0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Неделно училище
« Отговор #360 -: Април 21, 2007, 10:05:28 am »
Явно е някаква диалекна форма на родителски контрол ...  :)
Този вестник, къде се издава?
 :D понякога диалектът придава колорит, но тук не ми прилича да е търсен този ефект ...  :D
*
« Отговор #361 -: Април 21, 2007, 10:11:45 am »
mmery, това е софийска брошура, която щеш не щеш ти я пъхат в пощенската кутия, взимам си я основно заради някои обяви. Друг път също е имало правописни грешки, но за първи път ми се случва да не мога да разбера за какво става дума.  :lol:
« Последна редакция: Април 21, 2007, 10:25:12 am от Lan »
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #362 -: Април 21, 2007, 11:05:29 am »
А ако са ползвали логиката на образуваме на други такива думи
например разликата между наслишайте и изслушайте да е като
изтупайте и натупайте - едното е малко по насилствено или възпитателно...
а може и друга думичка да са имали предвид - кой знае
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #363 -: Април 22, 2007, 11:15:46 am »
И аз не разбирам думата "наслушвайте", но според мен е създадена по аналог не на "изслушвайте", а на " наглеждайте". Наглеждайте си значи точно да поглеждаш от време на време, за да не направят някоя беля. Може би по същата логика е създадена и думата "наслушвайте" - слушайте ги от време на време, за да откриете нетипични или определени фрази, които може да са сигнал за проблема.
*
« Отговор #364 -: Април 24, 2007, 22:15:08 pm »
Открийте правописните, пунктуационни и т.н. грешки.  :wink: :balk_69:

« Отговор #365 -: Април 25, 2007, 01:19:05 am »
 :lol: :lol: :lol: :lol:
Истински се развеселих от това писмо./след 4 часа в сайта -ред сълзи-ред сополи :balk_145: /
След като прочетох за тези обяснения в любов, мога да заспя спокойно.
Когато не се чувстваш добре, защото не си получил това което искаш, просто се стегни и бъди щастлив, защото Бог е измислил нещо по-добро за теб.
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #366 -: Април 25, 2007, 15:08:17 pm »
Galli, дай малко разсянения - кой е обожателят :) Много ме заинтригува и направо взех да се влюбвам - особено като разбрах, че има голяма "къщта" точно на "поштада" на селото. Освен ако вече не се е оженил човекът и не са ме изпреварили :(

p.s. Нова странна думичка във форума - "изопщто" - ама то така не може и да се произнесе даже.
« Последна редакция: Април 25, 2007, 16:01:15 pm от bebe_вече 2007 »

« Отговор #367 -: Април 28, 2007, 21:44:51 pm »
Открийте грешката:

А тук мисля че има грешка в изписването на единия вид плат, но не съм съвсем сигурна:

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #368 -: Април 29, 2007, 10:31:49 am »
зайо, има ги грешките, но това е бел кахър.

ти по-добре питай beast-а да те светне как се казва "шкаф" в множествено число.  :D
ще откриеш, колко дълбоко заблудена си била през всичките тези години... :lol:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #369 -: Април 29, 2007, 13:09:46 pm »
 :P
« Отговор #370 -: Април 29, 2007, 18:44:07 pm »
ти по-добре питай beast-а да те светне как се казва "шкаф" в множествено число.  :D
ще откриеш, колко дълбоко заблудена си била през всичките тези години... :lol:

Кажи, кажи, че няма да спя тая нощ. Моляяяя, кажи!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #371 -: Април 29, 2007, 19:49:47 pm »
Шкафи. :wink:
« Отговор #372 -: Април 29, 2007, 19:51:58 pm »
Шкафи. :wink:

:lol:
Стефито да му мисли  :lol:
« Отговор #373 -: Май 01, 2007, 14:36:41 pm »
АААААА!
Открих Америка!!!!!
 :oops:

БеНка се пише с Н
Аз на няколко пъти днес го изписах с М
Направо да умреш от срам!
Не ми се смейте много...
*
« Отговор #374 -: Май 01, 2007, 15:25:35 pm »
И аз не разбирам думата "наслушвайте", но според мен е създадена по аналог не на "изслушвайте", а на " наглеждайте". Наглеждайте си значи точно да поглеждаш от време на време, за да не направят някоя беля. Може би по същата логика е създадена и думата "наслушвайте" - слушайте ги от време на време, за да откриете нетипични или определени фрази, които може да са сигнал за проблема.

Думата ''наслушвам'' и аз много често я използваш.Когато дъщеря ми беше бебе ходех да я наслушвам дали плаче-вечерно време когато сме я сложили да спи а ние сме в другата стая да вечеряме.

Това с писмото е много готино-този човек явно никой не му е казал че изречението завършва с точка.Аз ги изчетох цялото но препинателни знаци никъде не видях.
« Отговор #375 -: Май 01, 2007, 17:29:45 pm »
Това с писмото е много готино-този човек явно никой не му е казал че изречението завършва с точка.Аз ги изчетох цялото но препинателни знаци никъде не видях.

Пими, след точката се оставя по един интервал. Сега да не се обидиш, ей  :balk_5:
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #376 -: Май 02, 2007, 08:52:39 am »
А преди няколко дни по новините някакъв спортист се чудеше как е гала-вечеря в множествено число. Първо каза гали вечери, после се позамисли малко...
Ама нищо де, на него му е простено. В новините по BTV, когато разказваха кой как е празнувал 1 май се оказа, че ПИРОНЪТ на програмата на БСП са били... едикакво си.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #377 -: Май 02, 2007, 12:22:13 pm »
Много неприятно ми става, когато хората казват/ пишат "еми, да", "еми, така" и т.н., защото правилното е "ами, да", "ами, така".
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #378 -: Май 02, 2007, 14:40:32 pm »
...гали вечери...
 ПИРОНЪТ на програмата на БСП са били...
:lol: :lol: :lol:

*

Tarja

• *
  • 520
  • \m/ metal inside \m/
« Отговор #379 -: Май 02, 2007, 17:14:16 pm »
Много неприятно ми става, когато хората казват/ пишат "еми, да", "еми, така" и т.н., защото правилното е "ами, да", "ами, така".

Към това да добавя и глагола "прибирам" - много често хората казват и пишат "прЕбирам".

И да ви кажа каква я свърших аз днес: В офиса ядем вафли, които купуваме от близкото кафене и сме си ги попрекръстили малко (вафлите). На "Боровец"-а викаме "Баровец", а на "Хипер"-а - "Хитлер". Та отивам аз да купувам днес, изтъпанвам се пред касата и викам "Може ли две вафли "ХИТЛЕР".
Нали се сещате какъв смях настана около мен  :D :D :D
         Equally Destructive