0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Re: Неделно училище
« Отговор #180 -: Март 02, 2007, 21:18:46 pm »
пак там олиото е оливие а прасето-бишка. след дългите летни ваканции прекарани там редовно шашках нашите с "македонизми" :D
« Отговор #181 -: Март 02, 2007, 21:21:01 pm »
Ман, липсваше ми. Радвам се да те видя тук  :bighug:
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #182 -: Март 02, 2007, 21:32:27 pm »
Ман, липсваше ми. Радвам се да те видя тук  :bighug:
Зайче, и ти на мен и всички много ми липсвате, но почти нямам компютър :( което ще се промени скоро :D
« Отговор #183 -: Март 02, 2007, 21:43:26 pm »
Амчи, мен мъ ръзвисили приказкътъ за Търнуу. Дан съ убиждът търнуфци, щот ас съм търнуфски въспитъник и съм флюбена ф Търнуу, ма да ми твърдйът чи са викъ "наприди" вместу "преди малко и прочее" и "таквоз и онъз" вместу "такова и онази", щот тъй било праилну, хм...туй ние тъй :lol: :lol: :lol:

ПС. "Бурбътъ" е нашия весник!!! :lol: :lol:

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
« Отговор #184 -: Март 02, 2007, 21:54:42 pm »
Амчи, мен мъ ръзвисили приказкътъ за Търнуу. Дан съ убиждът търнуфци, щот ас съм търнуфски въспитъник и съм флюбена ф Търнуу, ма да ми твърдйът чи са викъ "наприди" вместу "преди малко и прочее" и "таквоз и онъз" вместу "такова и онази", щот тъй било праилну, хм...туй ние тъй :lol: :lol: :lol:

8) 8) 8)

таквозина,

кай
*

piera

• 896
  • Keen on boots
« Отговор #185 -: Март 02, 2007, 22:22:29 pm »

Ще ме прощаваш, ама къде ги намери тез съграждани- не знам. :lol: :lol: :lol:
Тук никой не претендира, че говори правилно, ама в сравнение с доста места в България, се справяме добре- поне се разбира за какво иде реч  :D
А за ''туй'' и ''онуй'' наистина си ни е запазена марка  :P   :balk_70:, нооо за другото не съм съгласна :balk_163:
 :bighug:

Много ще се радвам някой ако има път насам,  да обменим по някоя диалектна форма в близката сладкарница :welcome: 

П.П.''Бурбътъ'' е най-якия вестник, ааааа
 :balk_63:
« Отговор #186 -: Март 02, 2007, 22:36:52 pm »

Много ще се радвам някой ако има път насам,  да обменим по някоя диалектна форма в близката сладкарница :welcome: 

Идва ми се мнооого :balk_144: :balk_145:
Пиерче, :balk_21:

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #187 -: Март 02, 2007, 23:36:59 pm »
А Рали, врис си е точно изворче, студено планинсно изворче :)
А паратика е човек, който няма работа в момента и се занимава с нещо ей така.

въй, Донка знаела чужди езици!  :lol: :lol: :lol:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
« Отговор #188 -: Март 03, 2007, 01:31:38 am »
.. от Бургаз и дълго време мислех ,че ме "пързалят" нещо ,че в Бургаз ..
БургаС бе мила :D
:oops: :oops: :oops: ..Ужас. Верно бе.  :lol: Ама то от бързане. 8)
Забележката се приема.   :balk_602:
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #189 -: Март 03, 2007, 10:55:59 am »
Пиера, мерси за подкрепата! :balk_602: А за сладкарницата - надявам се, ще имаш време с бебка да излезем като си се приберем в Търново :balk_68:
Миники, хич биля даже не съм съгласна за тази интерпретация на нашия говор. А и по всички дебели книги (разбирай едни дебели червени книжки - Съвременен български език на БАН) - търновци говорят най-правилно граматически. А че има потъмняване на гласни - аз не знам да няма някъде в България :balk_600:
П.С. В Търново също употребяваме много - нагоре и надолу, ама с тези баири няма как да е другояче :balk_70:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #190 -: Март 03, 2007, 13:56:56 pm »
Ряката бруфка а врисьът салма цицирица  = Реката бучи а изворът само църцори  :lol: :lol: :lol:

