0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Ами да си изплача болката и аз...
« -: Март 14, 2007, 18:39:23 pm »
Мили момичета, добре е, че ви има. Незнам какво бих правила без вас...
Уморих се вече... всеки месец /вече 2 години/ надежда, очакване и едно голямо разочарование като дойде цикъла.
Дори и съпругът ми не иска да ме разбере, обикновено, ако покажа болката и разочарованието си ми отговаря, че не е най- важното в живота ни /бебето/, да не си го слагам на сърцето и т.н. Обичам го страшно много и искам да си имаме наше детенце, а на него, като че ли му е все едно. Сигурно не съм права, може би това е начина му да ме успокои, но имам нужда от рамото на което да поплача...

Току що моя близка позната сподели, че очаква бебче. Имала 6 дневно закъснение, предния ден си направила тест и той е положителен. А тя самата е много объркана, живее с приятелят си без брак, не е сигурна дали иска да сподели с него живота си, не е сигурна дали иска детето...чуди се дали да не направи аборт...
В първия момент като ми каза, че е бременна страшно много се зарадвах, но после ми стана едно такова гадно... защо Господ дава деца на хора, които не са сигурни, че ги искат?! Защо не ми се случи на мен или на вас мили момичета?! Ако знаете само колко много ме заболя... а не съм злобен човек, радвам се за нея, а в сърцето ми се е насъбрала много мъка.

Сега си стоя у дома, плача си и имах нуждата да споделя...
Благодаря, че ме изчетохте!
Май стана много дълго и объркано, но и в главата ми една голяма каша.

Пожелавам на всички ви един ден да се сбъднат мечтите ви и  да станете най- прекрасните мами, защото го заслужавате!

Обичам ви и ви прегръщам!
Гали
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
Re: Ами да си изплача болката и аз...
« Отговор #1 -: Март 14, 2007, 18:54:56 pm »
живота е доста странен...и ни предлага всякакви изпитания...
не трябва да се отчайваш, не трябва да се тормозиш и ядостваш заради хората...
горе главата миличка...само не се предавай...
повтаряй си "Това, което не ни убива, ни прави по-силни"...на мен това много ми помага...
само никога не спирай да се надяваш и да се бориш...
*
« Отговор #2 -: Март 14, 2007, 18:55:28 pm »
галка, до сега с тебе само по игрите сме си приказвали, сега май вече е време и извън тях да пообщуваме.
разбирам те напълно!аз вече 6 години вървя по този път.точно снощи си приказвах с една моя близка приятелка, също член на този клуб.казах и следното
първия етап, през който минах беше злобата!изпитвах неописуема злоба към всяко момиче, което забременяваше.имах чувството, че ми отнема това, което е всъщност мое!
втория етап беше на радостта-раздвах се, щом някоя ми каже, че чака бебе-казвах си-гледай, лапе, това те чака и тебе.
сега съм на един такъв никакъв етап, в който съм нещо като гара разпределителна.само стоя на едно място и слушам-аз съм бременна!хоп-и аз съм бременна, ама и аз да кажа, че съм бременна...и т.н.а аз само си седя и точно като една гара разпределителна! :(
незнам дали ще дойде моя влак някога!надявам се, ама не смея да вярвам!
то аз май вместу да те успокоя съвсем те обърках..съжалявам!
знай, че сме много в същото положение.трябва да се подкрепяме и помагаме емоционално.май само това ни остана!
целувам те и те прегръщам!
и айде пак на игрите! :lol: :lol: :lol:
*
« Отговор #3 -: Март 14, 2007, 19:02:01 pm »
Мила galli, не си мисли, че съпругът ти не иска да те разбере! Щом е с теб, значи те разбира и те иска, въпреки временните несполуки. Явно това е неговият начин да се спаси психически, като не задълбава прекалено по темата. Важното е, че сте заедно! Всички тук сме в почти същата ситуация. Но всичко това е временно, да знаеш! Не се плаши от пътя! След всяка трудност има просветление! Всичко ще е наред и с теб - рано или малко по-късно. Виртуални поздрави и успех!!! :D
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #4 -: Март 14, 2007, 19:04:09 pm »
Мила, Галя. Разбирам те напълно. Ама напълно. Мимке и теб. Всички сме минали по тоя път, едни го извървяваме по-дълго, други по-бързо. Аз пет години исках да имам дете и ето че ако господ рече, ноември ще имам, както знете моята история. Колко приятелки родиха по едно, и по две деца. Защо ви боли, те каква са виновни за нашите съдби, да не би те да искат ние да страдаме? Недейте така. Опитайте се да съпреживявате чуждата радост, като ваша. Аз обичам всички деца на моите приятели, и винаги съм канена на рождените им дни, където има само майки с деца.
Галя, какво да ти каже твоя мъж, ако и той се срине, какво ще стане с вас двамата. Едва ли не иска дете, просто мъжете се правят на по-силни. Това е. Приеми, че ти имаш нещо, което другите нямат и така. Такъв е живота! Суров и понякга жесток! Но повярвай ми ще дойде денят, в който вскичките ти страхове ще бъдат забравени. Ще дойде ред на майчиния страх, а той е по-силен от всичките ти терзания досега. Усмихни се на живота, погледни на него от хубавата страна, направи си план на действие, и не се отказвай да преследваш мечтите си! Защото постоянството и упоритостта, обичта и предаността към живота се възнаграждават, рано или късно. Прегращам те. Касси

