0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Може би зависи и от това кои каде ходи ,но наистина това което описвате е скандално и аз бих си тарсила правата ...Тая здравна застраховка за какво я пла6там ,не за вятара разбира се.Нямам идея как е здравната системата в Германия(аз живея в Белгия) ,но все пак е 4ленка на EU и малко е 6окирва6то.По принцип аз в такива 4астни кабинет4ета никога не сам ходила и нямам и намерение , ходя си в болницата ,ходя си в Барза помо6т ,ако има не6то спе6но,даже нямаме ли4ен лекар(не виждам голяма полза от него и затова не сме се записали).Трябва да изисквате от д-рите да ви обясняват и не ставаите от стола си докато не са отоговорили на вси4ките ви вапроси ,те няма как да ви изгонят :D,ама разбира се вси4ко си има граници ...Ина4е и тук не дават лесно антибиотик,даже не дават и 4аи4ета за колики и сироп4ета :),даже не ти дават избор да избира6 как да ражда6(м/у нормално или секциум)ина4е нормално може да избира6 (вана или су6а).Препора4ват кармене минимум 6 месеца (ако не може6 разбира се никои няма да те нахока)дава6 си адаптираното мляко(нали затова са го измислили хората) ,захранването е пак след 6 месеца,та такива ми ти работи ,не виждам ни6то 6окирва6то и да се карми до 1 - 2 години (аз не бих издаржала толкова),ама сигурно има и такива жени ...Всеки сам си избира с какво и как 6те захранва детето си ,разбира се да няма големи отклонения (за6тото наистина стават фалове).
Малак пример едната ми етарва е захранвала бебето си с мляко и захар (за да го заси6та ли незнам ,некви бабе6ки простоти ), развило е  диабет(слава богу сега тая болест се подаржа с медикаменти ама ,да не ни е до главата :().Другата е барзала да захранва и тя не знае за6то(пак да не се буди бебето сигурно ве4ер ,4е било изнервя6то),та полу4ило алергии и докторите и били после виновни ,4е развило и  асма(детото е слава богу  живо и здраво),просто не е понесло на новата храна толкова рано...
Та като гледам сега как  захранват децата(пове4ето)сас тия 6околадовите яица на Киндер и кока кола задалжително 8O ,ми как полсе да го накараме това дете да яде зелен4уци ,месо или плодове и как да го накара6 да пие вода.Та такива ми ти работи... Аз сам си накупила тук едни  книжки на френски педиатри и сравнявам с тях и в нета и с д-рите (ама  инфото е едно и са6то де) ,надявам се и в германия да има такива интересно 4етиво са ,особенно в момента както сам си развила и параноя  :lol:,ама маи скоро няма да ме пуска та си свикнах да живея и с нея  :D
Приятен week-end на вси4ки  и дано ваоб6те да не се разболяват беб4овците и бебките и  да не опираме до меикаментите и антибиотиците...      
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
Ganka, искренно съжалявам за това което ти се е случило. Всички тук знаем колко е трудно и тежко. Мисля, че в основата си мислим еднакво, може би се изразяваме различно, а и в крайна сметка независимо от школи, разни съвети как да си гледаме децата и т.н., всеки сам избира своя подход. Желая на теб и малкото ти слънчице да сте много здрави и много усмивки. Дени  :)
« Последна редакция: Септември 28, 2007, 19:09:59 pm от denito »

*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
Доктор Birdie, имам едно притеснение с бебка. Бях Ви писала, че отвреме на време прокашля /обикновенно вечер/. Вчера не го беше правила, но преди малко прокашля на няколко пъти и това ме накара да се замисля, дали това няма връзка с неспането й от няколко дена? Дали не е настинала и затова да е толкова неспокойна. Онзи ден, когато пак прокашляше мерихме температура и нямаше?! Днес по-късничко пак ще премеря /дано нямаме/. Но ако това продължава трябва ли да се вземат някакви мерки или да се изчака сама да се пребори с настинката? Благодаря Ви.

