0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Неделно училище
« Отговор #520 -: Април 11, 2008, 23:40:54 pm »
Стига, бе хора - защо наистина така се палите? От нищо - нещо. И се почват едни обяснения.
Нинче - теб специално, ако те обидих, най-сърдечно се извинявам - не съм разбрала и затова съм изненадана.

Мари, аз преди известно време получих известие за пощенски запис от град Йамбул - толкова се пулих, първо мислех да се сетя за някой чужбински такъв, докато зацепя :lol: Също редовно получавам разни известия от Софиа.
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #521 -: Април 11, 2008, 23:48:48 pm »
Нинче - теб специално, ако те обидих, най-сърдечно се извинявам - не съм разбрала и затова съм изненадана.

Не бе, радко се обиждам, ама като не ми изнася си казвам просто, не съм обидена. Ти си от хората, които безкрайно уважавам тука и си позволих да съм по-серизна, ама не сме се разбрали. Исках да съм ясна по въпроса.

Мен пък ме бяха написали на писмо Нина Осилева  :x  Мое да съм зла, ама съм Василева, кви оси, кви 5 лева.
Цвети, кажи като се палиш така - заслужаваш си го  :wink:

Имахем един колега, Петко Баховски.. Незнам дали са се майтапили, не съм го виждала с очите си, ама куриерката в службата каза, че са идвали 2 писма до него със следния получател - веднъж Петко Хаховски и веднъж Перко Баховски  :lol: :lol: :lol:
Да е жив и здрав, от десет години не сме се виждали.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #522 -: Април 11, 2008, 23:58:09 pm »
бе то не е баш неграмотност, но...
частната фирма на първия ми директор се казваше dWare (чете се диуеър). един ден пристига куриер и търси фирма "Далавер"!
то беше в зората на демокрацията, тогава никой не би се учудил на такова име...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #523 -: Април 12, 2008, 00:02:18 am »
[Цвети, кажи като се палиш така - заслужаваш си го  :wink:

Чакай да те поправя, понеже сме в неделното у-ще :lol:
Трябва да е: Цвети, кажи - като се палиш така, заслужаваш си го. Щото иначе е друг смисълът, или по-точно се губи :wink:

Моля те, моля те, не се стърпях - но е с най-добри чувстава :balk_21: :lol:

А мъжът ми разправя, че имал учителка по математика Любов Френска - аз все не вярвам, но той ме убеждава, че не се бъзика.
« Последна редакция: Април 12, 2008, 00:08:39 am от tzvetenze »
*
« Отговор #524 -: Април 12, 2008, 00:07:54 am »
бе то не е баш неграмотност, но...
частната фирма на първия ми директор се казваше dWare (чете се диуеър). един ден пристига куриер и търси фирма "Далавер"!
то беше в зората на демокрацията, тогава никой не би се учудил на такова име...

това как да е - все пак в България английския не е официален език. Свекърва ми колко такива изкавания има, забавно ми е, но ми е и малко гузно, за което - тя жената никога не е учила английски, не е длъжна да ги знае - и досега обяснява за ПийсМейкър-а, дето сложиха на баба :lol:

но за горните неща - иманата на български градове и елементарни думи да не знаеш - недопустимо е.
« Отговор #525 -: Април 12, 2008, 08:00:44 am »
А мъжът ми разправя, че имал учителка по математика Любов Френска - аз все не вярвам, но той ме убеждава, че не се бъзика.

Има такъв човек, 2-3 години е по-малка от мен и се казва Любов Василева Френска.

2. Брокер на имоти ми изписва в няколко последователни писма името "Маряна". Знам за Мариана и Марияна, Миряна, мряна, мараня, но за Маряна не знаех. Уж е популярно име.

Един съученик редовно ме пишеше Емиля  :lol:
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #526 -: Април 12, 2008, 12:21:49 pm »
Чакай да те поправя, понеже сме в неделното у-ще :lol:
Трябва да е: Цвети, кажи - като се палиш така, заслужаваш си го. Щото иначе е друг смисълът, или по-точно се губи :wink:

Цар съм на двусмислиците и до днес.

В осми клас изучавахме "Немили-недраги" и се падна на класното по литература да пишем по това произведение. Класната ни беше учителка по литература. Имах 5.50, заради една двусмицлица.
А именно: "Македонски седна да яде боб заедно с Дякона, който баба Тонка беше сготвила"  :lol: 
Класната написала - "аз си мислех, че са го обесили, ама щом казваш, че са го сготвили, така да е"  :lol:

В девети клас изучавахме "Хамлет".
"Бащата на Хамлет бил отровен докато спи, от вуйчото на Хамлет, който бил вуйчо на Хамлет и брат на баща му", добре, че не бях уточнила лелинчо и девер, кви се падат на зълва и учинайка. Обаче повторенията и обясненията за родствената връзка не озадачи учителката, тя се чудеше как е станало едновременно спането и отравянето  :lol:

На контролно по биология написах веднъж, че освен картоф, друго грудково растение е и чукундура...Учителката ми подчертала дебело, че не се пише чукундур, а цвекло  :x Тя ше ми каже, я да дойде на село в Драгалевци да пита за цвекло, ще я гледат като нищо, а чукундура си е чукундур  :lol:
« Последна редакция: Април 12, 2008, 12:43:12 pm от Nina »
*
« Отговор #527 -: Април 12, 2008, 13:45:46 pm »
Ей, като каза двусмислици, спомняте ли си списание "Дъга"? :D
Там имаше неделно у-ще и за Дарко, онова симпатично геройче с мултифункционалната шапка - "Искам много сладолед" и "Много искам сладолед" :lol: Тогава си спомням, че благодарение на тази историйка разбрах, че е много важно как подреждаш думичките.
Много хубаво списание беше. Хем интересно, хем образователно.
*
« Отговор #528 -: Април 12, 2008, 20:37:17 pm »
Marie, много си откровена! То и аз не чета всичко тук, но по други причини, различни от опаковката и скрити там някъде под нея.  :D
Безкрайно се извинявам, че не допадам на претенциозния ти вкус, но не това е причината да постилам понякога по някой чаршаф тук. Обаче ако се съберат по-голяма група недоволни от моите непретенциозни текстове, то може това да се окаже липсващото камъче, което ще обърне колата ми в друга, различна от този форум посока...  :D
Понякога обаче от дърветата човек трудно може да види гората като цяло... :D И освен практическа граматика (правила за писане)съществува и теория, и философия за езика, които са малко по-различни неща, все пак.
Помоли за някаква функция, за да не ти се виждат моите драсканици! Ако има и други, моля да се обадят - приемат се оплаквания!  :D Предполагам, че без моите писания, нещата тук ще придобият по-прилично опакован вид.  :D На добър ви път!
Колко е хубаво, че сме различни и по опаковка, и по съдържание!
А, да, извинявам се отново за чаршафа... :D

Ах, че нервен смях! Успокой се, бре, момиче! И комплимент ти направих, и полезен съвет ти дадох, а ти истерясваш.

Този път те прочетох. Интересно как дори едни емотикони, пльоснати на чаршаф, разчупват текста.

Чакай да видим сега дали ще задържиш читателския ми интерес или ще ти падне рейтингът набързо.
Alexandra
« Отговор #529 -: Април 14, 2008, 11:49:17 am »
И поставянето на запетаи е много важно.
Винаги се сещам за примера, който дават в училище:
"Да се обеси не, да се остави жив".
"Да се обеси, не да се остави жив".
 :D
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
« Отговор #530 -: Април 15, 2008, 10:33:50 am »
Я напиши нещо дееее  :lol:  Моля, моля, моля! Неможах да си представя! Как точно е?  :D

Ами не помня конкретен пример, но си представи нещо от сорта:
Премести компютърът на столът,

или

Мъжът спря джипът на банкетът
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #531 -: Април 16, 2008, 09:40:11 am »
Вижте на какво попаднах. Не се стърпях да го споделя. Много грешки бе:

"Здравейте момичета.За инсеминациата 1-во започнахме със спермограма.2-ро хормонални и-ниа 3-то цветна снимка.На 5-ят ден от цикала си бих мусколно стимолант Фостимон 5 амули,по 1 на ден.На 10 ден от цикала бях на преглет, имах само един единствен фоликул,може за това ништо не стана така си мисля.На 12 ден си бих 1 ампула Прегнин на 13 ден отидохме с половинкатами ,тои дади ма-риала,коитого обработиха слет 3 часа. С нешто като с-ка вкараха ма-ла лежах около 20 минути"
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #532 -: Април 16, 2008, 11:04:29 am »
В случая, най-вероятно е бил използван кредора.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
« Отговор #533 -: Април 16, 2008, 12:48:42 pm »
Мали тоя текст ако го пусна за диктовка на дъщеря ми тя ще го напише с по-малко грешки.
« Отговор #534 -: Април 17, 2008, 18:48:14 pm »
А пък аз не се стърпявам да ви пусна това http://cv.bestjobs.bg/ide170652471/id7708067328
Направо щях да падна от смях. Момчето го познавам, не мислех, че има такива заложби. :lol:
« Отговор #535 -: Април 27, 2008, 02:53:56 am »
« Отговор #536 -: Април 27, 2008, 03:06:35 am »
« Отговор #537 -: Май 12, 2008, 20:35:43 pm »
Я аз малко да повдигна темата. Сега покрай наближаващите балове пак започна да ми прави впечатление как много хора казват абитЮренти. Дори и журналистката, която води предаването "Такъв е животът" по Нова ТВ казва абитЮрентски бал.

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
« Отговор #538 -: Май 25, 2008, 16:47:58 pm »
Реклама в сайта на Технополис: Тук
Цифров фотоапарат ....
......
16 МВ карта, слот за SD/MMC карта
2хАА батерий, USB 2.0

*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #539 -: Май 25, 2008, 18:20:33 pm »
и подаръкът е джазов
"+ подарък 1 GD SD карта"
Не е зле да напишат като свърши този батерий от къде да поръчам нов
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.