elle22 ,
Благодаря за съвета. Пробвала съм вече това със смяната на позите (т.к. едното бебе доста повръща - кърмих го почти прав) - но уви, никакъв ефект нямаше. Опитах дори да ги кърмя обратно на гравитацията - аз легнала по гръб, а те - захлупени върху мен - и това не помогна. Но нищо не пречи да опитам пак. Аз и сега гледам като ги намествам с възглавниците коремчетата да са по-долу от главичките - да са под наклон телцата им
А аз съм пробвала вече какво ли не:
- да се кърмим на почивки - да ги махам от гърдата преди да са се разплакали - еми не работи - те започват да плачат пак истерично (този път от глад) и ефекта е нулев
- да им давам малко водичка преди храненето - уж да им залъже глада и да не гълтат лакомо в началото - и това не работи
- пробвах да давам водичка след като се разплачат (за успокоение) - пак никакъв ефект - пийват малко, и после продължават да плачат
- пробвах да им давам малко кърма от шише първо, и после да ги слагам на гърда - без успех - пак си плачат като ги сложа на цицата
- в началото още пробвах да изключа разни храни от менюто си, но после се убедих, че проблема не е в качеството на кърмата.
- пробвах да мажа гърдите си с едно олио на Веледа - уж за равномерно потичане - и то не ми помогна.
- пробвах и да изцеждам 5-10 мл от гърдите точно преди кърмене - да не би да им идва силна струята - и пак ефект никакъв. Не мисля, че имам проблем с хиперлактация - да, случва ми се да се събудя сутрин с протекли гърди (след 8 часова пауза), но все пак храня 2 бебета и ми се струва нормално да са ми пълни гърдите сутрин. През деня не ми се случва така. Не мисля че имам някакъв проблем с гърдите (поне външно) - не са нито огромни, нито много малки, зърната са добре оформени, мисля че са им точно по размер на устичките
захапват ги добре - никога съм нямала рани
Наистина ми се изчерпа фантазията вече, а инстинкта ми изневерява и не ми подсказва къде точно греша. Готова съм да експериментирам какво ли не, само и само да открия пътя към истината. Така че ще съм благодарна на всякакви съвети.
tucy, в началото и мен ме наболяваха зърната - и при сукане, и при цедене - но това беше само първата седмица - докато загрубее кожата. Мажех след всяко хранене с Лансинох. Виждам, че бебчето ти е вече на месец - според мен не би трябвало да имаш такъв дискомфорт. Опитвала ли си с друга помпа?