Ще се включа и аз в това словоизлияние!
Сигурно започвам да затъпявам с годините, но наистина не мога да разбера защо се изписаха толкова страници и за какво все още продължава да се къдри тази тема.
За това, че едните се радват на бременни, а другите не...или просто се бориме да спечелим престижната форумска награда "Чукчи писател"
Аз понякога се радвам на бременни, понякога не - всичко зависи от състоянието ми в момента, което така или иначе не е константна величина. И да ви кажа честно изобщо не се замислям дали съм грешна или колко точно орела имам над главата си - просто съм това, което съм.
По ирония на съдбата една от моите колежки ( на която аз съм шеф ) забременя. В интерес на истината не ми стана особено приятно, но си помислих, че така или иначе живота не е поемал ангажимент към нас да ни направи щастливи, така че ще го преглътна някакси. Въпросната колежката спазваше стриктно всички суеверия включително и ревностното пазене на тайната, че е бременна. Поне така аз си мислех! Оказа се, че всъщност пази тайната главно от мен – бездетната, явно от суеверие да не попреча дори и имагинерно на бремеността и, независимо, че аз като неин шеф е задължително да бъда информирана, най-малкото, за да и намеря навреме заместник, реорганизирам работата и т.н... Е, тука вече побеснях, без да ме интересува изобщо дали е бременна или не и как точно изглеждам в очите на колегите си ( бездетната злобна шефка погнала горкото бременно момиче ) и теглих едно словоизлияние, което можеше да разплаче и дете във майка...Със сигурност в гамата от чувства и мисли тогава водещ едва ли е бил интереса на фирмата и загрижеността към работата на колегите. Били са моите чувства, наранена бях и не го скрих, не ме интересуваше как точно съм изглеждала в очите на всички....никой не е идеален, защо точно аз трябвше да бъда? Както се казваше в един малко тъп филм – нищо друго вече не ми остана в този живот освен да бъда bitch…Мина време, тя дойде да ми се извини – незнам колко искренна е била, но така или иначе на мен вече ми беше преминал пороя от чувства, завладял тогава душата ми и от този момент до края на бремеността и искрено и се радвах (факт). Сега я чакаме да роди и наистина чакам с нетърпение този момент, колкото и невероятно да ви звучи, аз дори самата не мога да се позная.
Сложно нещо е човешката душа, особено наранената женска...
Обичам ви момичета – всички