в понеделник съм на биохимия - ще си направя кръвен тест за бременност, TSH хормон (имам синдрем на хашимото) и чернодробни ензими - тогава ще се разбере със сигурност какво се случва - а колкото до тестовете за бременност - поразрових се и се оказа че има два типа тестове за бременност, но да започна от начало:
Хормонът на бременността е производен на TSH хормонът, който пък има два компонента (да ме извиняват медиаторите ама не знам как точно се наричат) единият е алфа другият бета (образно казано). В хормонът на бременността, обаче алфа частицата на TSH се запазва без промяна, но бета частицата се преобразува ва нова частица бета2. И така едните тестове за бременност засичат хормон на бременността като цяло и са неточтни, защото могат да засекат алфа частицата от TSH и да покажат грешен резултат. А другите тестове засичат само бета 2 от хормона на бремеността, която компонента е строго характерна за хормон на бремеността. Да ама на опаковките на тестовити за бременност не пише на какъв принцип са а и аптекарите си нямат идея - проверих! Бих помолила медиаторите на този прекрасен сайт за малко информация по въпроса - вярно ли това което прочетох и ако е вярно моля, побликувайте разяснение, че аз може и да не съм го обяснила много точно! Благодаря!