0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Билки за забременяване от чичо Стефан
« -: Януари 30, 2007, 17:28:29 pm »
Здравейте момичета.От 4 месеца с моя дългогодишен приятел правим опити за бебе и нищо :(,но преди време споделих това в офиса и един колега ми каза,че те със жена си не са имали деца 14 години и всичко са пробвали,до като не срещнал някакъв съоченик,който му е дал рецепта от билки,от която има дете.Чичо ми Стефан ги е купил и жена му абсолютно стриктно ги е пила и...ето дъщеря им е вече на 20 години,макар и доста късно родена :D.Аз днес отидох в аптеката на "Поп Богомил"и си купих въпросните билки ,та да видим.Дано да има резултат и то скоро :D
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Билки за забременяване от чичо Стефан
« Отговор #1 -: Януари 30, 2007, 17:52:44 pm »
И?
« Отговор #2 -: Януари 30, 2007, 18:03:51 pm »
... Аз днес отидох в аптеката на "Поп Богомил"и си купих въпросните билки ,та да видим.Дано да има резултат и то скоро :D
Кажи поне кои са билките и евентуално някаква програма за пиенето им.  :)

*
« Отговор #3 -: Януари 30, 2007, 18:04:18 pm »
А пък на еди кой си, добрата фея е махнала с вълшебна пръчица и хоп готово! :lol:
Сериозно - ако проблемът е само в стрес (а той никак не е малък фактор при забременяване) или минимален хормонален дисбаланс (на който билките евентуално биха могли да повлияят) - да добре! Ако обаче имате някакъв сериозен проблем, потърси сериозно медицинско решение, защото всеки е чувал невероятни истории за еди коя си как "вълшебно" е забременяла, но обикновено това си става с точно тази жена, а не с всички. Искам да кажа, че билките може и да са съпътстващо лечение, но първо и двамата при чичко доктор!
« Последна редакция: Януари 30, 2007, 18:06:29 pm от Lan »
« Отговор #4 -: Януари 31, 2007, 10:03:05 am »
Ами чета че тя е пробвала за бебе само 4-ри месеца. И забелязвам,че се е появил вече психологически проблем при нея, а вероятно няма никакъв проблем - физически. Нека си пие билките, те ще я успокоят психически и бебето ще стане :P
При нея от психологическа гледна точка билките ще са наистина магически. Но както споменахте само при нея 8)
*
« Отговор #5 -: Януари 31, 2007, 14:27:34 pm »
Ако чакаш от билки да забременееш няма да стане.Билките помагат за изчистване не организма и толкова.Ти като искаш си ги пий но не е лошо да потърсиш и лекарско мнение може да има прияина за незабременяването.
« Отговор #6 -: Януари 31, 2007, 15:06:53 pm »
Бе, какво лекарско мнение, да си правят редовен секс и това е.
След 1 година, може да търси мнение, предполагам, че е младо момичето.  :) Има време да прави секс, без график. :)
« Отговор #7 -: Януари 31, 2007, 16:19:43 pm »
А аз помислих, че някакъв нов билкар, който се казва чичо Стефан, се е появил  :lol: Успех, Билба! При 4 месеца бебеправене, наистина няма смисъл от тежка артилерия, а от спокойствие и оптимизъм (и фолиева)  8)
*
« Отговор #8 -: Януари 31, 2007, 19:10:51 pm »
Секс, секс и пак секс! И никакво мислене! Това ти е най-големия враг! Поне за сега. Дано да нямаш нужда да влизаш в този сайт... и преди да пиеш каквото и да е посъветвай се с лекар.

