0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Дуфастон и опити за бебе?
« Отговор #60 -: Юни 12, 2009, 20:29:03 pm »
Птиче ,имаш ли си представа колко много ме успокой.Всеки път когато отида при моя доктор и му задавам въпроса по различен начин дали дуфастона подттиска овилацията.Точно това са думите му,но пусто любопитство все чета ли чета из форумите и навсякъде различни работи пише.И като прочета някъде дуфастона вземан преди доказана овулация я подтиска направо полудявам.Дори мислих да си сменям доктора,но все не смея защото чувам само добри отзиви за него.Сега проблема ми е друг следихме фоликул който не се е спукал (22мм),а вече е 20я ми ден и незнам какво пък ме очаква сега .Прегръщам ви и дано всичко скоро се оправи и гушнем по едно че и по две сладки бебета.

« Отговор #61 -: Юни 12, 2009, 22:29:15 pm »
Госка,разбирам те много добре,аз също бях като теб,объркана от четене във форумите и уплашена не бъркам ли.Но вече двама доктори-един във Варна и един в София потвърждават написаното от мен.Не се тревожи,схеми много,случаи различни.А и ако знаехме толкова,щяхме сами да се лекуваме,не мислиш ли?
Аз също се успокоих.Даже на бебчетата им викали дуфастонки-толкова много са се родили заради него.На мен ми изписа и Утрогестан за в случай,че забременея и имам повръщане-той може да се слага и вагинално.Дори ми показа  листовка със схемите-наистина бяха доста.
Пожелавам ти късмет и скоро да гушнем бебчета.
« Отговор #62 -: Юни 18, 2009, 19:33:20 pm »
След всичкото прочетено и аз се успокоих.
Моята лекарка също ми назначи Дуфастон от 14-я ден на цикъла 2х1 и ми обясни подробно за какво точно го изписва но друго си е да прочетеш няколко изпитани мнения. Утре ще ми е първия прием и се притеснява за странични ефекти.
Също се притеснявам, че не успях да си засека овулация този месец а при прегледа, лекарката каза че имам фуликул на единия яйчник и се очаква такава. Дали е възможно при 25 дена цикъл и от 9-я ден започване на тестове за ову да съм го изтървала???
Една звезда - светлинна и далечна ...
« Отговор #63 -: Юни 18, 2009, 21:29:34 pm »
Вивера малко вероятно е да си изтървала О,освен ако ЛФ ти е 16 или повече дни.
А за дуфастона,аз май имено на него дължа забременяването си,макар че от страх не го пих от 14 ден,а след предполагаема О.Странични ефекти при мен нямаше и сега още си го пия,бях го спряла и започна да ми се гади,от понеделник пак го започнах и сега съм добре,може да си внушавам,че е от него:lol:
 :goodluck: :bighug:

« Отговор #64 -: Юни 19, 2009, 00:05:25 am »
Незнам Малвина, днес ми е 13 ден от цикъла и тестовете са още отрицателни. Миналия месец овуто си беше наред но цикъла ми закъсня с цяла седмица. Така или иначе ще спазя казаното от лекарката ми, утре започвам Дуфастона но и тестовете ще ги продължа та да видим кога ще излязат 2 чертички.
« Отговор #65 -: Юни 26, 2009, 18:06:04 pm »
Момичета да ви попитам от Дуфастона може ли да се получат киселини? Също много вода взех да пия и съответно и във WC много ходя. :oops:
« Отговор #66 -: Юли 04, 2009, 11:02:26 am »
След спирането на Дуфастон до колко време трябва да настъпи М.
« Отговор #67 -: Юли 04, 2009, 12:00:31 pm »
До 10 дни.

« Отговор #68 -: Юли 12, 2009, 13:24:43 pm »
Точно на 10-ия ден ми дойде. :( Страшни болки бяха, май нещо изчистих ...  :?
« Отговор #69 -: Февруари 20, 2010, 17:52:34 pm »
Здравейте момичета,
Аз също пих Дуфастон 3 месеца уж за лесно забременяване, от 15 ден на МЦ. Бебеправиме от 4 месеца. Това което ме притеснява е, че през тези 3 месеца ползвах тестове за овулация в различни дни от МЦ, но нито един от месеците нито един от тестовете не ми беше положителен. Цикъла ми през тези три месеца е 27-28 дни. Сега не мисля да пия Дуфастон повече, но наистина ме притеснява факта, че не мога да си хвана овулацията. дали изобщо липсва? Какво ще ме посъветвате?
« Отговор #70 -: Февруари 20, 2010, 20:23:07 pm »
Здравей те момичета,правим опит за бебе от 7г.Неуспешни до сега :( Дуфастона го пия от 5-6 години с прекъсвания.Резултата беше,че винаги ми идваше,след приема.За уточнение аз цикъл нямам,ако не го приемам.Пила съм и противозачатачни,но от тях не се нормализира цикъла.Миналата година/ноември месец/като пих Дуфастон пак не ми дойде.И вече спрях да го пия не бях бременна.Сега вече 3 месеца не ми е идвало.В понеделник взимам тест за бременност.Ако не съм от 1 март започвам да си правя тест за овулация през целия месец/ако се наложи и др./поне да разбера кога съм в овулация. :ask:До сега диагнозата ми беше недоразвита матка,но вече всичко е наред,но резултат пак никакъв.
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #71 -: Февруари 20, 2010, 23:08:00 pm »
Алинка,аз бих те посъветвала да проследите овулацията ти на ехограф,това е най-сигурното!Важно е да разбереш дали изобщо овулираш.