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #5 -: Март 14, 2007, 19:05:39 pm »
Мила Гали, напълно те разбирам. Мъжете понякога така реагират, може би си мислят, че така ще ни успокоят. Моят мъж и той така казва, ами като няма , няма. Ще си живеем сами. Аз май  взех да се съгласявам с него. Ми то насила хубост не става.
Не зная как да те успокоя мила, ама когато човек много иска, става. Важното е да намерим правилния път. Аз не бях сигурна, че това са моите лекари. Сега съм напълно сигурна, че не са. Обаче смятам, да ги намеря.

А такива случаи, като с твоята приятелка има толкова много. Тук в Германия всеки месец съобщават за изоставени бебета иии други по_лоши неща...Много ми е мъчно и на мен.
Не знам как да те успокоя, като и при мен мъката е голяма.

Но искам да ти кажа, не се отчайвай, толкова други хубави неща има в живота, за които си заслужава да се радваме.  Наистина ти желая от сърце да се сбъдне мечтата ти и повече никога да не тъжиш.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
« Отговор #6 -: Март 14, 2007, 20:46:02 pm »
   Гали съжалявам,че си позволявам и аз да си изплача мъката в твоята тема,но ми се иска и аз да си кажа болката и в същото време радостта. :(
 Сега се връщам от АГ-то.Пуснаха ме в родилното при моята приятелка,която роди в петък.И ми се плаче...плаче ми се, защото тя беше толкова щастлива.То спеше в нея и правеше разни физиономии.С едната ръка го държеше ,а с другата се беше подпряла и го гледаше.Не откъсваше очи от него.Мен ме погледна,само като влязох в стаята.Беше усмихната,с ненаситен,любопитен поглед.Показваше ми ушичките.А то е толкова мъничко.Главичката му е колкото шепата ми.Каза ми,че не може да спи ,защото като го чуе да издава звук, веднага се събуждала и постоянно го проверявала дали диша.Цялото й съзнание е запълнено с малкото бебе,нейното детенце.Всяка част от тялото й показваше,колко много го обича.Толкова е щастлива и толкова беше трогателно запознанството с малкото човече.  :balk_145:  Искам и аз да изпитам това щастие,но го желая скоро,ако може веднага  :? . Страшно ми е мъчно.Искам си и аз бебето.И не искам да рева,ама като ми е мъчно!?И като си представя,че чак май месец ще се върне мъжът ми и чак тогава ще се започват опитите, ми става още по-мъчно.
*
« Отговор #7 -: Март 15, 2007, 08:07:14 am »
   Гали съжалявам,че си позволявам и аз да си изплача мъката в твоята тема,но ми се иска и аз да си кажа болката и в същото време радостта. :(
 Сега се връщам от АГ-то.Пуснаха ме в родилното при моята приятелка,която роди в петък.И ми се плаче...плаче ми се, защото тя беше толкова щастлива.То спеше в нея и правеше разни физиономии.С едната ръка го държеше ,а с другата се беше подпряла и го гледаше.Не откъсваше очи от него.Мен ме погледна,само като влязох в стаята.Беше усмихната,с ненаситен,любопитен поглед.Показваше ми ушичките.А то е толкова мъничко.Главичката му е колкото шепата ми.Каза ми,че не може да спи ,защото като го чуе да издава звук, веднага се събуждала и постоянно го проверявала дали диша.Цялото й съзнание е запълнено с малкото бебе,нейното детенце.Всяка част от тялото й показваше,колко много го обича.Толкова е щастлива и толкова беше трогателно запознанството с малкото човече.  :balk_145:  Искам и аз да изпитам това щастие,но го желая скоро,ако може веднага  :? . Страшно ми е мъчно.Искам си и аз бебето.И не искам да рева,ама като ми е мъчно!?И като си представя,че чак май месец ще се върне мъжът ми и чак тогава ще се започват опитите, ми става още по-мъчно.