ПП - тези изрази ги знам от маман, тя даскалува 4 години в Кости  :lol: :lol: :lol:
rally_pat , :D много ме развесели с този костийски бисер аз го знам така... "Мъри,оди та хи речи.....мане мане да дойде,оти голямият врис бруфка пък малькият сильмъ цицирисъ"

Там питат още "Лъзгът ли ти се суркалету?" вместо "Пързалят ли ти се обувките?" и "Ще скондапсаш в хурдобулят"..вместо "Ще паднеш в дупката".....абе страшни са :D
-Това е невъзможно - казала Причината.
-Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът.
-Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
-Опитай... - прошепнала Мечтата.
*

piera

• 896
  • Keen on boots
« Отговор #191 -: Март 03, 2007, 14:39:24 pm »
Пиера, мерси за подкрепата! :balk_602: А за сладкарницата - надявам се, ще имаш време с бебка да излезем като си се приберем в Търново :balk_68:
Време винаги ще намеря за вас  :bighug:  2 баби чакат в готовност да гледат ангелчето, а ако е хубаво времето ще я взема с мен! Само казвай кога и съм на линия! :balk_21: :balk_46:
Миники,  :bighug: когато имаш път насам - пиши да се видим :D :balk_21:

П.П.Ах, че оспамихме темата, а?  :balk_80:
« Последна редакция: Март 03, 2007, 14:41:27 pm от piera »
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #192 -: Март 03, 2007, 22:09:07 pm »
Е, те няма да ни се карат за спама ;)
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #193 -: Март 03, 2007, 22:15:49 pm »
 :lol:Момичета,невероятни сте!Продължавам да се заливам от смях! :lol:Много-хубава тема! :lol:
« Отговор #194 -: Март 03, 2007, 22:52:37 pm »
Ако някой напише правилата за запетайките ще съм му благодарна! Най-много те ме мъчат.

Виж това интересно адресче:

http://doc.dir.bg/docs/pravopis.htm#znaci

По литература бях отличничка, въпреки че на
класните работи  често имах оценки "6-" или "5 1/2", които
бяха последвани със забележката : "Къде са запетайките?"  :lol: :lol: :lol:
« Отговор #195 -: Март 04, 2007, 10:29:53 am »
При мен проблем също бяха запетайките и ... пълния член  :oops:
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #196 -: Март 04, 2007, 11:39:02 am »

По литература бях отличничка, въпреки че на
класните работи  често имах оценки "6-" или "5 1/2", които
бяха последвани със забележката : "Къде са запетайките?"  :lol: :lol: :lol:

Розич, ти поне си докарвала до 6-. Аз заради запетайки и "нова мисъл", повече от 5 не съм получавала. Сама виждах, че е неестествено на тема от 3 листа да има 3 нови реда: увод, изложение и заключение. Но така и не се научих да отделям новите мисли на нов ред. За мен, щом пиша по темата, всичко е една мисъл и толкоз. А за запетайките учителката ми веднъж ме попита защо ги мразя толкова. Отнасяла съм се с тях като с врагове. Или никакви ги няма, или ги има там където никой не ги очаква. Според друга моя учителка, аз си пиша темата само с точки и после разпределям запетайките за да ми изглежда по-подредено съчинението. Като гледам да са равномерно подредени из целия текст и изобщо не се замислям за правилата. Което не е вярно разбира се, но сигурно отстрани така изглежда.
« Отговор #197 -: Март 04, 2007, 11:56:56 am »
Сега се сещам, че едно време седях на един чин с едно момче Минко.
Та този Минко не признаваше ТОЧКИТЕ  :lol:
За него класната работа  беше едно изречение.
Нямаше кьорава точка за цвят.
Докато седях с него всячески се мъчех да свикне с тези точки.
Свикна........да ги слага понякога  :lol:
Eто още няколко интересни неща:

http://gramatika.blog.bg/
http://www.uni-bonn.de/~manfear/lang_mistakes_bg.php
« Отговор #198 -: Март 04, 2007, 12:00:06 pm »
 :PЗа точките се сещам..В 9-ти клас една моя съученичка  реши чуденето с точките като сложи след всяка дума. :P Учителката ни по литература остана безмълвна. :P
*
« Отговор #199 -: Март 04, 2007, 17:24:07 pm »
При мен проблем също бяха запетайките и ... пълния член  :oops:
... и пълнияТ член  :)
 :bighug: