0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

naty_84

• 193
  • Искай нещо много силно и то се сбъдва.Повярвайте
Кога усетихте бебчо да мърда във вас.
« -: Януари 31, 2007, 17:44:49 pm »
Кога усетихте бебето да мърда и можете ли да опишете с думи усещането.Аз усещам едно пърхане,едно помръдване като плуване.Ама ритници не усещам още.Това нормално ли е .Мисля ,че е бебчо ама не съм убедена.Кажте при вас как е? :kickgirl:

[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Кога усетихте бебчо да мърда във вас.
« Отговор #1 -: Януари 31, 2007, 17:55:44 pm »
Малко офф: нека не превръщаме този форум в такъв от бг-мама.
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #2 -: Януари 31, 2007, 18:28:00 pm »
 naty, аз усетих бебчо да мърда някъде около 10-тата седмица. Усещането е нещо като къркорене, но много по-лекичко. В началото дори малко се уплаших да не би де е нещо лошо, но след това разбрах, че напротив дори е много хубаво.  :D

*

ema2

• 888
  • You kill the beauty of today
« Отговор #3 -: Януари 31, 2007, 18:37:40 pm »
naty, аз усетих бебчо да мърда някъде около 10-тата седмица. Усещането е нещо като къркорене, но много по-лекичко. В началото дори малко се уплаших да не би де е нещо лошо, но след това разбрах, че напротив дори е много хубаво.  :D

:D :D :lol: :lol:

Как десета седмица недей така, някои момичета до 18-19 не го усещтат, дори и за втора бременност е много рано десета седмица.
Сигурно са били газове.

We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

lady_11

• 3217
« Отговор #4 -: Януари 31, 2007, 18:39:26 pm »
Цитат
naty, аз усетих бебчо да мърда някъде около 10-тата седмица. Усещането е нещо като къркорене, но много по-лекичко. В началото дори малко се уплаших да не би де е нещо лошо, но след това разбрах, че напротив дори е много хубаво.   

Невъзможно, по-скоро са били колики.
« Отговор #5 -: Януари 31, 2007, 19:44:46 pm »
За първи път го усетих към края на 18 седмица и то не бях напълно сигурна докато усещанията ми не започнаха да се повтарят и да си приличат. :?
*
« Отговор #6 -: Януари 31, 2007, 20:11:46 pm »
Малко офф: нека не превръщаме този форум в такъв от бг-мама.

ее, лейди, недей така, дай боже и мен да ме споходи тази радост също ще искам да я споделя с момичетата тук!
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #7 -: Януари 31, 2007, 20:33:41 pm »
Цитат
naty, аз усетих бебчо да мърда някъде около 10-тата седмица. Усещането е нещо като къркорене, но много по-лекичко. В началото дори малко се уплаших да не би де е нещо лошо, но след това разбрах, че напротив дори е много хубаво.   

Невъзможно, по-скоро са били колики.

:D  :D  :D Напълно възможно. Усещането по-скоро е като леко пърхане и наистина е от бебчо, защото се случи даже докато бях при лекаря ми и го гледаше на ултразвука как мърда.  :D  :D  :D

*
« Отговор #8 -: Януари 31, 2007, 22:11:05 pm »
Момичета,

как ви дава сърце да седите и да си мерите коремите и да разисквате на кой кога му е мръднало бебето, когато в съседния форум върви толкова тъжната тема на Вярвам, в по-другия момичетата се борят със зъби и нокти да запазят бременността си, а във всички останали борбата е изобщо да се стигне до бременност!

Толкова много говорим за етикета на безплодието и за това как ни боли когато някой се изказва нетактично и неуважително в наше присъствие, а ето че вие сте пример пред очите!

Разбирам ви, че ви се говори за белите кахъри на бременността, но защо не отидете във форумите на бг-мамма, дир-а или биберон?

А тук да идвате, за да кажете по една топла, окуражителна дума, на тези, които се борят, да разкажете за собствения си опит и за това как преборихте стерилитета?