*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Цитат на Ганка:
Нина, моя свекър живее с едни представи за гледането на деца, аз с други. Това за дробовето го чувам за н-ти път от теб, от него също съм го чула. И какво като го е казала лекарката? Някакъв друг недостатък да си й намерила или да си открила, че не се грижи правилно за детето ти?
Гане, тя забравя първо, второ - не мери главичката, когато и напомних, че и това се прави, я премери небрежно, каза, че изглеждала добре и се мерела главта само ако е крива  8O или видимо има проблем и изкара главичката на детето доста по-малка от нормалното, което ме притесни. Наложи се да се водя от интернет и аз да я премеря 100 пъти - ами в норма се оказа.
Попита ме как приема детето вит. Д, а аз и казах, че не го приема, защото не ни го е изписала. Изписа го и ми каза - и моля те, не забравяй да и го даваш  :x
Изписа ми на мен антибиотик по телефона, защото ме болеше гърлото, каза ми спираш кърменето докато мине поне една седмица...Не я послушах, ходих на професор по УНГ и тя категорично каза - никакви антибиотици, а дори и да ми се наложи има такива, които може да кърмиш докато ги пиеш.
Кара ме задължително да дохранвам детето. Не я послушах, само я кърмя и то по 5 пъти на ден, детето наддаде 1300 гр. за месец - за какво дохранване говорим? щото се била росила малка и да си навакса.....
Да давам сокове на детето вече....ами няма да давам, но се чудя дали да и кажа, че пренебрегвам този съвет.
Както Лан каза - лъжем се взаимно и кой страда?
Някой ще каже - защо се оплакваш, смени я, е да, ама системата у нас е такава, че немога да я сменя когато ми скимне. Другия вариант е да си ходя и на частно, където не е сигурно дали ще случа и да си плащам. Е да, ама не искам да плащам, щото осигуровките и данъците които плащам се равнават на три минимални работни заплати, аз съм от малкото изрядни в това отношение у нас и смятам, че заслужавам адекватно поведение, ама нанай!

Тамара, не се караме, много ясно  :). Коментираме си, жалко само, че задълбахме в такава полемика и може би оставяме негативни впечатления, но то и тази тема се изчерпа. Като се разсополивчт децата и ще оставиме философията на философите.  :wink:
Момичета, извинявайте, че се намесвам в тази тема (все още нямам право...) ама защо ли откакто тръгна тази дискусия ми се въртят няколко мисли из главата...
- имам усещане, че доста хора четат избирателно...
- и най-вече.. доктор Бърди, като сте на мнение, че нашите БГ педиатри за нищо не стават, че за вас те са последователи на руската школа, ами що аджеба не вземете да се върнете в България и да практикувате тук? Някакси оставам с впечатление, че за вас е по-важна печалбата от покорните безропотни гъркини, отколкото да се върнете в родината си, и да помагате на жените тук (но те не могат да плащат тези такси, които се плащат в Гърция)... Съжалявам, ама на мен вашата позиция ми се струва прекалено "АНТИ", анти на всичко, което ви се каже... Отричате едва ли не всяко едно нещо... Ами като го отричате, елате и практикувайте в България, да покажете на всички как се прави, защото за мен съветите онлайн са малко или много бошлаф работа ... Докажете се на живо, с реални, български пациенти... Тогава ще мога спокойно да Ви повярвам... и когато евентуално се имам мечтаното си бебче, да се обърна към Вас за помощ...

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
Съжалявам за грубото си изказване, ама хайде да не започваме да превръщане темата в кокошарник.
Всеки има право на мнение, всеки има своите основания, но да се критикуват хора които не познаваш и не знаеш мотивите за неговите изказвания и действия е меко казано грубо.
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Cvetelina, права си, аз също пригласях, затова се извинявам и прекратявам, най-добре е по същество да се пише.
*
Цеци,добре си го казала.явно тук не умеем да спорим,а направо нападаме и критикуваме.как пък точно в тази тема......имаше поне една чиста и тя я няма вече.възмутена съм.
само мога да благодаря на д-р Бърди и тук и в бг.мама за помоща,която ми е оказвал винаги по всяко време.бъдете здрав и все така добър и всеотдаен в професията си.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Аз никого не нападам и не критикувам, разсъждавам, изхождайки от проблемите, с които съм се сблъскала до сега.
Ако д-р Бърди се е почувствал обиден от някое мое изказване - готова съм да се извиня!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Аз никого не нападам и не критикувам, разсъждавам, изхождайки от проблемите, с които съм се сблъскала до сега.
Ако д-р Бърди се е почувствал обиден от някое мое изказване - готова съм да се извиня!
Не визирах теб :wink:
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
Съжалявам за целия спор. Далеч не исках да се включвам в такъв. Извинявам се ако неволно съм обидила някой.
За мен тази тема е безценна, затова моля ако може някой модератор да я "прочисти" като изтрие всички ненужни разразили се спорчета или ги прехвърли в друга тема. Ако не, може ние сами да си изтрием мненията.
« Последна редакция: Септември 29, 2007, 08:29:28 am от denito »

