0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Да опитам ли ин витро с хидросалпингс
« -: Февруари 07, 2007, 10:50:06 am »
Знам че нямам големи шансове и съм предупредена за евентуален неуспех, но нямам избор.Всъщност имах, да си направя операция и да го отстраня.За мое съжаление обаче доктора при който ходих /специалист в коремните операции/ми подряза крилата.След прегледа на документите ми за операция от извънматочна, лапороскопия и след това пластика, категорично ми отказа.Първо, защото е сигурно, че с лапаро няма да стане поради евентуални големи сраствания и второ заради същите риска не си заслужава.Друго, което ми каза е ,че след трето отваряне на корема ,може да се получат още по- големи сраствания около яйчника и дори да не може да се направи пункцията при ин витро.Не знам какво да правя.Ще опитам и при друг лекар, но много ме съмнява, че и той ще ми откаже операция.В безизходица съм.Не мога да си събера мислите.Дали да опитам ин витро така, и да ми източат тази течност по време на пункцията.Не знам обаче за колко време се възстановява.Какво да правя.Нямам избор.Дали да не рискувам.     
Re: Да опитам ли ин витро с хидросалпингс
« Отговор #1 -: Февруари 07, 2007, 11:04:06 am »
Не знам какво да те посъветва.. ситуацията ти наистина не е от лесните.. ако бях на твоя място може би бих опитала с инвитро.. колкото и да е малък шанса..не знам..струва ми се че, какъвто и процент вероятност да е останал, по-добре е да се опита..

Все пак чуй и други мнения дали не може да се премахне оперативно.

Дано успееш!
*
« Отговор #2 -: Февруари 07, 2007, 11:07:46 am »
При кого смяташ да правиш инвитрото?
Какво казва той по въпроса?
Шансът с хидросалпингс е равен на нула. Има ли смисъл да го поемеш?
Ще ти стигнат ли силите да понесеш неуспеха?
Помисли три пъти преди да режеш.
Аз бих намерила лекар, който ИСКА да ми помогне и ще положи всички усилия за това. Пари се взимат лесно, но емоциите са скъпо нещо.
Желая ти прекрасен резултат от процедурата.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #3 -: Февруари 07, 2007, 11:12:49 am »
Трудно решение наистина. За шансовете с хидросалпингс е ясно, че няма такива. Защо не се консултираш с още един лекар за лапарото? Вярно, че може да се източи течността при самата пункция, обаче нямаш никава, ама никаква гаранция, че пак няма да се събере достатъчно течност след ЕТ и пак да няма ефект.
*
« Отговор #4 -: Февруари 07, 2007, 11:23:41 am »
Мисля, че трябва да се консултираш с друг лекар. Аз също имам лапаро и пластика и след това пак лапаро за отстраняване на салпинкс.
Желая ти успех!

*
« Отговор #5 -: Февруари 07, 2007, 11:37:21 am »
Ин витрото ще го правя при д-р Владимиров.Той ми препоръча да махна хидросалпингса.Ако обаче и друг лекар ми откаже лапаро или операция ще трябва да си опитам късмета с хидросалпингс.Той ме предупреди за евентуален неуспех.Дали да пробвам на своя глава.Знам, че риска си е мой и съм предупредена.Кой риск обаче е по- голям трета операция или ин витро с хидросалпингс.
Ана, ти при кой доктор си прави второто лапаро? 
*
« Отговор #6 -: Февруари 07, 2007, 11:40:08 am »
В клиниката на Щерев- д-р Ганева :D

*
« Отговор #7 -: Февруари 07, 2007, 11:40:36 am »
Кети, консултирай се с д-р Стаменов. Той прави прекрасни лапароскопии.
Имаше момиче, писало за д-р Горчев от Плевен. Потърси с търсачката постинга й.
Късмет. И си слушай доктора!

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #8 -: Февруари 07, 2007, 11:45:07 am »
  Кети, аз разбирам да поемеш риск, но когато има все пак някакви шансове за успех. А такива при хидросалпингс както са ти писали и другите момичета почти няма. По-добре е да намериш добър лекар, който да ти направи лапаро и после да се заемеш с ин витрото. Консултирай се и с Попов от Шейново за лапарото.
*
« Отговор #9 -: Февруари 07, 2007, 12:02:47 pm »
Ketti, аз имам 3 неуспешни опита поради наличие на хидросалпинкс!!! Обърни се към д-р Попов или д-р Горчев и няма да имаш никакви проблеми с лапарото.
Успех  :)
*
« Отговор #10 -: Февруари 07, 2007, 12:04:35 pm »
Шансовете за успех при хидросалпинкс са толкова малки, че успелите се водят от случаите - чудеса!
Ако трябва не се един, с пет доктора още се посъветвай (образно казано), но се постарай да разчистиш явните пречки за неуспех преди инвитрото ти.
Успех!
*
« Отговор #11 -: Февруари 07, 2007, 12:25:45 pm »
Благодаря ви момичета за съветите и подкрепата.Ще търся доктор, който ще се съгласи да ми помогне.Дано намеря такъв.Ако трябва при пет ще отида, както казва Бора.Така или иначе, с тази тръба не мога да имам дете, нито по естествен начин, нито с ин витро.От тук нататък се започва "великото обикаляне по доктори". 
*

