0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: тест за проходимост и спермограма
« Отговор #20 -: Февруари 02, 2007, 12:14:37 pm »
LALI, по какво съдиш , че имаш хламидии?
Аз не съм се изследвала, не смятам, че имам. Но ако имаш и най-малките съмнения трябва непременно да се изследваш.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #21 -: Февруари 02, 2007, 12:18:15 pm »
Аз мисля, че нямам в момента.
Първо - нямам симптоми. Но това не е достатъчно.
Имам дългогодишен партньор и съм сигурна, че няма откъде да дойде.
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #22 -: Февруари 02, 2007, 13:09:03 pm »
Аз мисля, че нямам в момента.
Първо - нямам симптоми. Но това не е достатъчно.
Имам дългогодишен партньор и съм сигурна, че няма откъде да дойде.
а аз бях така, но незнам как, при мене се получи положителен тест след първата година опити за бебе, при него отрицателни. моят съвет е редовни изследвания, защото аз разбрах , че съм имала инфекция преди години , за която не съм знаела, а тя е работила и сега имам сраствания и съм в подготовка за лапароскопия. в себи съм сигурна, при него -, при мен + ?????????????????????????странно но факт. уж работехме за бебе, а то хламидии. внимавайте.
никога не отстъпвай на принципите си!
*
« Отговор #23 -: Февруари 02, 2007, 13:46:05 pm »
Сега като си стоя и чета се запитах-с какви размери са всъщност тръбите-в смисъл дебелина та им.Надявам се да не е прозвучало много глупаво.Ако някий има по-подробна информация с удоволствие ще я прочета.
*
« Отговор #24 -: Февруари 02, 2007, 14:46:30 pm »
 :D "Като дълъг макарон" - обяснение на д-р Димитров от МД, малко ми е смешно, но пък е точно и образно.
*
« Отговор #25 -: Февруари 02, 2007, 14:54:32 pm »
Е ми да де това че са като макарон и на мен ми е ясно.Нещо по-конкретно-долу горе колко милиметра е дебелина та им.Спорим с моя че за това питам по-подробно.
« Отговор #26 -: Февруари 02, 2007, 15:18:03 pm »
Значи , вече ми е ясно , че преди теста за проходимост, би трябвало да си направя изследване за хламидии.Възможно ли е , според вас , моят гинеколог да е преценил " на око" , че нямам? И дума не е ставало в разговорите ни за тях , а сега от вас научавам , че е нужно.В този смисъл - какво представлява това изследване за хламидии?Може ли той между другото да е видял , че нямям?
*
« Отговор #27 -: Февруари 02, 2007, 15:23:08 pm »
Мисля си че няма как да е видял че нямаш.Доколкото съм запозната се прави изследване за хламидии в лаборатория и т.н.Най-добре си попитай доктора и искай да ти пусне изследвания.
*
« Отговор #28 -: Февруари 02, 2007, 15:34:34 pm »
fatalwoman, хламидии са ето това:
http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=57
 Докторът "на око" надали може да види особено в началния стадий. Освен написаното изследване в лабораториите предлагат и кръвно изследване за наличие на хламидии ,не знам до колко е адекватно това, но се прави. Предполагам, че при наличие на антитела в кръвта, т.е. явно прекарана или вървяща в момента инфекция е симптом, че такава има и тогава докторът взема секрети по описания в статията начин.
« Последна редакция: Февруари 02, 2007, 15:51:19 pm от Lan »
« Отговор #29 -: Февруари 02, 2007, 15:46:13 pm »
Много ти благодаря , Lan.Непременно ще си направя такова изследване.Говорих току що с гинеколога си и той каза , че не е необходимо , изобщо :?Възможна ли е цветна снимка без изследване за хламидии и какви рискове крие това? И още един въпрос имам към вас.Невежа съм по отношение на тези неща, още повече че отскоро се интерисувам живо, но хламидиите не са ли гъбички?
*
« Отговор #30 -: Февруари 02, 2007, 15:50:18 pm »
Причинителят е вид микроорганизъм, не знам дали е точно "гъбички". Може да си направиш цветна снимка и без това изследване. Ако се установи (не дай Боже) видоизменения при цветната снимка трябва да се търсят причините. Една от причините може да са хламидии. Може би лекарят ти е преценил така от твоята лична история. Ако сте правили безопасен секс ти партньорът ти и сте дългогодишни партньори, и нямамате в момента никакви симптоми, тогава рискът да имате хламидии е минимален.
« Последна редакция: Февруари 02, 2007, 15:51:57 pm от Lan »
*
« Отговор #31 -: Февруари 02, 2007, 15:54:39 pm »
Прочети линка който Лан ти е дала ;) и сама ще си отговориш на въпроса - гъбички ли са хламиите :)

Преди цветна снимка е добре също така да пуснеш и една микробилогия.