*
Гане, моля те.абсолютно не визирах теб.Защо да не спорим, какво по хубаво от това..... :wink:
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
Момичета чакайте малко успокойте топката, незнам защо една като се изказа с мнение за поредната кавга и веднага се почва с излишни коментари. Аз лично невиждам проблем, предполагам и мнозинството от четящите. Д-р Birdie искаше малко разнообразие в темата, защото се чувстваше като на изпит, а то всъщност си беше и е точно така. Аз водя Тони при тримата педиатри , ами да ви кажа досега един път не са били на едно и също мнение, само д-р Birdie ми е помогнал с мнения и съвети, останалите влошаваха и експериментираха върху детето ми и продължават да го правят. И аз като rally_pat в началото, когато бях в безизходица с пищящо и не спящо новородено, си мислих че консултациите он лайн са "бошлаф работа", признавам с много страх реших, да се доверя на д-р Birdie.
Еми да ви кажа  най вече разбрах, че имам малко сладко и игриво бебче на което да му се радвам и гушкам. Успях да спя повече от 2 ч. за 24 ч. . Момичета аз почти до 5-тия месец на Тони, спях по 2 часа в денонощие.
Всъщност той е тук да даде мнение и съвет, а всяка майка сама взима решение на кого да се довери и на кого не. Живеем в демократична държава с право на избор и определено се радвам, че д-р Birdie е моят избор.

Сега към доктора.

Докторе, какво е положението при нас. Все още имаме остри коремни болки, които като че ли са най силни нощем. Нощният сън е просто кошмар за всички ни. Посявката от изпражненията е ОК, със стерилната урина немога да се справя и затова ще пусна обикновена, ако има нещо то ще си проличи и там. Вчера не съм давала Панадол и Смекта, но имам чувството, че се влошават коремните спазми. Отказва ми и да се храни или по точно яде по малко, а е гладен видимо. Перисталтиката му се чува от метър два и затова спрях да давам плодове. Нужно ли е да се огранича, например от киселото мляко или въобще от нещо. Изхожданията са нормални на брой 2-3, но определено са все още редки и не чак толкова зловонни. 
Избиха ни пъпки по цялото тяло, включително и главата. Частната педиатърка ни каза, че това е в следствие на високата Т и да не се шашкам, понеже все от някъде трябвало да избие. Това така ли е ?
Следва отричане от Тобрекс, защото може да получи алергия от гентамицина. Знаете за оченцето му, което от време на време просълзява все още и аз капвам по капка две за деня. Същото ми каза и за Вибросил, като че ли е на отминаване хремата при нас.

Благодаря

П.П. Допълнение към нашата картинка, както се казва крушата си има опашка. След като изкарахме кошмарна нощ, вече стана ясно, че имаме диария. Силно воднисти изпражнения с много слуз. Мислите ли, че може да става въпрос за алергия? Започнах да давам банан, имайки в пред вид, че изхожданията ни бяха редки, а преди го бях изключила, защото забелязвах повишено газообразуване, коремни болки и запичане. Смекта мога ли да дам и всъщност колко дни максимално може да се ползва тя? Знам че ако се обадя на нашите педиатри, ентерола не ни мърда.
« Последна редакция: Септември 29, 2007, 14:52:11 pm от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Момичета, извинявайте, че се намесвам в тази тема (все още нямам право...) ама защо ли откакто тръгна тази дискусия ми се въртят няколко мисли из главата...
- и най-вече.. доктор Бърди, като сте на мнение, че нашите БГ педиатри за нищо не стават, че за вас те са последователи на руската школа, ами що аджеба не вземете да се върнете в България и да практикувате тук? Някакси оставам с впечатление, че за вас е по-важна печалбата от покорните безропотни гъркини, отколкото да се върнете в родината си, и да помагате на жените тук (но те не могат да плащат тези такси, които се плащат в Гърция)... Съжалявам, ама на мен вашата позиция ми се струва прекалено "АНТИ", анти на всичко, което ви се каже... Отричате едва ли не всяко едно нещо... Ами като го отричате, елате и практикувайте в България, да покажете на всички как се прави, защото за мен съветите онлайн са малко или много бошлаф работа ... Докажете се на живо, с реални, български пациенти... Тогава ще мога спокойно да Ви повярвам... и когато евентуално се имам мечтаното си бебче, да се обърна към Вас за помощ...
Уважаема,
Излязох навън защото исках да съм добър в работата си. И да живея добре, работейки я. Животът ни е един. Друг нямаме.
Извървях дълъг път, но съм доволен. Имам свобода- и лична, и професионална.
Не спирам да съм Българин и нямам двойно гражданство.
Критиката ми е обективна, и произлиза от дълбокото разбиране същността на нещата.
Помощта ми тук и другаде е винаги конкретна, и съм горд че "работи". Това е и разбирането ми за Педиатрия.