Ина

« Отговор #12 -: Февруари 07, 2007, 12:48:17 pm »
Аз съм с една тръба, която е с хидросалпингс. Според д-р Стаменов ,инвитрото е обречено на неуспех. Каза до сега не съм имал забременяла с този проблем. Д-р Конова е на същото мнение. Незнам посъвейтвай се с др.лекар.
Аз исках да питам нещо друго има ли някакъв шанс за нормално забременяване след отстраняването на хидросалпинга? Не съм питала доктор ,защото тези въпроси ми изникват в главата сега...
АКО НЯКОЙ ИМА ОПИТ, МОЛЯ , НЕКА СПОДЕЛИ.
« Отговор #13 -: Февруари 07, 2007, 12:58:12 pm »
Кети, момичетата са те посъветвали вече. И моето мнение не се различава от тяхното. Безумно е да влагаш толокова много надежди и пари /ин витрото все пак е скъпа процедура/ като знаеш, че предварително опита е обречен на неуспех.
Вярвам, че ще намериш доктор, който да ти помогне.
Успех!

lb2f
*

Titka

• **
  • 56
  • Вярвай в своята мечта,дори далечна да е тя.
« Отговор #14 -: Февруари 07, 2007, 13:11:47 pm »
След първото ин витро/неуспешно/ Д-р Стаменов ми направи лапаро и отстрани и двете ми тръби заради хидросалпингс.Имам две операции преди това и много сраствания,Доктора е почистил всичко,което би могло да пречи на следващия опит.Сега съм бременна-18г.с.Пожелавам ти успех,дано да съм помогнала.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #15 -: Февруари 07, 2007, 13:16:00 pm »
За мое съжаление обаче доктора при който ходих /специалист в коремните операции/ми подряза крилата.След прегледа на документите ми за операция от извънматочна, лапороскопия и след това пластика, категорично ми отказа.Първо, защото е сигурно, че с лапаро няма да стане поради евентуални големи сраствания и второ заради същите риска не си заслужава.Друго, което ми каза е ,че след трето отваряне на корема ,може да се получат още по- големи сраствания около яйчника и дори да не може да се направи пункцията при ин витро.

Защо ли ми се струва, че дори знам името на лекаря, който ти е казал това. Я почети из форума, сещам се за поне 3 момичета, на които им е казано същото почт идословно, а след това им е направена лапароскопия без никакви проблеми, АРТ и т.н.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

jimn

• **
  • 68
  • щастлива мама
« Отговор #16 -: Февруари 07, 2007, 14:54:16 pm »
Ин витрото ще го правя при д-р Владимиров.Той ми препоръча да махна хидросалпингса.Ако обаче и друг лекар ми откаже лапаро или операция ще трябва да си опитам късмета с хидросалпингс.Той ме предупреди за евентуален неуспех.Дали да пробвам на своя глава.Знам, че риска си е мой и съм предупредена.Кой риск обаче е по- голям трета операция или ин витро с хидросалпингс.
Ана, ти при кой доктор си прави второто лапаро? 
:P Скъпа рпивет и от мен . Колкото и странно да звучи аз съм един такъв пример . И благодарение на всички момичета в този форум и най вече и на МЕЛИ . Направих второ лапаро поради същия проблем -салпингс .
Като имам преди 2-години извън маточна бременост по нормален път .
Благодарение на д-р Стаменов мина всичко нормално и отстраних салпингса . Не съм имала никакви сраствания от предишното лапаро както ме убеждаваха от друга клиника ,и че едва ли не не било удачно второ лапаро да правя поради същите причини които са ти изтъкнали  и на теб.
След извън маточната имам 4- неуспешни ин-витро опита със салпингса ,като последния опит  ми го изтеглиха и имаше някъкъв шанс, че няма да се напълни пак . Но уви не стана  като съм имала и 2-бр. перфектни бласто-ци които ми върнаха . Аз също се лутах и нямах сили да се преборя със себе си и знаех че пречи ,но на своя глава пробвах .
Е от всичко това аз загубих време и пари с които може би досега щях да имам щастието да гушна бебе.
Надявам се че сега след премахването на салпингса да имам този късмет .
Написах ти това - и се надявам да съм ти била поне малко полезна .
Сега съм на стимулация и дано този път станат нещата .
Желая много много късмет на теб и на всички които сме АРТ.
КЪСМЕТ и ГУШ.
*
« Отговор #17 -: Февруари 07, 2007, 17:57:28 pm »
Вече съм сигурна какво трябва да направя.Прегръщам ви всички.Благодаря на всички, които ми давате надежда и споделихте вашите премеждия.Виждам, че не само аз съм попаднала в задънена улица и се надявам да намеря пътя.Успех и на тези, които вече са стигнали до АРТ.Много, много късмет.Скоро ще пиша пак.   
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #18 -: Февруари 07, 2007, 18:20:35 pm »
Ketti,

изпращам ти линк. Прочети темата!

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=5443.msg105812#msg105812

Всичко, което си описала е преживяно от мен. Защо ли и на мен ми звучи толкова позната тази ситуация?

Желая ти успех и не се предавай!  :sunshine:

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
« Отговор #19 -: Февруари 07, 2007, 21:38:17 pm »
Кети, писах ти на лични, но ще пиша и тук. Аз също имам второ лапаро при д-р Стаменов, за прерязване на тръбите с цел двойния хидросалпингс да не пречи на ин-витро от тук нататък.  Първото ми лапаро беше в МД при доктор Димитров, който е почистил всички сраствания, които при мен бяха причинени от инфекция. При второто лапаро д-р Стаменов каза, че не е видял никакви нови сраствания. Второто лапаро се случи година и половина по-късно. Това ме води на мисълта, че едва ли от едно лапаро може да се предизвикат много нови сраствания. ето защо и това, което твоят лекар ти е казал ми звучи леко странно, меко казано.... Тааа.... защо не послушаш д-р Владимиров?