Kassi, ами и аз не знам, по книжките пише, че недоносени се водят бебета родени преди 35 г. с. Вече ако са с малко тегло е друг въпрос.
А за близнаците наистина такава е статистиката - по-рано се раждат наистина, но нали ти казвам зависи колко по-рано. Според мен 37-ма седмица (3 седмици преди термин на мен ми се видя съвсем нормално за близнаци) - нека и специалистите да кажат. По принцип сигурно си зависи от един куп индивидуални особености, когато се планира едно раждане, а когато е непланирано - просто идва момента.
ПКК по принцип правят 3 пъти - веднъж в началото, веднъж в 5-я, и веднъж в края на бременността. Ама ние нали сме си с повече притеснения си пускахме по-често. Накрая си пусках на 20 дни - заради щитовидните, заради кръвната захар, заради хемоглобина и т. н. които се покачват при бременност. Те се покачват и при бременните заченали по естествен начин, обаче в по-голямата си част не обръщат внимание повече от това, което им казва лекаря, който ги следи, а ние се скъсваме да четем и ровим.
Други пък си следят непрексънато имунологичните (при мен още в началното ми излезе в норма и д-р Конова ме успокои).
Пожелавам ти много скоро да те консултираме обстойно по тази тема седмица по седмица. И всички мацки , които са в момента или преди опит също!
Успех!