Хайде, бъдете разумни и със СЪРЦА! Мислете за хората около вас!

Alexandra
*

lady_11

• 3217
« Отговор #9 -: Февруари 01, 2007, 07:44:50 am »
Цитат
Момичета,

как ви дава сърце да седите и да си мерите коремите и да разисквате на кой кога му е мръднало бебето, когато в съседния форум върви толкова тъжната тема на Вярвам, в по-другия момичетата се борят със зъби и нокти да запазят бременността си, а във всички останали борбата е изобщо да се стигне до бременност!

Толкова много говорим за етикета на безплодието и за това как ни боли когато някой се изказва нетактично и неуважително в наше присъствие, а ето че вие сте пример пред очите!

Разбирам ви, че ви се говори за белите кахъри на бременността, но защо не отидете във форумите на бг-мамма, дир-а или биберон?

А тук да идвате, за да кажете по една топла, окуражителна дума, на тези, които се борят, да разкажете за собствения си опит и за това как преборихте стерилитета?

Браво Мари!
Това исках да кажа, но синтезирано в едно изречение като в поговорката : "Думам ти дъще, сещай се , снахо".
Смятам, че е още по-неуместно потребители със скорошна регистрация и малко мнения, за чието проблемно забременяване нищо не знаем,  да се вайкат за малките неудобства по време на бремеността. Лично аз се радвам на всяко едно от тях, защото съм мечтала да ми се случат три години.
*
« Отговор #10 -: Февруари 01, 2007, 07:59:50 am »
ами аз не спадам към бременните, поне за сега, чакам този момент от 6 години и вече съм изгубила надежда да попадна в този подфорум.
но мари и лейди, вие сте много по-'стари' потребители от мен, не искам да ви нападам, но поправете ме ако греша, този подфорум е за бременни и родили след дългогодишен стерилитет.вие и двете чакате бебета, за което много се радвам за вас, дай боже всичко е наред и да ни донесете още поне 2 бебета за 'колекцията' на зачатие.
все пак, когато момиче се е борило години със стерилитета и накрая е довело борбата си до успех, всеки малък знак за бебето, растящо в него е един малък повод за празник.
всички безкрайно съчустват на вярвам и другите момичета, но защо да се крият по други форуми?по същата логика от подфорума трябва да се изтрият теми като 'снимки на дългоочакваните бебета', 'захранване на бебето' и други, защото ще се травмират останалите.
въпреки, че се боря 6 години, а резултат няма, на мене ми е даже хубаво да чета теми като тази.когато виждаш толкова момичета, постигнали мечтата си, някак си ти вдъхват голям кураж!
не ги съдете и не им забранявайте теми като тази.всяка една от нас иска да вкуси сладоста на майчинството и едва ли има някоя, която да се травмира от подобни теми!
оставете забременелите след дългогодишен стерилитет да се радват на бременноста си.все пак те години наред са били членове на точно този форум, защо да бягат след като забременеят?нали за това е този подфорум?
а и наче и аз се дразня от такива, които се регистрират и казват-з'дравейте, аз искам да се похваля, че съм бременна, с мъжа ми опитвахме месец и половина и тъкмо, когато бехме изгубили надежда, взе, че се получи!!!!'
надявам се да не съм обидила никого, но изказвам лично мнение.
*
« Отговор #11 -: Февруари 01, 2007, 09:25:39 am »
Хайде момичета много сте сериозни.Нали затова има различни форуми, където се обсъждат различни проблеми и радости.Повечето от нас са минали през АДА, за да имат бебета и когато вече са го постигнали нека се порадват.Бременните жени затова влизат във форумите,за да бъдат с тези,които наистина се нуждаят от подкрепа и надежда.
*

lady_11

• 3217
« Отговор #12 -: Февруари 01, 2007, 09:34:41 am »
Цитат
Повечето от нас са минали през АДА, за да имат бебета и когато вече са го постигнали нека се порадват

Е аз съм против лиготиите на тези, които не спадат в категорията "повечето от нас".
« Отговор #13 -: Февруари 01, 2007, 09:49:49 am »
Момичета,

:good_post: :good_post: :good_post:

Така е, Мари, но много често Щастието е егоист с къса памет!