Ако имаш някакво заболяване (хламидии, гъбички и т.н) може с цветната снимка да се предаде нагоре по половите пътища. Прочети пак статията за да ти стане по ясно до какво води това. С една дума - до усложнения!

И в допълнение - имам хламидия, макар да имам дългогодишен партньор и съм 100 % сигурна че не ми е изневерявал ;) Няма от кде по полов път да имам хламидия, но резултатите (и то от вагинален секрет) са положителни :(

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*
« Отговор #32 -: Февруари 02, 2007, 15:57:41 pm »
На твое място не бих разчитала да се проявят симптоми, за да си направя изследване. След като си се захванала да изясняваш причините за липса на бременност, редно е да отхвърляш една по една възможните пречки. Хламидията и срастванията, в следствие на прекарана инфекция, са един от пролбемите за забременяване. Направи си един ДНК тест-няма нищо страшно, същото е като да отидеш за цитонамазка.
*
« Отговор #33 -: Февруари 02, 2007, 15:59:50 pm »
Тaня, това не го знаех, че разтворът може да пренесе инфекцията нагоре. Благодаря! Мислех си, че неговият състав е направен така, че да намали подобни рискове. Това само за гъбична инфекция ли важи или и за хламидии?
*
« Отговор #34 -: Февруари 02, 2007, 16:08:44 pm »
Предполагам, че моят лекар не ми е казал, че трябва да се направят, защото така или иначе вече ги бях правила и хламидиите и микробиологията преди (в моя случай) хидротубацията. И съм си останала с убеждението, че не е задължително. Без да искам щях да заблудя момичето. Ако наистина инфекциите се пренасят с разтвора явно, че е добре да се напряват изследванията преди цветна снимка!
*
« Отговор #35 -: Февруари 02, 2007, 16:10:16 pm »
Опс, чакай - аз само така съм чела из форумите. Не съм питала доктор, че още не съм стигнала до там. Не знам дали с разтвора може да се пренесе, по-скоро с катетъра (май така се казваше уреда, не съм сигурна - онова с което се вкарва контрастното вещество). Логично е да важи както за гъбички, така и за хламидия. Хламидията е микроорганизъм между вирусите и бактериите. Както пише и в статията която си дала - лесно може да се разпространи и пренесе нагоре.

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*
« Отговор #36 -: Февруари 02, 2007, 16:11:17 pm »
Да допълня - две мои познати преди да направят цветна снимка, минаха през хламиди (и двете през лечение) и микробиология.

« Отговор #37 -: Февруари 02, 2007, 20:40:25 pm »
Аз също съм имала хламидии, но нямах симтоми по които да разбера. Открих ме ги сучайно. Когато с мъжа ми решихме да правим сериозни опити за бебе отидох на гинеколог и казах че искаме бебе и искам да се прегледам за да съм сигурна, че всичко ми е наред и лекарката ми каза да пусна една хламидия. Излезе че имам текуща инфекця. Това беше преди близо две години, излекувах я, но бебе още няма. Сега ходя при специалист, защо излезе и друго, но мисълта ми беше че нямах някакви симптоми, а имах +резултат.
Та имам предвид, че едно изследване не е излишно, за всеки случай! :D
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #38 -: Февруари 02, 2007, 20:57:31 pm »
Сега като си стоя и чета се запитах-с какви размери са всъщност тръбите-в смисъл дебелина та им.Надявам се да не е прозвучало много глупаво.Ако някий има по-подробна информация с удоволствие ще я прочета.

От 0,1 мм в интрамуралната част (тази част, която се намира в маточната стена) до 1 см в ампуларната част (която е насочена към яйчника).

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #39 -: Февруари 02, 2007, 21:00:38 pm »
Мдам, много е тънка.  :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу