Момичета, и аз да се включа по темата....
С моето мило правим опити за забременяване вече 2 години... След изследвания дотук сме установили мъжки фактор + евентуално и женски, това ще се потвърди/отрече след цветна снимка, която съм планирала за май месец (пусти финанси....
)
Колкото до споделянето... На нашите им казах веднага, че имаме проблеми, защото съм свикнала всичко да си споделям с тях, те може би са най-добрите ми приятели. За мен не е страшно, защото и семейството на сестра ми също са с мъжки фактор, и те доста дълго се бореха, но сега имам най-прекрасния племенник
Колкото до хората около мен - споделих с най-близките си приятелки, защото имам нужда от тяхната морална подкрепа в битката...
А за колегите - изобщо не се притеснявам - стана на въпрос за тези неща когато се повдигна въпроса за демографската криза в България, и тъй като точно в този момент ми беше много болно, директно си казах, че сме "проблемно забременяващи"... От там нататък никой нищо не е питал, не е повдигал въпроса пред мен...
Даже да ви кажа, в един форум където съм модератор провеждам "образователни курсове" сред младежта (става дума за студентски такъв), и съм им дала линкове на сайта да четат и да се просвещават....
Та с две думи - ако сте обкръжени от млади хора, които няма предразсъдъци - казвайте си момичета, не можете да си представите колко по-добре ще се чувствате.... Защото криенето и премълчаването, все едно става дума за кой знае каква "мръсна тайна" изключително зле ни се отразява на психиката, ставаме нервни и агресивни (поне за мен е така)...
И, най-важното - не спирайте да се борите