0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Kassi, ами и аз не знам, по книжките пише, че недоносени се водят бебета родени преди 35 г. с. Вече ако са с малко тегло е друг въпрос.
А за близнаците наистина такава е статистиката - по-рано се раждат наистина, но нали ти казвам зависи колко по-рано. Според мен 37-ма седмица (3 седмици преди термин на мен ми се видя съвсем нормално за близнаци) - нека и специалистите да кажат. По принцип сигурно си зависи от един куп индивидуални особености, когато се планира едно раждане, а когато е непланирано - просто идва момента.

ПКК по принцип правят 3 пъти - веднъж в началото, веднъж в 5-я, и веднъж в края на бременността. Ама ние нали сме си с повече притеснения си пускахме по-често. Накрая си пусках на 20 дни - заради щитовидните, заради кръвната захар, заради хемоглобина и т. н. които се покачват при бременност. Те се покачват и при бременните заченали по естествен начин, обаче в по-голямата си част не обръщат внимание повече от това, което им казва лекаря, който ги следи, а ние се скъсваме да четем и ровим.

Други пък си следят непрексънато имунологичните (при мен още в началното ми излезе в норма и д-р Конова ме успокои).
Пожелавам ти много скоро да те консултираме обстойно по тази тема седмица по седмица. И  всички мацки , които са в момента или преди опит също!
Успех!
« Последна редакция: Януари 26, 2007, 12:32:03 pm от cygnus »
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
Благодаря ти за изчерпателните отговори.  :balk_21:

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
ще ти кажа как ще е при мене в случай че изобщо някога забременея независимо дали нормално или арт
1. бременността ми ще бъде следена от стаменов, тодорова, конова, генетик, хематолог и държавното аг защото съм с над 5 год стерилитет, хашимото, антифосфолипиден синдром, мутация на мтхфр, повишени нк клетки, тромбоцитопения, генитален херпес, повишен пролактин. през цялата бременност ще съм на лекарства. тези за които от сега знам са аспирин, хепарин, имуновенин, парлодел, висока доза фолиева, висока доза селен. но ако в движение ми назначат още нещо хич няма да се очудя щото съм one of a kind.
2. изследването на тромбоцити, щитовидни хормони, антифосфолипидни антитела + пкк ще е доста начесто
3. ще раждам при стаменов (ако изобщо се стигне до раждане) защото така искам и оттук вече идва и задължителното секцио. като добавя и гениталния херпес дори да не беше причината стаменов пак щеше да се наложи да съм секцио независимо че цялото ми същество крещи срещу него.

Лили много ме развесели със "систематизирания" си, но много положителен подход! Като гледам и аз имам доста от твоите "съкровища" така мисля направо да използвам твоя списък КОГАТО (а не ако) забременея! :babyflips:
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
бе роби да ти кажа май грешно си употребила кавичките в първото изречене. според мене повече подхождат на положителен. иначе за систематизирането...не виждам друг начин просто.
а щом ти харесва - ползвай го естествено :D. съжалявам само че те устройва :(. щеше да е много по-добре за никой да не се налага такъв списък
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
Съгласна съм Лили, ама като си ги имаме поне да знаем какво трябва да се прави. Всяка една точка от този план ти е отнела време, за да стигнеш до нея (открият лекарите). Така, че по-добре информирани и подготвени, за да постигнем така желания резултат!  :lol:
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*

kpo

• **
  • 92
  • кога ако не СЕГА!
Здрасти Каси :D
по отношение на разлика в бременноста при различно зачеване не бих могла да дам мнение, защото единственната ми бременност е чрез ин витро  :lol:
Но едно знам със сигурност - в Шейново ако си забременяла чрез АРТ процедури секциото не ти мърда :D моята кръстница е акушерка там от 20години и ми каза, че секциото е най-щадящият и сигурен начин за БЕБЕТО, е за майката си е гадничко щото това си е коремна операция и възстановяването е по-продължително, но на кой му пука :D - важното е бебчетата да са добре! Ние през толко неща сме минали....едно секцио ли ще ни изплаши!
От цялото си сърце ти пожелавам УСПЕХ (и то в най-скоро време :wink:)
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
     :wink: благодаря ти, Кро.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
по-добре информирани и подготвени, за да постигнем така желания резултат!  :lol:
определено 8)
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!