Женя79,вие до сега не сте ли проследявали овулацията ти на ехограф?А,някакви хормони изследвали ли сте?Напр - Е2,ЛХ,ФСХ,Прогестерон,пролактин?

пп Дуфастон се приема след овулация,в противен слушай може да я подтисне!
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
« Отговор #72 -: Март 03, 2010, 00:34:40 am »
На ехограф сме я проследявали,и има доказана овулация,но досега не се е получавало :pleasantry: :bfn:Правени са ми хормонални иследвания,тестостерона ми беше малко завишен.И цветна снимка са ми правили,всичко е наред.При съпругат ми всичко е ОК.Но желаният резултат го няма.  :bfp1: :ask: :balk_145:
*

fibo

• 2168
« Отговор #73 -: Март 03, 2010, 11:05:44 am »
На ехограф сме я проследявали,и има доказана овулация,но досега не се е получавало :pleasantry: :bfn:Правени са ми хормонални иследвания,тестостерона ми беше малко завишен.И цветна снимка са ми правили,всичко е наред.При съпругат ми всичко е ОК.Но желаният резултат го няма.  :bfp1: :ask: :balk_145:

ЛХ,ФСХ,Е2 се правят на 3-5ти ден от МЦ,тогава ли ги пуска? Прогестерон на 7ми ден след доказана Ову! А СГ се прави само в специялизирана клиника по репр.медицина!
Защо нямаш цикъл???Това е въпроса на който се търси отговор!Какво ти казват докторите? Нисък прогестерон или Е2??? Или....? Търси причина! Обърнали ли сте се към специялист?
Борко Бърборко
« Отговор #74 -: Март 03, 2010, 20:05:45 pm »
Добър вечер! Тази тема ми е от голяма полза, тъй като след броени дни започвам Дуфастон.
Мили момичета, пожелавам ви по- скоро да видите заветните две черти!  :bfp:
« Отговор #75 -: Март 05, 2010, 18:25:01 pm »
Момичета, понеже утрогестан и дуфастон са прогестеронови препарати, аз съм на утрогестан след овулация, искам да ви попитам приемалите по тази схема, след ову, уголемяват ли ви се гърдите след приема до началото на новата менстурация?При мен разликата е огромна  8O , това ми е първи месец по тази схема и нямам база за сравнение.
*

fibo

• 2168
« Отговор #76 -: Март 05, 2010, 19:12:21 pm »
Момичета, понеже утрогестан и дуфастон са прогестеронови препарати, аз съм на утрогестан след овулация, искам да ви попитам приемалите по тази схема, след ову, уголемяват ли ви се гърдите след приема до началото на новата менстурация?При мен разликата е огромна  8O , това ми е първи месец по тази схема и нямам база за сравнение.
Да,мила,съвсем възможно е да е от Утрогестана - не се притеснявай :)
Борко Бърборко
« Отговор #77 -: Март 06, 2010, 16:07:38 pm »
fibo, мерси за отговора, тайничко се надявам и да е от друго.
Лека бременност, виждам , че съвсем скоро си на финала, здраво и пухкаво бебе ти желая.
*

fibo

• 2168
« Отговор #78 -: Март 07, 2010, 00:12:06 am »
fibo, мерси за отговора, тайничко се надявам и да е от друго.
Лека бременност, виждам , че съвсем скоро си на финала, здраво и пухкаво бебе ти желая.

Благодаря,а на теб пожелавам - да е от другото :wink:
Борко Бърборко
« Отговор #79 -: Март 25, 2010, 08:41:04 am »
:D Категорично, Дуфастонът не подтиска овулацията! :D
Назначава се по най-различни схеми според преценката на гинеколога - какво точно ще лекува. :D
И ако някой лекар твърди обратното, просто го сменете! :D