« Отговор #9 -: Февруари 02, 2007, 09:28:45 am »
О , да ! Всички (с малки изключения) започват с отрицателното мнение. Оставете в момичето поне искрица надежда. Знам , че при вашите годишни опити да забременеете сте се отчаяли и всичко ви се вижда смешно и невъзможно да помогне! Мога да ви разказвам хиляди случаи за хора на които лекарите никога не са им давали надежда , че ще станат родители , но.................това някой ден става....след 5 , 10 години. Не губете и вие надежда ! Или поне не погубвайте надеждата на това момиче! Дано билките и помогнат( едно време нашите баби да не са знаели какво е специалист по стерилитет, изследване за хламидия , лапароскопия и прочие), но са имали по 3,4 деца. Замислете се , че потяхно време е имало само билки и много малко от тях са ползвале медикаментозно и друго лечение. А секса не единственото условие и шанс да забременее човек.Не може без секс да стане бебе, но аз като не съм спирала да правя секс да не би да има резултат. Пробвай с билките, дано ти помогнат да се успокоиш , Билба. Но не разчитай само на тях! Успех!!!
« Отговор #10 -: Февруари 02, 2007, 14:13:06 pm »
Не мисля, че убиваме нечии илюзии.
След 4 месеца секс без контрацепция не може да се говори за проблем. Сексът не е единственото, но след 4 месеца е още рано, за болки  и лекарства. Напълно възможно е  и да не са нацелвали овулацията.
Секс трябва!
*
« Отговор #11 -: Февруари 02, 2007, 14:57:41 pm »
baby_plam4o, защо да я отчайваме ,бре? Просто изказваме мнение за билките. Аз пък съм питала баба ми за билки за стерилитет и знаеш ли какво ми отговори "Само на Бог се надявай ,миличка, и на лекарите!", а тя много си пада по билките - използва ги за хиляди неща, някои от които ми се струват чак невероятни, но тя си знае де. Не може да се сраванява цялостния начин на живот на нашите баби с нашия днес, с една дума да си кажа, че имали са по 3-4-5-6 и повече деца не благодарение на билките, а на това че са живеели коренно различно. В момента - туко виж билките и навредили, защото далеч не всички билки (или билкови комбинации) са безвредни. Така че - секс, ако много се е стресирала - лекар да я поуспоки и пак секс! Всъщност си мисля, че човек трябва да си направи някои изследвания и да посети гинеколог преди да реши да прави опити за дете (пък и иначе ей така профилактично) и евентуално спермограма. Защо да чакат цяла година?
« Последна редакция: Февруари 02, 2007, 15:08:30 pm от Lan »
*
« Отговор #12 -: Февруари 02, 2007, 15:06:34 pm »
А иначе написах "сериозен медицински проблем" не за да стресирам момичето, а защото познавам такива двойки, които занаят, че имат такъв, никога не са търсили медицинско решение и се надяват на билки, магии и ей така от самосебеси да стане. В такъв случай не виждам разлика между четири месеца и четири години опити...
« Отговор #13 -: Февруари 02, 2007, 15:30:14 pm »
Наистина, не пречи да се направи една спермограма, микробиология и цитонамазка(последните две е редно да се правят редовно и без опити за бебе, но повечето жени ги пропускат).
Но, като се има предвид, че на повечето мъже трябва да се прави сериозна агитация, за да дадат материал, а тези разговори могат да внесат напрежение, затова казвам да се изчака 1 година. Не биава да се подценява и психологическия фактор. Но това, дали да се чака или да се правят изследвания, зависи най-много от възрастта на двойката.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #14 -: Февруари 02, 2007, 15:37:53 pm »
Мога да ви разказвам хиляди случаи за хора на които лекарите никога не са им давали надежда , че ще станат родители , но.................това някой ден става....след 5 , 10 години.
Не можеш да разкажеш хиляди случаи. Колко двойки с проблеми в стерилитета познаваш? Можеш да разкажеш единични случаи, при това чути-недочути. А много често зад уж спонтанното забременяване след дългогодишен стерилитет се крие високотехнологична асистирана репродукция, за която двойката не желае да говори.

