0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Неделно училище
« Отговор #120 -: Март 01, 2007, 19:28:01 pm »
На витрина съм виждала табела

"ДънкИни поли - 12 лв"

Но то беше в Бургас, простено е  :D
« Отговор #121 -: Март 01, 2007, 19:35:44 pm »
Рони, винаги ми е било интересно защо в Бургас думата "дънки" е в среден род (едно дънки, синьо дънки), след като и дънките са панталони като всички останали и би трябвало да са в множествено число (едни дънки, сини дънки). Дънкена пола е също толкова неправилно, между другото. Дънкова е правилното (не ме яжте сега  :lol: :lol: :lol: Всъщност обичам Бургас и бургазлиите)
« Последна редакция: Март 01, 2007, 19:40:06 pm от little_rabbit »
« Отговор #122 -: Март 01, 2007, 19:38:39 pm »
Още една смешна дума: роло (на витрина на магазин за хранителни стоки).

Рони, аз често пиша "ас" само и защото ми е смешно как някои хора употребяват толкова често тази думичка; звучи ми като самоизтъкване; та затова - самоиронизирам се. Особено пък са ми смешни хората, които изброявайки нареждат себе си на първо място (като че ли не се подразбира).
« Отговор #123 -: Март 01, 2007, 19:42:15 pm »
Особено пък са ми смешни хората, които изброявайки нареждат себе си на първо място (като че ли не се подразбира).
Току що го направих в съседната тема  :oops: Но съвсем нямах намерение да се самоизтъквам или нещо подобно.

lb2f
« Отговор #124 -: Март 01, 2007, 19:42:53 pm »
Джази, току що видях и ми стана криво. Не съм искала да те засягам  :bighug:
« Отговор #125 -: Март 01, 2007, 22:12:35 pm »
Визирам много ме дразни. И прекомерната употреба на деепричастия в речта.
 :?
*
« Отговор #126 -: Март 01, 2007, 22:32:29 pm »
На няколко пъти срещнах в темата думата пунктоация, с най-добри чувства към написалите я, но всъщност се пише пунктУация. Но да не издребняваме! Гането и du6ka да прощават  :kiss: :bighug:

П.С. А, сега видях, че du6ka го е поправила :wink:
:oops:   :balk_119:   :bighug:

« Отговор #127 -: Март 01, 2007, 23:22:58 pm »
Зайо, аз съм живяла 5 години в Бургас и като се преместих във Варна се спукваха да ме майтапят за "дънкито"  :D

"Въй" избледня с времето, но сега пък "и"-кам в произношението.
"Тилифон" чувала ли си? :lol:

Скоро се прибирах и както се разхождам със сестра ми по центъра в Бургас, срещнахме нейна съученичка. И тя като изви "Въйййййй ... откога не сме се виждали" и ме досмеша много.  :P
« Отговор #128 -: Март 01, 2007, 23:30:00 pm »
Зайо, аз се "преместих" последна в списъка  :lol:
Не съм се засегнала  :balk_21:

lb2f
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
« Отговор #129 -: Март 01, 2007, 23:30:39 pm »
Подлудявам от това, че всички днес искат да се реализират в живота вместо просто да успеят. Проектите се реализират, вместо да се осъществяват.  Имаше един филм с Тодор Колев - реализирам кочина вместо сковавам кочина...

Ако някой напише правилата за запетайките ще съм му благодарна! Най-много те ме мъчат.
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #130 -: Март 01, 2007, 23:38:13 pm »
ох, тва с ударенията направо ме убива :lol:
-извадете лист хАртия и запишете прОграмата
-болнИчни
-мАсло
-трОлей
-аУди
как по дяволите хората успяват така да си изчекнат езика
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #131 -: Март 01, 2007, 23:53:51 pm »
  "ПеКано"  :balk_153:, вместо "печено" (правилно)- :balk_170:. Много дразнещо ми звучи като го чуя.

*
« Отговор #132 -: Март 01, 2007, 23:57:10 pm »
ох, тва с ударенията направо ме убива :lol:
-извадете лист хАртия и запишете прОграмата
-болнИчни
-мАсло
-трОлей
-аУди
как по дяволите хората успяват така да си изчекнат езика

А, и тези - точно! Браво Лили. :lol:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #133 -: Март 02, 2007, 00:07:58 am »
-мАсло

лили, с мъжа ми сме във вечна филологическа война за тази дума. аз като чуя мАсло и все едно котка ми дращи по стъкло. той пък се изрива, като кажа маслО. много сме спорили и ми е влачил големи дебели речници. оказва се, че това е от тези, дублетни форми ли им викаха - да кажат специалистите тук. позволени били и двата варианта на ударение.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
« Отговор #134 -: Март 02, 2007, 00:08:50 am »
Много забавна тема  :lol:  По въпроса за  "дънкито" : имах едни състудентки от Бургаз и дълго време мислех ,че ме "пързалят" нещо ,че в Бургаз ,казвали "едно дънки"  :lol: Супер странно ми звучеше . Ама като взехме да ходим заедно по магазините и те ,като взеха да си викат "въййййй ,глей ко хубаво дънки " и повярвах .Ама въпреки всичко, според мен не е правилно ... :balk_159: Дънките са си дънки и толкоз.. :balk_163:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #135 -: Март 02, 2007, 00:11:47 am »
Цитат на: Eli_ link=topic=9311.msg174322#msg174322 "[b
едно[/b] дънки"

и едно "тумати"
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #136 -: Март 02, 2007, 00:13:00 am »
Въъъъъъй Рони и заек, бургазлии не се засягат лесно ;)  :D
Ама ти колко дънки обличаш едновременно, аз обикновено едно :)
Как казваш: "Обувам си панталона."  или "Обувам си панталоните." :)
Дънкена рокля ми звучи малко по-вярно, отколкото дънкова ;) Както сатенено бельо, не знам дали има сатеново, копринена, а не копринова, памучен, а не памукова, крипонена, а не крипонова, кадифена, тюлена, вълнена, ленена. Наставката ен - идва от материал, а ов - от притежание :)

:bighug:
« Последна редакция: Март 02, 2007, 00:20:51 am от cygnus »
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #137 -: Март 02, 2007, 00:14:25 am »
уф, джаме, той и моя го употребяваше и аз го спуквах от бъзици. накрая го питах " а като трябва да кажеш умалителната форма как ще звучи, мАсълце ли :lol:".
а, сетих се за още - една позната беше вечно умОрена. е те тва как го постигаше ама хич не знам
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #138 -: Март 02, 2007, 00:19:39 am »
.. от Бургаз и дълго време мислех ,че ме "пързалят" нещо ,че в Бургаз ..
БургаС бе мила :D
*
« Отговор #139 -: Март 02, 2007, 00:21:44 am »
БургаС ама бургаЗлии

:beach1: