Привет от ветровитото, облачно и изобщо...море дето не е никак за плаж.
Точно заради такива ситуации, държа да сме в апартамент с Дани, понеже днес точно, ако бяхме в нормална стая 2-ма възрастни и той...щях да пробвам дали балконските решетки ще издържат едно бесило.
/за мен разбира се/ Сега той си спи с мама в спалнята, моя светлост пие бира и си цъка на компа и взаимно не си пречим.
Към момента се радвам, че не предплатих 10 нощувки в този хотел, защото типично по български се оказва, че едно добро място за почивка, на следващата година - вече не е толкова добро място...пък цените са си същите. Позанемарена база, нови наематели на ресторанта в който цените са доооста нагоре, пък порциите доста надолу. Отделно дето времето беше нестабилно последните дни, на мен пък ми дойде цикъла и изобщо нещо не успях да си почина и да се покефим с детето на морска почивка като хората до момента поне.
Снощи си легнах към 22ч. с идеята, че просто ще си ходим утре и това е. Ама Жбрул оставя ли си "каручката в калта"
, та в 12.00ч., след 2 часа въртене и мислене станах, включих компа и започнах да разглеждам оферти в booking наново. Този път реших, че искам хотел с all incl., щото ми дотегна да ме дерат по 10 кинта за някаква мижава пица и по 12 за порция от 5 рибки и от сорта нещица тук, а детето си е ящно и постоянно хапва, пък и аз и мама не сме на фотосинтеза все пак... Намерих си каквото търсех, на Приморско е, пак е почти на плажа, а най-готиното е, че за 5 нощувки, пак в 1-стаен апартамент на база all.incl. там - ще платя толкова колкото за 4 нощувки, без нищо тук за същия вид апартамент. Някаква тип last minute оферта беше, с около 50% под редовната цена, та дори и да не е идеално всичко там /то къде ли е/ - няма да се чувствам прецакана поне. С времето само - не моЕм се разберем, къде ли не гледах прогнози - очертава се все някакво никакво точно до деня в който ще си ходим. После естествено ще е слънчево, тихо и всичко, което сега не е, а ми трябва. Здраве да е - все някой ден плаж ще закачим.
За мъжете, като за децата както казах - всеки си знае своя и колко и какво може да изтърпи от него. Аз съм търпелив и компромисен човек, не съм дребнава, но има ВАЖНИ неща за които компромис не бива да се прави според мен. И децата, отношението към тях, идеята за семейство и какво трябва да представлява същото - в моята лична "скала" са на върха. Над материална сигурност, личен комфорт, професионална реализация, "какво ще кажат хората" и пр. Поради което в своето решение съм уверена и не съжалявам за това, че го взех, а затова че се наложи да го взема. Дано на никоя от вас не се налага подобно решение, особено на имащите вече деца.
Иначе, бившият ми съпруг - продължава да има същите прекрасни качества за много неща, каквито е имал винаги и сериозната му издънка на тема "семейство" не заличава никое от тях като с магическа пръчка. За разлика от много други мъже в същата ситуация - не е лишил мен и детето от нищо материално, не се държим зле един с друг и въпреки, че вече не живеем заедно - имам надежда, че все повече Дани ще го интригува и ще изградят едни хубави отношения баща-син в бъдеще, с моя помощ естествено и не се съмнявам, че това е възможно. Желание да има и здрав разум, а аз поне тях имам.
Всичко ще си дойде на мястото рано, или късно.
Хубави почивни дни ви желая, здраве и хубаво, слънчево време!
П.П. Новата страст на Дани е надуваем дракон, доооста по-голям от мен, вчера 2 часа се вози на него, съвместно с всички други деца на плажа. И аз се возих доста
/той е двуместен/ и както каза мама: "Еххх добре, че вече имаш дете, че да си купуваш играчки с чиста съвест". Права е де...