20 дневния срок, който НЗОК даде, при приемането на документите/за подалите в първия ден - 12.02.07г./.
В петък цял ден се опитвах да се свържа на дадените ми от тях телефони, но никой така и не благоволи да вдигне и да даде някаква информация.
Мисля, утре да ги почвам от рано сутринта ...пък ако никой пак не ми вдигне, да се обадя на др. Клисурска, която е директор на програмата.
Да дадат някакъв отговор, пак ли ще ни мотаят като миналата година? Какво всъщност чакат? Толкова ли 20 дни не успяха да се съберат и да разгледат подадените документи /или поне някои от тях/?
Предлагам утре да им загреем телефоните :) да не ни забравят !!!