разбирам те напълно.аз сега ще разкажа друго нещо, подобен, но напълно противоположен случай, след който много плаках също.
когато се роди племенника ми отидохме в родилното да го видим.етърва ми беше на прозореца, приказваше си с девера.тук искам да отбележа, че тя никога не е искала деца, забременя докато се пазеха, а за да е пълна картинката не разбра нищо нито от бременноста си, нитито от раждането-като приказка, само дето тя нбе го заслужаваше.
естествено, ние щастливи, че сме станали леля и чичо, поискахме да видим бебето.тя едва ли не с 2 пръста го надигна и бързо, бързо го остави.каза-бррр, ако знаете какво е грозно и набръчкано...
попитах я дали вече са и дали да го кърми, а тя вика-моля?че мене ще ме е гнус!
като се прибрахме плаках много.плаках, защото това момиче не заслужаваше това прекрасно бебе.защо Господ дава на такива изроди, а нас ни забравя??? :(
« Отговор #8 -: Март 15, 2007, 08:26:49 am »
   Леле Мимка,не мога да си представя,че има такива жени.Колкото и да не си го желала,как може да не изпитваш нищо,да нямаш грам мйчин инстикт.Въпреки това си мисля,че с времето всичко си идва на мястото!  :(
« Отговор #9 -: Март 15, 2007, 09:02:28 am »
Мила galli ,
 Всички тук изпадаме в такива състояния,които ни карат да се чувстваме ужасно. Хубавото е ,че идва отново надеждата и тя притъпява мъката и отчаянието,....кара ни да мечтаем и да очакваме.Знаеш,че ако тревогите помагаха, ...досега всички щяхме да имаме  не по едно,а по няколко прекрасни дечица.Убедена съм,че съпругът ти те разбира и подкрепя...,но мъжете  не винаги знаят как да го изразят.
Пожелавам ти повече кураж и само напред ,....никакво отчаяние! :bighug:
« Последна редакция: Март 15, 2007, 09:05:38 am от juli4ka »
-Това е невъзможно - казала Причината.
-Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът.
-Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
-Опитай... - прошепнала Мечтата.
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #10 -: Март 15, 2007, 10:33:35 am »
Ех,момичета!И аз съм минала през повечето състояния ,които сте описали.Разбирам ви напълно!Прочетете тези няколко фрази от Маркес,мисля,че ще ви ободрят!Много истина има в тях!

:heartbeat: За света ти може да си един човек, но за един човек може да си целия
свят.

:heartbeat:Не плачи, когато всичко свърши, усмихни се, че нещо ти се е случило.

:heartbeat:Винаги ще има хора, които ще те нараняват, но, за всеки случай, трябва
да продължиш да вярваш в хората.

:heartbeat:Стани по-добър човек, и гледай да си наясно със себе си, преди да
срещнеш някого с надеждата, че той ще разбере що за човек си ти.

:heartbeat:Не си давай много-много зор, най-хубавите работи се случват, когато
най-малко ги очакваш.

