Цитат на Ганка:
Нина, моя свекър живее с едни представи за гледането на деца, аз с други. Това за дробовето го чувам за н-ти път от теб, от него също съм го чула. И какво като го е казала лекарката? Някакъв друг недостатък да си й намерила или да си открила, че не се грижи правилно за детето ти?
Гане, тя забравя първо, второ - не мери главичката, когато и напомних, че и това се прави, я премери небрежно, каза, че изглеждала добре и се мерела главта само ако е крива

или видимо има проблем и изкара главичката на детето доста по-малка от нормалното, което ме притесни. Наложи се да се водя от интернет и аз да я премеря 100 пъти - ами в норма се оказа.
Попита ме как приема детето вит. Д, а аз и казах, че не го приема, защото не ни го е изписала. Изписа го и ми каза - и моля те, не забравяй да и го даваш

Изписа ми на мен антибиотик по телефона, защото ме болеше гърлото, каза ми спираш кърменето докато мине поне една седмица...Не я послушах, ходих на професор по УНГ и тя категорично каза - никакви антибиотици, а дори и да ми се наложи има такива, които може да кърмиш докато ги пиеш.
Кара ме задължително да дохранвам детето. Не я послушах, само я кърмя и то по 5 пъти на ден, детето наддаде 1300 гр. за месец - за какво дохранване говорим? щото се била росила малка и да си навакса.....
Да давам сокове на детето вече....ами няма да давам, но се чудя дали да и кажа, че пренебрегвам този съвет.
Както Лан каза - лъжем се взаимно и кой страда?
Някой ще каже - защо се оплакваш, смени я, е да, ама системата у нас е такава, че немога да я сменя когато ми скимне. Другия вариант е да си ходя и на частно, където не е сигурно дали ще случа и да си плащам. Е да, ама не искам да плащам, щото осигуровките и данъците които плащам се равнават на три минимални работни заплати, аз съм от малкото изрядни в това отношение у нас и смятам, че заслужавам адекватно поведение, ама нанай!
Тамара, не се караме, много ясно

. Коментираме си, жалко само, че задълбахме в такава полемика и може би оставяме негативни впечатления, но то и тази тема се изчерпа. Като се разсополивчт децата и ще оставиме философията на философите.