Ако бях расъл в къща с градинка и баща, връщаш се от работа в 16 часа, щях да съм патриот. Понеже това не бе така, чувствам се гражданин на Европа. Както и всички ние днес сме такива.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
Уважаема,
Излязох навън защото исках да съм добър в работата си. И да живея добре, работейки я. Животът ни е един. Друг нямаме.
Извървях дълъг път, но съм доволен. Имам свобода- и лична, и професионална.
Не спирам да съм Българин и нямам двойно гражданство.
Критиката ми е обективна, и произлиза от дълбокото разбиране същността на нещата.
Помощта ми тук и другаде е винаги конкретна, и съм горд че "работи". Това е и разбирането ми за Педиатрия.

Ако бях расъл в къща с градинка и баща, връщаш се от работа в 16 часа, щях да съм патриот. Понеже това не бе така, чувствам се гражданин на Европа. Както и всички ние днес сме такива.

rally_pat, не ти прави чест :x Много грубо и3ка3ване :x

Докторе, съветите ви са повече от ценни. Не съм се въ3пол3вала от тях, 3ащото дъщеря ми е на 22, а така мечтаното бебенце все още не е дошло, но имам приятелка с бебе и малка племенница и чета мненията ви с интерес. Живея в Германия и правя сравнение, наистина, как се отглеждат децата тук и как в България. Напълно съм съгласна с мнението ви.
Подкрепям и мнението 3а " гражданин на Европа"
Много умно и правилно ка3ано :flower:
Съжалявам, че съм прозвучала грубо, не съм искала - и се извинявам за това...
Даже предлагам, ако и д-р Бърди е съгласен разбира се, да изтрием постовете, които не са свързани с бебчовците и тяхните болежки...

Имам само една молба към доктор Бърди - нека, когато казва НЕ правим това, и НЕ правим онова да казва и ЗАЩО не го правим...

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

Birdie

• 11040
Съжалявам, че съм прозвучала грубо, не съм искала - и се извинявам за това...
Даже предлагам, ако и д-р Бърди е съгласен разбира се, да изтрием постовете, които не са свързани с бебчовците и тяхните болежки...

Имам само една молба към доктор Бърди - нека, когато казва НЕ правим това, и НЕ правим онова да казва и ЗАЩО не го правим...

Нямам никакъв проблем от това, което сте написали. Мразя да се "трие". Няма нужда.
Не е написано нищо, заради което да се извинявате.
Интересно е да се четат всички мнения и това само положително е...
« Последна редакция: Септември 29, 2007, 22:07:12 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
@StefiZ
Само развитието (ден, до два) ще покаже.
Възможности:

*вирусно заболяване- рано за антибиотик
*отит, който не се покрива добре от антибиотика
*инфекция, която не се покрива добре от Цефзил-Стрептококов фарингит например или ангина- за да се стигне до афебрилно състояние са нужни дни и е много трудна оценката работи ли антибиотика, или не.
*уроинфекция

Как е детето днес?
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Доктор Birdie, имам едно притеснение с бебка. Бях Ви писала, че отвреме на време прокашля /обикновенно вечер/. Вчера не го беше правила, но преди малко прокашля на няколко пъти и това ме накара да се замисля, дали това няма връзка с неспането й от няколко дена? Дали не е настинала и затова да е толкова неспокойна. Онзи ден, когато пак прокашляше мерихме температура и нямаше?! Днес по-късничко пак ще премеря /дано нямаме/. Но ако това продължава трябва ли да се вземат някакви мерки или да се изчака сама да се пребори с настинката? Благодаря Ви.
Не е проблем от само себе си.
Не са нужни "мерки" , а следене на детето...
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
@Perdeto

Тези вирусни диарии ( при положение че посявките са (-) )си имат развитие...
Не е алергия или от храните, но е добре да не давате изобщо кисело мляко.
Може да давате "Смекта" седмица... Може ли да намерите "Хидрасек" в Бг- би бил по-добър избор от "Смекта" при това развитие на нещата...

Как е днес?
Sir Alec Guinness