С градски легенди няма да помогнеш. Не и тук.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #15 -: Февруари 02, 2007, 15:39:06 pm »
Наистина, не пречи да се направи една спермограма, микробиология и цитонамазка(последните две е редно да се правят редовно и без опити за бебе, но повечето жени ги пропускат).
Но, като се има предвид, че на повечето мъже трябва да се прави сериозна агитация, за да дадат материал, а тези разговори могат да внесат напрежение, затова казвам да се изчака 1 година. Не биава да се подценява и психологическия фактор. Но това, дали да се чака или да се правят изследвания, зависи най-много от възрастта на двойката.
Абсолютно си права, alia_alia, аз не прецених това "специфично" състояние на мъжете изхождайки само от моя опит - с моя мъж нямах никакви проблеми. Всъщност той едва ли не по собствено желание и за малко зад гърба ми да я направи. Просто си мисля, че ако мъжът няма нищо против, все пак е работа за петнадесет минути и може да спести едногодишно чакане, надяване и втренчване в отрицателни тестове.
*
« Отговор #16 -: Февруари 04, 2007, 00:33:54 am »
едно време нашите баби да не са знаели какво е специалист по стерилитет, изследване за хламидия , лапароскопия и прочие), но са имали по 3,4 деца. Замислете се , че потяхно време е имало само билки и много малко от тях са ползвале медикаментозно и друго лечение.

Еее! Това издиша отвсякъде като сериозен аргумент!

1. Едно време хората са се женили за първия си сексуален партньор! От там автоматично отпада проблемът с хламидията и други полово-преносими болести, които могат да напакостят!

2. Едно време хората са се женили много по-млади и от първия ден на брака съзнателно са правили деца! Все пак репродуктивната система и при мъжа, и при жената, действа с един капацитет на 16-18 години, а с друг на 28-30 години!

3. Едно време хората са живяли с много повече движение-вървене пешком, езда, физически труд! Което изобщо не е за подценяване на фона на днешното ползване на коли и седене по цял ден на стол в офиса.

4. Едно време хората са живеели с по-чист въздух, с по-чиста вода, с по-чиста храна! Все неща, които са важни за общия здравен статус на човека!

5. Стерилитет е имало и по тяхно време и е било, както и в днешно време, едно огромно изпитание за двойката, стрес и много, много надежда!
Alexandra
« Отговор #17 -: Февруари 05, 2007, 09:33:21 am »
За нашите баби- явно и тогава е имало стерилитет, след като съществуват думи в някогашната лексика като-"яловица" и "хранениче". Но каква ужасна е била участта на жената, която не е успяла да роди деца, независимо дали тя има проблем или мъжа й - била е унижавана, обиждана и наказвана, сякаш е виновна.
А за факта, че са имали по 3-4 деца... по 7-8 са имали дори. И повече. А колко мъртвораждания и спонтанни аборти и смърт на родилки е имало? А детската смъртност?
Не можем да омаловажаваме съвременната медицина по този начин.
*
« Отговор #18 -: Февруари 06, 2007, 03:29:20 am »
плам4о незабравяи 4е и ти пробва6 от няколко месеца и 4е Вапрос на времеако евентуално нямате проблеми и ти като има6 вяра в билките продалжаваи да си ги пие6,но недеи повли4а и други моми4ета,ако наистина иска6 да им помогне6 и ти вземи се консултираи с някои специялист и за на4ало про4етете малко инфо вав саита ,за да ви стане поне малко ясно как става това пусто за4еване и за твое сведение тези моми4ета дето са минали през арт пове4е от половината са бременни и маики ве4е,така 4е избираи , билки и 2 пати пове4е загубено  време  или специалист по стериалитет и загубени само няколко год евентуално ,  изборат е твои и на всяка една от нас 
и се надявам медецината все така да продалжава да еволуира ето например след 15 год експерименти намериха ле4ение на рака ,това как ти се струва дали сас билките биха помгнали 8O,така4е не подценяваите медецината и тяхната далгогоди6на работа ,еьперименти и тн
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
« Отговор #19 -: Февруари 06, 2007, 11:12:58 am »
О-о-о,  Шаки ,не съм забравила от колко време опитвам да забременея
 Но моите "няколко месеца " вече ще станат година. Нито разчитам само на билките , нито си натрапвам мнението , че са полезни и единственото лечение за забременяване.Всеки вярва в нещо или в някой и не виждам защо е нужно да се отнемат нечии надежди??! Не мога да разбера защо не се опитате да разберете човекът отсреща , а само го нападате ????!
 А що се отнася до специалист по стерилитет , мисля , че съм сторила нужното на този етап. Мъжът ми също. Всичко е Божа работа , ако нямаш установен гинекологичен проблем ! Желая успех на всички в сбъдването на най-съкровенната им мечта.  :P