Ей,т'ва последното е супер!:goodluck:
*

kpo

• **
  • 92
  • кога ако не СЕГА!
« Отговор #11 -: Март 15, 2007, 11:11:08 am »
Мила, Галя. Разбирам те напълно. Ама напълно. Мимке и теб. Всички сме минали по тоя път, едни го извървяваме по-дълго, други по-бързо. Аз пет години исках да имам дете и ето че ако господ рече, ноември ще имам, както знете моята история. Колко приятелки родиха по едно, и по две деца. Защо ви боли, те каква са виновни за нашите съдби, да не би те да искат ние да страдаме? Недейте така. Опитайте се да съпреживявате чуждата радост, като ваша. Аз обичам всички деца на моите приятели, и винаги съм канена на рождените им дни, където има само майки с деца.
Галя, какво да ти каже твоя мъж, ако и той се срине, какво ще стане с вас двамата. Едва ли не иска дете, просто мъжете се правят на по-силни. Това е. Приеми, че ти имаш нещо, което другите нямат и така. Такъв е живота! Суров и понякга жесток! Но повярвай ми ще дойде денят, в който вскичките ти страхове ще бъдат забравени. Ще дойде ред на майчиния страх, а той е по-силен от всичките ти терзания досега. Усмихни се на живота, погледни на него от хубавата страна, направи си план на действие, и не се отказвай да преследваш мечтите си! Защото постоянството и упоритостта, обичта и предаността към живота се възнаграждават, рано или късно. Прегращам те. Касси

Касси :balk_47: :good_post:
Само ще добавя, че мъката и болката през която е минава всяка една от нас ни прави по-силни, по-добри и когато един ден мечтата ти се сбъдне, мила Гали, ти ще бъдеш една прекрасна майка, защото ще знаеш колко е ценно малкото слънчице до теб, за теб то ще е безценен дар а не нежелан товар! И съм абсолютно сигурна, че нито едно момиче тук не би се погнусило от детето си (това просто ме втрещи! 8O)
Аз чаках 8 години...и само се моля, ако може друг да не преминава през моя ад...
Стискам ви палци и ви прегръщам!
*
« Отговор #12 -: Март 15, 2007, 11:40:35 am »
Мили момичета, благодаря на всички ви за топлите думи...
Днес вече съм по-добре. Снощи си поплаках на рамото на съпруга ми. Той само ме гушка, през цялото време мълча, изчака ме да се успокоя и ми каза, че не иска повече да плача и каквото и да става ме обича много... Ако знаете само как ми олекна... дадох си сметка, че най- ценното, което имам е обичта на близките ми същества.
А за бебче ще се борим... докато ни стигнат силите и времето!

Мимка, и от твоите постинги понякога лъха отчаяние. Горе главата, миличка! Не трябва да спираш да вярваш и да се бориш. Имаш прекрасен съпруг и всички нас, които те обичаме и подкрепяме.

Цитат
аз сега ще разкажа друго нещо, подобен, но напълно противоположен случай, след който много плаках също.
когато се роди племенника ми отидохме в родилното да го видим.етърва ми беше на прозореца, приказваше си с девера.тук искам да отбележа, че тя никога не е искала деца, забременя докато се пазеха, а за да е пълна картинката не разбра нищо нито от бременноста си, нитито от раждането-като приказка, само дето тя нбе го заслужаваше.
естествено, ние щастливи, че сме станали леля и чичо, поискахме да видим бебето.тя едва ли не с 2 пръста го надигна и бързо, бързо го остави.каза-бррр, ако знаете какво е грозно и набръчкано...
попитах я дали вече са и дали да го кърми, а тя вика-моля?че мене ще ме е гнус!

А за това просто нямам думи...  :( :( :(
Съжалявам, че има такива майки, ако въобще могат да се нарекат така.

