0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Не съм сигурна,че темата е за тук,но съм много притеснена! :BangHead:Днес ходих да си пусна хормонални изследвания.Шефката на лабораторията ми е позната,но отивам там за първи път.Влизам!Виждам две лаборантки,които взимат кръв,но работят без ръкавици.Нали когато има кръвни изследвания,слагат кръв на стъкълце и я размазват с друго стъкълце.Когато едната лаборантка направи това,се изцапа с кръв и си потри двете ръце за да се подсуши.След това,се изцапа с друга кръв и се избърса в една хартиена кърпичка,която беше цялата в кръв.Всичко стана толкова бързо и сякаш се шашардисах.Знаех,че това не е правилно,но все пак ми взеха кръв.Сега се паникьосвам,ами ако са ме заразили с нещо?!  :? Със СПИН или нещо друго!?Каква е вероятността да са ме заразили с нещо?Как е възможно да се работи така?Това е лаборатория уж в добра клиника!Ще се побъркам!Ако тази жена не ми беше позната щях да се обадя в "Господари на ефира" или в Някое друго предаване.Просто сега ще се побаркам!Сега си хапнах и пийнах и започнах много да си мисля за това!Дали се вманиачавам?!Май не! :(
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Потресена и изплашена съм!Дайте съвет!
« Отговор #1 -: Март 05, 2007, 21:49:29 pm »
Няма вероятност да са те заразили. Но има вероятност да заразят себе си. Не бива да се работи така!

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #2 -: Март 05, 2007, 21:59:43 pm »
  Ох,Мели много ме успокои!Знам ,че не бива да се работи така!Аз не съм кой знае колко запозната с медицинските въпроси,все пак не съм учила това,но се потресох точно от това,че тези лаборантки все пак имат познания "някакви".Не мога да го проумея!И сега ме е яд,защото като ми взимаха кръв се опитвах да не мисля за рисковете и даже не погледнах как  вади иглата и т.н.И това си мисля,каквато беше мърла тая жена,ако е пипнала иглата с кървавите си ръце?! Не знам дали преувелечавам?И наистина,тази лаборатория не е в каква да е клиника!!!Направо не ми се мисли вече.
« Отговор #3 -: Март 05, 2007, 22:21:01 pm »
Кажи коя е лабораторията, да не ходиме там.

lb2f
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #4 -: Март 05, 2007, 23:24:14 pm »
абе истината е че на мен също никога не са ми взимали кръв за изследване с ръкавици. била съм и в държавна лаборатория, и в бодимед, и в сибалаб и в кандиларов. тъпо ама факт
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #5 -: Март 06, 2007, 09:14:18 am »
Случвало ми се е да ми вземат кръв с ръкавици. Но никога, когато са ми били инжекции или са ми правили вливания не са били с ръкавици, нито съм видяла да си мият ръцете. Нито пък зъболекарите, при които съм ходила. Не се пазят хората, дори и с медицинско образование си мислят, че нищо не  може да им се случи. Освен себе си, явно заразяват и пробите.
А, познай колко им е вярно микробиологичното изследване!
*
« Отговор #6 -: Март 06, 2007, 11:28:15 am »
Честно казано и на мен не ми се е случвало да ми взимат кръв с ръкавици нито да си мият ръцете.Относно зъболекарите този при който аз ходя спазва стриктна хигиена.Всичко се дезинфекцира приди да работи с даден пациент.
« Отговор #7 -: Март 06, 2007, 12:25:48 pm »
В коя лаборатория е това - сподели за да знаем и да не ходим там?Наистина е потресаващо това,което пишеш.
« Отговор #8 -: Март 06, 2007, 20:07:59 pm »
   Точното име на поликлиниката не го знам!Просто не обърнах внимание.Намира се по пътя между Практикер и Кауфланд.Там се помещават и други поликлиники, като "Корпус" например.Д-р Давидков видях,че също е там.Като ходя да си взема резултатите,ще видя точно как се казва.
  Честно казано и аз не бях обръщала внимание на тези неща преди,но този път наистина беше мърляшка история.Просто се набиваше на очи!