Ако има обидени и засегнати момичета нека прочетат постинга на Мари още веднъж, да се позамислят и после да ми се сърдят!

И на мене ми мърда, знам пола, ставам и лягам с Него, с Въпросите около Него, с мисълта ох, избутах още една седмица, но наистина има сайтове, списания, търсачки, опитни познати и приятелки-майки, с който да споделяме бременните си радости и страхове.

И да, подфорума е за бременност след стерилитет, прави сте, но и не съвсем.
*
« Отговор #14 -: Февруари 01, 2007, 09:52:30 am »
Цитат
Повечето от нас са минали през АДА, за да имат бебета и когато вече са го постигнали нека се порадват

Е аз съм против лиготиите на тези, които не спадат в категорията "повечето от нас".
Това твое изречение не показва нищо друго освен това,че ти видимо се засегна,а не съм искала да постигна точно това.А относно лиготиите една непозната не може да дава мнение през какво съм минала,за да достигна желаното.Не бъди толкова враждебно настроена,защото тук не влизаме, за да си раздаваме "любезности" и нека тази тема не се превръща от тези,който е нужно да се заключат,нали :).
« Отговор #15 -: Февруари 01, 2007, 09:53:24 am »
Смятам, че е още по-неуместно потребители със скорошна регистрация и малко мнения, за чието проблемно забременяване нищо не знаем,  да се вайкат за малките неудобства по време на бремеността.

Да, защото има момичета, които биха дали мило и драго да изпитват тези неудобства... най- малкото подобни оплаквания са проява на лош вкус
*

lady_11

• 3217
« Отговор #16 -: Февруари 01, 2007, 10:07:30 am »
Цитат
А относно лиготиите една непозната не може да дава мнение през какво съм минала,за да достигна желаното

Много от жените тук ги познавам лично, включително и в реалния живот  и се радвам когато някоя от тях успее. Прави ми обаче впечатление, че точно те не мрънкат нито за сутрешното гадене, нито за корема, нито за всички малки неудобства свързани с бременността. 

Не давам мнение през какво си минала.  Все пак - през какво си минала?

Мари много по-точно от мен е доразвила  засегнатата от мен  теза.

*
« Отговор #17 -: Февруари 01, 2007, 10:12:01 am »
A Лейди има разлика, едни се жалват що им се гади, други що не им се гади. Тва е тънкия момент. Мен колкото повече ми се драйфаше, по-спокойно ми беше. Спреше ли за ден и почваха терзанията. Тъй, че не е само въпрос на праг на усещанията. Е питай и джамата - двете изкарахме едновременно параноята.
*

lady_11

• 3217
« Отговор #18 -: Февруари 01, 2007, 10:14:08 am »
Сигнус тук иде реч за етикета на бремеността и какво поведение да имаме все пак във форум към сайт за проблемно забременяване.
*
« Отговор #19 -: Февруари 01, 2007, 10:17:56 am »
Цитат
А относно лиготиите една непозната не може да дава мнение през какво съм минала,за да достигна желаното

Много от жените тук ги познавам лично, включително и в реалния живот  и се радвам когато някоя от тях успее. Прави ми обаче впечатление, че точно те не мрънкат нито за сутрешното гадене, нито за корема, нито за всички малки неудобства свързани с бременността. 

Не давам мнение през какво си минала.  Все пак - през какво си минала?

Мари много по-точно от мен е доразвила  засегнатата от мен  теза.

Мисля,че тези момичета по точно не мрънкат за своите неразположения,а просто искат да се консултират с останалите,дали и при тях е така,дали всичко което чувстват е нормално.Знаеш всеки човек има различна психика и дори приема болката по различен начин.Затова мисля и се изказах по темата, че всичко което се споделя в тази страница е само в един голям плюс за всички нас и нека не упрекваме никой :).Не съм искала да засегна или омаловажа някой.