0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Трети аборт-помогнете!!!
« Отговор #80 -: Май 26, 2008, 18:21:46 pm »
Изследванията ми излязоха.Прогестерона ми е: 2,59 при норма5,3-86.
Това е на 23-ти ден,защото цикъла ми е 35 дни.Нисък е доста.Незнам какво се прави в този случай.А пролактина ми е: 301,но няма референтни граници :?
Във всяка стъпка виждай края на пътуването!
« Отговор #81 -: Май 26, 2008, 18:23:27 pm »
7 дена след доказана овулация ли изследваш прогестерона?
« Отговор #82 -: Май 27, 2008, 13:15:12 pm »
След първият ми редовен цикъл. Предполагам че е било някаде на 6-7 ден от овулация.
« Отговор #83 -: Май 27, 2008, 21:41:51 pm »
не е имало овулация явно или е била по-късно. Хубаво е да се докаже с фоликулометрия и тогава да изследваш, защото така на сляпо ...
« Отговор #84 -: Май 28, 2008, 17:42:41 pm »
Най вероятно не  еимало,защото имах и кървене леко точно тогава.
когато реша да забременявам ще пусна пак изследвания.А от следващата М започвам противозачатъчни.
*
« Отговор #85 -: Юни 01, 2008, 16:21:28 pm »
когато реша да забременявам ще пусна пак изследвания.
Но по-добре с ехографско проследяване на овулацията... Поне аз смятам да настоявам есента за такова, за да е по-ясна картинката с естрадиола и прогестерона... Какво противозачатъчно ти изписаха, Рая?
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
« Отговор #86 -: Юни 02, 2008, 10:21:55 am »
Все още не са ми изписали. Ще се консултирам с лекар при първа възможност. Предполагам че ще вземат предвид нивата на хормоните и ще изпишат нещо което да ги регулира.Въпреки че всички противозачатъчни помагат за хормоналния баланс.Аз съм пила Логест-те ми се отразяват най добре,от другите кървя целия първи месец.
« Отговор #87 -: Юни 24, 2008, 01:23:26 am »
Много ме мъчи един въпрос.Дали ще се наложи да лежа при следваща бременност?
Дали ще мога да ходя на работа? въпреки че работата ми е много лека и неизморителна, и не се налага да стоя права?Моля,ако има момичета с моя проблем да пишат!
В допълнение на това, което съм ти писала на лични, не се притеснявай- няма да ти се наложи да лежиш. Аз също имах известни опасения, даже имах предложение и за постъпване в болница, не в моя град. Особено се притеснявах от пътуването. Но, ето- направих 3 вливания в Плевен /разстоянието е около 350 км в едната посока/ в първите три месеца, пътувах и 4 пъти до София /пак долу-горе толкова път/ за разни прегледи, като последния път бях в
8-ми месец. И не сме оставали да нощуваме. Спрях да ходя на работа, заради средата- учителка съм. Но ти ще си прецениш най-добре как ще се чувстваш и ще решиш дали можеш да работиш и дали си заслужава. Успех!
п.с. Пролактинът ти е в норма- референтните граници са : 59.3- 619
« Последна редакция: Юни 24, 2008, 01:31:22 am от melisa »
« Отговор #88 -: Юни 24, 2008, 15:59:26 pm »
ІІ. ДНК изследване за генни мутации, асоциирани с тромбофилия:

Фактор V Leiden:
Хомозиготен носител по нормален алел
Мутация G20210A в Протромбиновия ген:
Хомозиготен носител по нормален алел
Генетичен вариант C677T в гена на Метилентетрахидрофолат редуктаза:
Хетерозиготен носител по мутантен алел
Генетичен вариант в гена на Тромбоцитен гликопротеин ІIb/IIIа: (носителство на хаплотип А2)
Хомозиготен носител на Хаплотип А1
Генетичен вариант в гена на плазминоген активатор инхибитор 1 (PAI – 1): носителство на генотип 4G/5G
Носител на генотип 4G/5G
1/ Общи серумни имуноглобулини: понижен серумен IgG
2/ Изследваните антифосфолипидни антитела: отрицателни.
3/ Анти-тиреоглобулин антитела: отрицателни.
4/ Периферни CD3-CD56+CD16+ NK лимфоцити – в границите на референтните стойности.
5/ Тромбоцитно-левкоцитни агрегати: значително повишени
« Отговор #89 -: Юни 24, 2008, 16:01:51 pm »
Няма изменения в изследваните генетични фактори, свързани с предразположения към тромбофилични състояния.

Повишените нива на тромбоцитно-левкоцитни агрегати (PLA) в периферна кръв се свързват с повишена съсирваемост на кръвта и последващо нарушение на плацентарната микроциркулация, което се дължи на засилена активност на тромбоцитите.

При установяване на повишени нива на PLA (особено при съчетание с установени вродени и/или придобити фактори за тромбофилия), се препоръчва стриктен акушерски контрол  по време на бременност и по преценка, включване на антиагрегантна и антикоагулантна терапия.

Резултатът от това изследване следва да се интерпретира като елемент от факторите за репродуктивен неуспех и има отношение към крайния риск за усложнения по време на  бременност.

MELISA, моля за коментар!
Това са дословно резултатите ми от Плевен
« Отговор #90 -: Юни 24, 2008, 16:03:24 pm »

Тромбоцитно-левкоцитни агрегати   
CD41a+CD11b+   
2.57%   
N<1.7%
1.7 - 2.5% умерено повишени
> 2.5% значително повишени

« Отговор #91 -: Март 07, 2009, 00:00:56 am »