Милички, много ви обичам!
Прегръщам ви и ви целувам всички...  :bighug:
*
« Отговор #13 -: Март 15, 2007, 12:14:10 pm »
Гнус от детето и?! Това, според мен, е същото като да я е гнус от нея самата!
*

ma6uki

• *
  • 16
  • Бог ще въздаде справедливост
« Отговор #14 -: Март 16, 2007, 15:40:25 pm »
Здравей Галя!!!Чета и очите ми се насълзяват от цялата тази мъка която всеки носи в душата си.И аз минах през много перипети,но все още няма резултат.Съпругът ми също се надява вече да имаме дете,но и той както и мажът ти (сигурно) не показва болката и разочарованието.Може би го виждат в нас и не искат да ни тежи и тяхната мъка.Вярвам че съпругът ти те обича повече от всичко и иска да го дариш с дете.Не се съмнявай и ти.Знам ,че ако се успокоиш и спреш да се замисляш чудото ще стане.Горе глават и хубаво бебе.Успех......... :D
« Отговор #15 -: Март 18, 2007, 11:14:49 am »
Skapa galli nebiva da se otc4aivash.Az varvia po tozi pat ne 1 2 godini a tzeli 13 no nesam se otc4aial i za sekunda.Napravi vsic4ko koeto triabva a da stava kakvoto shte!!Vkraina smetka ne e vajno samo da rodish edno dete mnogo po vajnoto e da go otgledash.I da znaesh viarata e mnogo vajno neshto shte vidissh c4ee toc4no kogato nai malko oc4akvash shte zabremeneesh.Jelaia ti uspeh i badi silna!!
*
« Отговор #16 -: Март 18, 2007, 13:05:57 pm »
Гали, не тъжи, миличка!  :balk_21:
Един ден и на нашата улица ще огрее слънце! ... Дано само да е по-скоро, че и аз се изчерпах от към търпение!  :bighug: :bighug:

*

janeta

• 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
« Отговор #17 -: Март 18, 2007, 14:56:22 pm »
Кураж милички. Истина, е че е много трудно но няма как. Наоколо е пълно с жени, които искат и такава, които неискат за нищо на света да имат бебе. И за съжаление точно тези, които неискат точно те забременяват "от раз" и почват да се тръскат от ужас "ами сега какво ще правя". Да, това не е честно. Ето например преди няколко седмици разбрах, че етърва ми е бременна. Беше много неочаквана новина, защото тя казваше, че "такова нещо(бебе) не и трябва", сега прави кариера :balk_153:. Но ето, че хоп от един път невнимаване и забременяла. Аз много се зарадвах на новината, че е бременна. Но когато и казах"поздравления, че бебето вече е готово" отговора беше:"то сега не му е времето, но още има време да се реши този проблем"....... :bonk:. Тогава й казах, че преди да направи някоя глупост(аборт) да премисли, защото после може да си бие главата в стената и да плаче с кървави сълзи :BangHead: :balk_146:. Но си мисля, че няма да направи аборт, но истината е че изобщо не я радва мисълта, че е бременна. Аз тогава при разговора ни, й казах "ох ако можеше да се разменим и аз да съм на твойто място бих се радвала много, много". Около мен има много такива примери за познати, които са бременни без да го искат, но имам и много познати, които от дълги години се борят да си имат бебе. Сред тях е моя втора братовчедка, която след повече от 12 години непрестанна борба и опити УСПЯ. Толкова много съм се радвала за нея, за това че в крайна сметка забременя. Сега тя е вече в 9-я месец и ще си има момченце :babbycarrage:. Така,че както виждате има хора и от двете крайности. Съжалявам, че толкова бях обширна. Пожелавам ви много воля, кураж и търпение. Това, което не ни убива ни прави по-силни. Вярвайте в мечтите си, защото само човек който има мечти само той може да ги сбъдне. Хайде успех желая на всички  и скоро да се похвалим с ето това :bfp:
« Последна редакция: Март 18, 2007, 14:59:51 pm от janeta »
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
*
« Отговор #18 -: Март 18, 2007, 18:42:53 pm »
Милички,  :bighug: обичам ви!
*
« Отговор #19 -: Март 18, 2007, 19:11:15 pm »

Мимка, и от твоите постинги понякога лъха отчаяние. Горе главата, миличка! Не трябва да спираш да вярваш и да се бориш. Имаш прекрасен съпруг и всички нас, които те обичаме и подкрепяме.

много съм щастлива, че открих този форум!всички сте прекрасни!
благодаря ви!
обичкам ви много!