Миленка, днес няколко пъти сядам да ти напиша нещо и няколко пъти се отказвам.
Стана ми мъчно от това, което сте написали момичета, тъжно ми е, не за друго, а защото никой не заслужава толкова трънлив път.
Аз станах майка на 32. Моят баща беше много болен, когато бях ученичка. И аз като Мишето ще разкажа нещо страшно лично и болезнено за мен. Откриха му рак. Баща ми е онколог по професия. Всеки едни лекар знае за какво става дума и какви са прогнозите. Тогава бях на 18 години и не съм и мислила да имам деца или да се женя, рано ми беше. Тогава моя татко плачеше и казваше - иска ми се само да ви видя завършили, моя брат беше още ученик. За по-далеч планове не сме правили. Подложи се на операция, следи се непрекъснато, но се бори за здравето си. Когато се оженихме си мислех, че ще е почти веднага това с бебето. Уви, оказа се, че пътя ми ще е трънлив. Моят баща никога не ми каза, че няма да види внуци, винаги ме подкрепяше и се бореше с мен. Неговата сила в борбата, даде и моята сила да продължа напред.
Не се натъжавай! Не мисли за това! Всеки има ред за там. Просто бъди себе си и мисли преди всичко за себе си.
Майка ми често ми казва сега, когато вече имам моето злато - важни са децата ти, важно е семейството, което вече имаш, защото твоя нов живот е с твоето момче. Да се обичате и подкрепяте в трудни моменти.
Аз знам, че ти ще имаш твоето чудо, както и Мишана, както и Душка. Както и всяко едно момиче от тук. Просто на нас ни е писано да вървим по трънливия път, не по лекия. Но пък наградата, която ни чака накрая е толкова сладка!
Прегръщам ви и ви желая повече вяра!