0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Дуфастон и опити за бебе?
« Отговор #80 -: Март 26, 2010, 11:16:49 am »
:D Категорично, Дуфастонът не подтиска овулацията! :D
Назначава се по най-различни схеми според преценката на гинеколога - какво точно ще лекува. :D
И ако някой лекар твърди обратното, просто го сменете! :D

:oops: Вчера написах тоя пост, но вече не съм така уверена... /Няма как да го изтрия вече, за съжаление./ :oops: 
Чета толкова различни неща за Дуфастон-а, че тотално се обърках.  :(
В английска листовка пише: "...При лечение с Дуфастон се постига терапевтичен ефект, като не води до потискане на овулацията или нарушена менструация. Поради това, по време на лечението е възможно забременяване..." /Така ми каза и гинеколог, на когото имам пълно доверие./
8O Чета и друго, съвсем обратно: "...Медикаментозното лечение се използва за потискане на овулацията, следователно и менструацията. Някои от използваните лекарства са Duphaston (което води до псевдо-менопауза).
Тези синтетични хормони потискат функцията на яйчниците, така че хормоните, необходими за овулация не се произвеждат..."
На кого да вярвам? 8O
Абсурдно е едно и също лекарство да се изписва преди овулация и в различните случаи да я потиска или не... Това е моята логика, а вашата? :(
*
« Отговор #81 -: Март 26, 2010, 11:48:45 am »
Ето едно подробно обяснение на Денис за приложението на Дуфастона:http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=15088.msg247123#msg247123
От лекар знам, че прием на Дуфастон 2-3 дни преди овулация не би я подтиснал/поне аз така си бях задала въпроса по повод на това, че ми го изписаха от 16 ден/
« Последна редакция: Март 26, 2010, 11:56:24 am от zanza »
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #82 -: Март 28, 2010, 12:57:42 pm »
:D Категорично, Дуфастонът не подтиска овулацията! :D
Назначава се по най-различни схеми според преценката на гинеколога - какво точно ще лекува. :D
И ако някой лекар твърди обратното, просто го сменете! :D

Абсурдно е едно и също лекарство да се изписва преди овулация и в различните случаи да я потиска или не... Това е моята логика, а вашата? :(

Не е абсурдно- има толкова схеми за приемане на Дуфастон..Именно затова дуфастон(както и повечето лекарствени средства) не се приемат преди преглед и консултация с лекар специалист!Аз например дори и при нормална О. ( беше нредовна или въобще я нямаше) сега 3 месеца съм на Дуфастон със схема от 16 до 25 ден.О. по принцип ми варира от 16 до 18 ден :) Упсех ти пожелавам и все пак довери се на лекр който ти е поставил диагноза и съответно лечение.Информацията е прекалено много (за наша радост),но именно затова има и консултации :)
« Отговор #83 -: Април 12, 2010, 12:51:59 pm »
Момичета, Дуфастона може ли да окаже влияние на дължината на цикъла? Пия го от 15-ти до 25-ти ден, 2 х 1, за нарастване на лигавицата. Днес ми е 29-ти ден и МЦ го няма!
По принцип е на 24-26 дни.

*
« Отговор #84 -: Април 12, 2010, 13:00:01 pm »
В случая на дължината на твоя цикъл,според мен може, цикъла трябва да се очаква около 4-5 дни след спирането на дуфастона.Но при теб температурата е висока,а си спряла дуфастона, аз бих "проверила" тази температура с един тест за бременност.От друга страна пък овулацията ти може би е след 15 ден, т.е по-късна за теб
« Последна редакция: Април 12, 2010, 13:03:05 pm от zanza »
« Отговор #85 -: Април 12, 2010, 13:10:35 pm »
По вероятно е да се дължи на Дуфастона. При сегашното положение е невъзможно да съм бременна. А това с проверките е ясно  :lol:

« Отговор #86 -: Април 12, 2010, 15:56:43 pm »
 :lol:
Здравете, момичета и ние с моя приятел правим опити от 1 година, но за съжаление неуспешни...от м.11,2009 съм на дуфастон от 15 ден при 28 дневен цикъл...но в редултат Мц стана 31-32 дни, когото ходих на контролен преглед при моята гинеколожка и й споделих за проблем...тя ме посъветва да го пия от 12-13 ден...аз я попитах защо, нима не трябва да го пия след уволация, тя се изененада на въпроса ми...и каза, че дуфастона удължава уволацията...т.е. дните на забременяване...моля кажете дали и вие сте чували подобно нещо 8O
*
« Отговор #87 -: Април 12, 2010, 16:10:02 pm »
Предполагам, че нещо не си я разбрала добре, не може да ти е казала , че дуфастона удължава периода с възможност за забременяване , този период зависи само от продължителността на живот на сперматозоидите и отделената яйцеклетка.
« Отговор #88 -: Април 12, 2010, 17:11:16 pm »
zanza, не няма грешка повтори го два пъти, защо усети моето колебание...което беше повлияно от информацията във форумите...забрани ми да се ровя в тях, но аз ..ами живеем в информационно общество в крайна сметка....мога ли да не търся решение на проблемите си...мой ще се наложи консултация и  друг гинеколог... :witch:
*
« Отговор #89 -: Април 12, 2010, 21:28:33 pm »
Аз съм пила дуфастон от 16 до 25 ден ,като овулацията /според БТ и тестове/при мен  е 15 - 17 ден.Не съм се притеснявала ,че лекарството ще възпрепятства овулацията , защото съм питала лекарката си за това в моя случай, ако приема на дуфастона предшества с 1-2 овулацията.Самата овулация е много кратковременен процес на пукане на фоликула/минути или секунди/ и отделяне на яйцеклетка, която живее до 12-24 часа.Периода в който може да бъде оплодена е толкова - максимум 12- 24 часа .Нито дуфастона, нито какъвто и да е друг медикамент имат отношение към този период на живот на яйцеклетката.
*
« Отговор #90 -: Април 19, 2010, 14:27:02 pm »
Привет момичета!Сега и аз да задам същия въпрос подтиска ли ову-то или не.На мен ми го изписа от 11 до 25 ден,но сега от толкова мнения съм в шах...Госката,видях ,че при теб така е изписан,дай си мнението,така ли го пи?

« Отговор #91 -: Април 19, 2010, 21:08:05 pm »
Да така го пих и бях изпаднала в паника дали не подтиска овулацията .Питах и АГ-то ,и ме увери че вземан няколко дни преди самата овулация дори я подпомага,но аз се следих и знаех че съм с къснна О.Затова само един месец го пих и спрях защото не спирах да чета различни форуми и публикации и навсякъде имаше противоречиви мнения.Мисля че ако си знаеш оринтировъчно овулацията може да го вземаш ден-два преди нея и по този начин да си регулираш и самия цикъл.Дори в последствие се оказа че съм права и съм забременяла след 21вия ден и сега термина ми вместо 14ти май  е 25ти май заради късната О.Дано сте ме разбрали и  съм била полезна , пожелавам много положителни тестчета.

*
« Отговор #92 -: Април 19, 2010, 21:42:22 pm »
МНого ти благодаря!

*
« Отговор #93 -: Април 23, 2010, 18:47:59 pm »
Привет момичета,толкова е писано за тоя Дуфастон,че не знам има ли друго така коментирано лекарство.Искам да ви кажа,че и аз след подробно ровене в нета зададох въпрос на гинеколожката ми дали е вярно,че Дуфастона подтиска овуто.Тя ми каза,че има хиляди схеми,по които може да се приема и че това не е вярно за овуто-зависи от схемата.Например аз го приемах дълго време от 11 до 25 ден,като двама лекари потвърдиха,че не ми се подтиска овуто.Както и да е,не търсех тогава бременност,съответно нямаше такава.Преди около 6 месеца ми го смениха от 16 до 25 ден по 1.От тогава обаче цикъла ми взе някак да се удължава повечето пъти-от 32-33 дни на 38.Това определено ме притеснява.И другото-около 23 ден на този цикъл трябваше да сложа глобула клотримазол-на следващия ден прокърви.Лекарката каза,че може да съм имала ову и за това така да е станало,но нямаше време да ме прегледа.Изписа ми друг крем за мазане против гъбички.От него още след първото слагане започна кървене почти като при менструация.Спрях го,за 3 дни мина и после си продължих мазането.Днес обаче вече е 39 ден,а цикъл няма.Правих си тест преди около 3-4 дни,отрицателен беше.Според вас на какво се е дължало това кървене-възможно ли да овуто да е било наистина около 24-25 ден?И преди съм използвала съшите вагинални лекарства,но не съм получавала кървене.
*
« Отговор #94 -: Април 23, 2010, 18:57:34 pm »
Ами дано се включат другите момичета Перличке.От мен успех ,че аз незнам на мен не ми се е случвало, а и може да е от ову-то не мисля да е от глобулите.