0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: ЗДРАВНА КАСА И ДОКУМЕНТИ ЗА ИНВИТРО
« Отговор #260 -: Март 16, 2007, 09:59:17 am »
Здравейте, хайде и от мен един глупав въпрос-кои лекарства от стимулиращите се водят скъпи и кои евтини?
« Отговор #261 -: Март 16, 2007, 10:34:40 am »
Диндин, сигурна съм, че и твоите документи ще бъдат одобрени. Вероятно е станала някаква грешка, поради която са ги оставили за следващата седмица. Не вярвам точно с най-категоричните показания за ин витро да се заядат!
« Отговор #262 -: Март 16, 2007, 11:17:33 am »
Лили, а ти кога подаде документите??? Аз на 20.02 и мисля да чакам до 20.03 преди да им звънна. Извинявай ако си писала .

на 15.02 ги подадох.
Лиле, и аз съм в тази група - Клисурска ми каза да се обадя във вторник, 20/03  :lol: Хихиккк, усещам как ще се организираме заедно да ходим до касата  :lol:

Здравейте, хайде и от мен един глупав въпрос-кои лекарства от стимулиращите се водят скъпи и кои евтини?

Бореа, доколкото съм запозната - евтините са гонадотропините от уринарен произход (например Меногон), а скъпите са гонадотропините от рекомбинантен произход (например Гонал-Ф, за който съм сигурна, че е скъп  :D).

Ако съм сбъркала - нека да ме поправят другите момичета :lol:
« Последна редакция: Март 16, 2007, 11:22:22 am от rally_pat »

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #263 -: Март 16, 2007, 11:24:10 am »
Здравейте момичета,
днес ходих до Софийската ЗК и си взех протоколите, всичко стана много бързо за 15 минути.
Пожелавам успех на всички по пътя към желаната цел!
 :goodluck:
*
« Отговор #264 -: Март 16, 2007, 11:30:26 am »
Мила Деси, упех от вес сърце  :D
На всички останали стиснати палци.
И аз съм в групата за следващата седмица  :lol:
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

« Отговор #265 -: Март 16, 2007, 12:00:40 pm »
Диндин, сигурна съм, че и твоите документи ще бъдат одобрени. Вероятно е станала някаква грешка, поради която са ги оставили за следващата седмица. Не вярвам точно с най-категоричните показания за ин витро да се заядат!

Момичета, на мен ми искаха допълнително една от декларациите за информираност и дефакто документите ми са тръгнали за София 1-2 дни по-късно. Не съм се затръшкала излишно, че не съм одобрена още. Даже като наближи почнаха разни питанки и колебания да напират.. :lol:

Упех на всички!
*

georgeel

• 625
  • На мама разбойника
« Отговор #266 -: Март 16, 2007, 13:04:52 pm »
И аз като подадох,след два дни ми се обадиха от касата,да отида да попълня още една декларация.Написах си името,ЕГН,и се подписах.Когато и да дадат отговор важното е да сме одобрени.
*
« Отговор #267 -: Март 16, 2007, 13:38:46 pm »
Мила Деси, упех от вес сърце  :D
На всички останали стиснати палци.
И аз съм в групата за следващата седмица  :lol:

Успех и на теб Grace  :bighug: силно ти стискам палци и дано скоро се похвалим с хубави новини  preggo
« Отговор #268 -: Март 16, 2007, 16:09:55 pm »
Аз ги подадох на 16.02.07г,но нямам никаква информация още.Не мога да разбера колко време трябва да мине,за да има някакъв резултат.Дали защото не съм от Сф?

« Отговор #269 -: Март 16, 2007, 16:37:02 pm »
slavenav, аз като се чух вчера с д-р Клисурска и тя ми каза, че май няма от Пловдив одобрени и че щяла съм да бъда за другия месец.
Аз доста бурно възразих, защото съм подала първа, в първия възможен ден в Пловдив. Погледна после и каза,че сме одобрени, протокол еди кой си.
Звънни направо в НЗОК, на д-р Клисурска и тя ще ти каже най-добре. По-горе в темата, момичетата бяха дали координати.
*
« Отговор #270 -: Март 16, 2007, 17:27:14 pm »
Аз ги подадох на 16.02.07г,но нямам никаква информация още.Не мога да разбера колко време трябва да мине,за да има някакъв резултат.Дали защото не съм от Сф?

И аз ги подадох тогава и не съм от Сф. Д-р Клисурска ми каза, че по всяка вероятност ще ме разгледат на заседание в края на месеца, но пак трябва да се обадя.
« Отговор #271 -: Март 16, 2007, 20:13:17 pm »
АЗ също подадох на 16.02. и днес се обадих, за да разбера как стоят нещата ... Категоричен отговор : " Ооооооооо, още нямаме никаква информация! Много е рано!".
Аз: "А кога да се обадя отново?", отговор: "Ами незнам, когато  искате."
Тук ми се иска да повдигна рамене в почуда, но ... това е. Другата седмица пак ще звъня.
Препятствията са онези страховити неща, които виждаш, щом отклониш поглед от целта си.

Хенри Форд
« Отговор #272 -: Март 16, 2007, 20:17:34 pm »
Момичета, нека ви задам един такъв въпрос за нещо, което не ми е много ясно..
След като бъдеш одобрен от здравната каса с протоколи за ин витро, трябва ли веднага да направиш процедурата и ако не, след колко време мах можеш да пристъпиш към ин витро?
И лекарствата откъде ги купуваш - откъдето поискаш ли или има специализирани аптеки за това?
Препятствията са онези страховити неща, които виждаш, щом отклониш поглед от целта си.

Хенри Форд
« Отговор #273 -: Март 16, 2007, 20:44:50 pm »
Ивет, лекарствата можеш да вземеш до шест месеца от датата на протокола. Взимат се от определени аптеки, работещи с такива протоколи. От касата ще те ориентират.
Нямаш срок за това кога да направиш опита.
« Отговор #274 -: Март 16, 2007, 20:48:08 pm »
Ами аз знам само,че лекарствата трябва да се вземат от аптеката в рамките на един месец,а пък процедурата може и по-късно да я направиш(стига да имат срок лекарствата).За това дали се вземат от точно определена аптека нищо не съм чувала
*
« Отговор #275 -: Март 16, 2007, 22:21:09 pm »
Лекарствата могат да се вземат до 6 месеца от датата на одобряване на протокола, но от  момента в който ти ги изпише личният лекар в рецептурната книжка до един месец. От там нататък кога ще направиш опита си е твоя работа, стига срокът на годност на лекарствата да ти го позволява. Успех!  :D
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #276 -: Март 16, 2007, 23:16:18 pm »
Лиле, и аз съм в тази група - Клисурска ми каза да се обадя във вторник, 20/03  :lol: Хихиккк, усещам как ще се организираме заедно да ходим до касата  :lol:

пцолютно. заедно шъ лаеме :lol:
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #277 -: Март 19, 2007, 11:49:28 am »
Момичета аз подадох на 02.03.и ми казаха да позваня към края на месеца тук където подадох а не в софия ,кажете дали да звъня и там.

Успех на всички :D
« Отговор #278 -: Март 20, 2007, 10:39:44 am »

пцолютно. заедно шъ лаеме :lol:

Лиле, лаят ще бъде от четвъртък нататъче... ей сега се чух с Клисурска, одобрена съм, но от четвъртък да си търся протоколите в РЗОК София.... Започвам да си точа кучешките зъбки ...еее, и раздвоения змийски език дееее  :lol: :lol: :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #279 -: Март 20, 2007, 10:44:22 am »
Чудесна новина, Рали :goodluck:

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde