0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Два + и два -
« -: Март 09, 2007, 11:43:02 am »
Вчера си направих 4 теста за бременност - трябваше да ми дойде на 08.03.07г. - 28 дневен цикъл - като часовник съм!Да ама два бяха положителни и два отрицателни! Миналата година загубихме едно бебе - плодът спря да се развива в 12 седмица! И сега се чудя дали та хуквам по лекари или да изчакам! Бебето сме го направили на 22 февруари - със сигурност! Трябва ли да почвам да пия фолиева киселина или да чакам лекарско мнение - то сега на видеозон нищо няма да се види - тъпи тестове!
*
Re: Два + и два -
« Отговор #1 -: Март 09, 2007, 11:45:20 am »
Фолиевата киселина е добре да я почнеш още преди опити за бебе, т.е. ако ще правите опити започвай я. Направи си кръвен тест - той не греши.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #2 -: Март 09, 2007, 11:47:26 am »
Пий фолиева киселина, започва се три месеца преди планова бременност. За лекар е рано още.
*
« Отговор #3 -: Март 09, 2007, 12:19:11 pm »
Фолиева киселина по 1 т. от 0,4 мг/дневно и КРЪВЕН тест.
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #4 -: Март 09, 2007, 13:34:06 pm »
Фолиева киселина по 1 т. от 0,4 мг/дневно и КРЪВЕН тест.
Късмет.
:balk_50:

lb2f
« Отговор #5 -: Март 09, 2007, 14:32:47 pm »
Ей момичета много ви благодаря! - Отивам да си купя!
Уф дано плюсът да е верен!Стисткайте палци!
« Отговор #6 -: Март 09, 2007, 15:58:13 pm »
Какво да си купиш?
Кръвен тест се прави в лаборатория. Отиваш да ти вземат кръв, резултата излиза след около час.
Стискам палци.

lb2f
*
« Отговор #7 -: Март 09, 2007, 16:08:30 pm »
Какво да си купиш?

Джази, фолиева ще си купува мацката, не кръвен :D.
:balk_21:

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #8 -: Март 09, 2007, 16:21:00 pm »
Глупава Джази  :lol: Не ми обръщайте внимание  :oops:

lb2f
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #9 -: Март 09, 2007, 20:23:41 pm »
denitsa kolevaУспех мила!!!!!!Дай Боже да е положителен резултат! :D
От каква марка си правила тест???
*
« Отговор #10 -: Март 09, 2007, 22:43:05 pm »
denitsa koleva,  :crossfingers: за :bfp: !

« Отговор #11 -: Март 09, 2007, 22:54:04 pm »
И аз стискам палци за  :bfp:

За фолиевата - по-добре е да започнеш да я пиеш преди да забременееш. Макар, че аз започнах да пия моята чак в 5 г.с. Така, че при нормални показатели закъснението не е фатално.
« Отговор #12 -: Март 10, 2007, 10:32:15 am »
denitsa koleva,мила какво стана имаш ли хубави новини за нас-форумките?Най-искрено ти пожелавам  :bfp1: целувки и успех!!!!!
*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
« Отговор #13 -: Март 10, 2007, 15:30:43 pm »
Дени,чакаме хубави новини от теб!!!
« Отговор #14 -: Март 11, 2007, 12:22:14 pm »
в понеделник съм на биохимия - ще си направя кръвен тест за бременност, TSH хормон (имам синдрем на хашимото) и чернодробни ензими - тогава ще се разбере със сигурност какво се случва - а колкото до тестовете за бременност - поразрових се и се оказа че има два типа тестове за бременност, но да започна от начало:
Хормонът на бременността е производен на TSH хормонът, който пък има два компонента (да ме извиняват медиаторите ама не знам как точно се наричат) единият е алфа другият бета (образно казано). В хормонът на бременността, обаче алфа частицата на TSH се запазва без промяна, но бета частицата се преобразува ва нова частица бета2. И така едните тестове за бременност засичат хормон на бременността като цяло и са неточтни, защото могат да засекат алфа частицата от TSH и да покажат грешен резултат. А другите тестове засичат само бета 2 от хормона на бремеността, която компонента е строго характерна за хормон на бремеността. Да ама на опаковките на тестовити за бременност не пише на какъв принцип са а и аптекарите си нямат идея - проверих! Бих помолила медиаторите на този прекрасен сайт за малко информация по въпроса - вярно ли това което прочетох и ако е вярно моля, побликувайте разяснение, че аз може и да не съм го обяснила много точно! Благодаря!
« Отговор #15 -: Март 11, 2007, 12:29:25 pm »
Впрочем вече ми закъснява с два дена -  :lol:
« Отговор #16 -: Март 11, 2007, 13:13:22 pm »
Чудесно,Дени,дано ни зарадваш с хубави новини :)
Аз лично съм обнадеждена,щом имаш положителни тестове :D