*
« Отговор #9 -: Март 06, 2007, 21:22:49 pm »
е то такива неща няма как да останат незабелязани
« Отговор #10 -: Март 06, 2007, 21:27:53 pm »
е то такива неща няма как да останат незабелязани
  Да,права си,но май на никой друг не му правеше впечатление!И  особено на там работещите?!   :dontknow:
« Отговор #11 -: Март 06, 2007, 22:09:26 pm »
   Точното име на поликлиниката не го знам!Просто не обърнах внимание.Намира се по пътя между Практикер и Кауфланд.Там се помещават и други поликлиники, като "Корпус" например.Д-р Давидков видях,че също е там.Като ходя да си взема резултатите,ще видя точно как се казва.
  Честно казано и аз не бях обръщала внимание на тези неща преди,но този път наистина беше мърляшка история.Просто се набиваше на очи!

Да не е Екзактлабор? Като си помисля, че ходих там ...  :?

*
« Отговор #12 -: Март 06, 2007, 22:13:32 pm »
да не е МЦ Младост? доста голяма сграда, с/у уч-ще Гео Милев?
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #13 -: Март 06, 2007, 22:20:04 pm »
И аз мисля,че за там става дума.
« Отговор #14 -: Март 06, 2007, 22:34:59 pm »
  Може и това да е!Не съм сигурна обаче!Просто отидох за първи път и с колата внимавах да не се объркам нещо и не съм видяла да има училище,но сградата е наистина голяма.След като си тръгвах бях шашната и пак не ме вълнуваше какво има наоколо.Утре като отида, ще ви кажа.Малко се чувствам като предател заради моята позната,но и бих искала да ви предупредя, да не се чувствате после като мен!  :( А жената си разбира от работата,но тези девойки там....
« Отговор #15 -: Март 06, 2007, 22:35:44 pm »
И аз мисля,че за там става дума.
Аз също. Точно там е Екзактлабор. Край, няма да ходя повече там.  :x

*
« Отговор #16 -: Март 06, 2007, 22:39:03 pm »
Май за МЦ Младост говори, точно там живея. Мислех утре да ходя да си пускам пролактин там. Няма да стане, ще си ходя на друго място. Уффф тъкмо се зарадвах, че ми е близо :(

« Отговор #17 -: Март 08, 2007, 20:36:54 pm »
Поведението на тези лаборантки е неприемливо. Направо настръхвам като си представя колко от тези неща остават незабелязани. Добре, че си го видяла, за да имаш едно наум, а и за да можеш да предупредиш и другите да не ходят там. А защо не кажеш на познатата си за случая? Може би ще се намеси и ще предотврати тази практика?

За себе си не се притеснявай. Не вярвам да са докоснали иглата при положение, че не носят ръкавици, чак пък толкова мърляви хора едва ли има. Освен това предпазителят се маха непосредствено преди ползването, така, че рискът е нищожен според мен.
« Отговор #18 -: Март 09, 2007, 13:29:58 pm »
Перушинка,за съжаление и аз се натъкнах на такава лаборантка вчера.Когато вече беше ме пристегнала за да ми вземе кръв забелязах,че няма ръкавици,ходи да пипа химикали,листове,включително и пробите с урина.Обикновено лаборантките слагат иглата на спринцовката и после махат капачето,ама тази махна капачето и хвана иглата,но понеже не пипна върха си замълчах със свито сърце.Докато ми вземаше кръв й погледнах ръцете.Втресе ме,но беше късно-иглата беше във вената ми.Изглеждаха така сякаш не ги е мила поне 2 дни.Лекарката,която ме прати на тези изследвания работи в тази клиника и ми е позната и заради нея се въздържах от реакция,защото ми е споменавала че има много проблеми с клиниката.Но снощи като се замислих трябваше да постъпя по друг начин.Дали ще е безотговорна към себе си тази жена,си е нейна работа,но от тактичност към нашите познати ние с теб рискуваме нашето здраве,че и не само него.Цял ден се ядосвах на себе си,че не си тръгнах.Даже обмислям дали да не подам сигнал до ХЕИ,но не знам те занимават ли се с хигиената в лечебните заведения.
« Отговор #19 -: Март 09, 2007, 14:39:19 pm »
Хора, как ще давате да ви вземат кръв без ръкавици?!
Перушинка, ако не искаш да изнесеш информацията в медиите, а и щом лекарката ти е позната, защо не се опла4еш поне на нея? Тези лаборантки или са напълно дебилни или имат самоубийствени мисли.
Аз също бих се страхувала за собственото си здраве на твое място, децата в Либия нали то4но заради мърсотията в болниците и неспазването на основни хигиени4ни правила са се заразили  :( 
Аз бих сменила лабораторията.