Чакай да те поправя, понеже сме в неделното у-ще
Трябва да е: Цвети, кажи - като се палиш така, заслужаваш си го. Щото иначе е друг смисълът, или по-точно се губи
Цар съм на двусмислиците и до днес.
В осми клас изучавахме "Немили-недраги" и се падна на класното по литература да пишем по това произведение. Класната ни беше учителка по литература. Имах 5.50, заради една двусмицлица.
А именно: "Македонски седна да яде боб заедно с Дякона, който баба Тонка беше сготвила"
Класната написала - "аз си мислех, че са го обесили, ама щом казваш, че са го сготвили, така да е"
В девети клас изучавахме "Хамлет".
"Бащата на Хамлет бил отровен докато спи, от вуйчото на Хамлет, който бил вуйчо на Хамлет и брат на баща му", добре, че не бях уточнила лелинчо и девер, кви се падат на зълва и учинайка. Обаче повторенията и обясненията за родствената връзка не озадачи учителката, тя се чудеше как е станало едновременно спането и отравянето
На контролно по биология написах веднъж, че освен картоф, друго грудково растение е и чукундура...Учителката ми подчертала дебело, че не се пише чукундур, а цвекло
Тя ше ми каже, я да дойде на село в Драгалевци да пита за цвекло, ще я гледат като нищо, а чукундура си е чукундур