Боби, не знам по какви купони си ходила ти... По тези по, които ходех аз едно време, както и по тези сега, ако ще се пие - пие се минимум 6-8 часа (ако е в заведение), ако не е - и доста нагоре. Пие се на бутилки само (аз лично не знам колко струва питие в чашка в някое от нощните ни заведения). У нас се пие на умиране бе човеко! Неведнъж съм виждала хора, които пият до припадък, или повръщане – после следва някаква полукоматозна дрямка за 2-3 часа и става въпросният и захваща наново да пие Често пиенето е съпроводено и с дърпане на някоя магистралка. Как го правят - не знам. Но не е като да не съм го виждала и то твърде често. И сега го виждам. Виждам и как половината клиенти на такова заведние, в такова състояние - по светло вече, се качват по колите си и така се прибират. Пре очите на онези в патрулката, които „си бъркат в носа“. Не говорим за прцеденти някакви, а за масовка. Аз на очите си ли да вярвам, или на медиите, или на "данните от дрегера/лабораторията"? И за последните - казвам ти в С.З. веднага 5 души, на които мога да се обадя, ако съм в такава издънка и ще ми излезе пробата накрая (за пред съда) под 0,5. Има си цяла система и организация у нас за тези неща, хора по веригата, които изкарват немалко пари от тези неща и пр.
Аз
лично не вярвам, че този е заспал от преумора просто, защото познавам достатъчно негови колеги, да ги знам какво правят масово същите. Да, винаги може той да се окаже от изключенията, може и наистина да е в случая, аз не го "съдя" - прочети предишния ми пост. Ако бях убедена 100%, че е бил пиян - друго е. Но няма как да знам. Моментът е минал, няма как да го върнем и да се вземат нови проби, които да е сигурно, че не са манипулирани - на място, или в последствие. Обикновено - два кръв някой друг в тези ситуации, само да е същата кръвна група, тук ДНК-анализи - нямат навика да правят, че да се установи, че не е баш негова тази кръв (евентуално). Варианти има много, аз не знам кой е верният. Може да е заспал наистина и да е нещастен случай и да не е пил. Просто е по-малко вероятното и ти го казвам като човек, живеещ тук и като човек живеещ (извън майчинството и детето) и забавляващ се "по-екстремно", та имам наблюдения от първа ръка просто - кой, какво и колко често прави. Този не е типажът "кротко агънце". Та затова, за себе си - аз допускам, че не е било САМО малшанс. Но не мога да го докажа и да съм права.
Но ти обяснявам просто, защо това си мисля първо, че чак после допускам, че може да е другото. Понеже "другото" е с по-ниската вероятност, у нас конкретно, при такива хора точно. Вероятности.
Щом в обществото има нагласа, че съдебната система е корумпирана - то едва ли тази нагласа се е пръкнала от нищото. Какво значи "по-малко корумпирана била съдебната система, отколкото ние си мислим"? Аз не считам, че когато си говорим за съд точно - изобщо в изречението има място думата "корупция", та и "по-малко"...та като е само 60% корумпирана (да кажем), а не 75% (както на нас ни се струва) и това е ОК и нещо нормално?
Има също така "нагласа", че имаме супер калпава "Спешна помощ". Както знаеш - тя наистина е калпава. Е, ако не беше такава наистина - отде да имаме подобна нагласа спрямо нея? Щом за нещо има "нагласа" - то със сигурност има и основание за същата. Не седи някой да си го смуче от пръстите зер, че му е скука.
Аз сблъсък със съдебната ни система не съм имала досега, освен като се развеждахме. При условие, че говорим за развод по взаимно съгласие, с прилежащо споразумение към него т.е. само съдията трябва да ни парафира договорките по въпросния развод... Ми аз просто се изумх що за тъпотия, що за законодателство, що за чудеса са. Договаряме издръжка за сума Х с Иван - съдията ни връща и казва: "Не може такава издръжка, твърде е висока"
Този съдия следва да защитава интересите на нашето общо дете, в чиято полза, ние доброволно сме договорили въпросната сума. Иван си "повишава заплатата до нужното", щото на съдията му дерт, че с тая издръжка за малкия - Иван ще умре гладен... Пак не ставало, щото трябвало година назад да имал такъв доход деклариран. Не му признават дохода от другата му фирма, също деклариран разбира се, щото...не помня какво беше точно, ама е „земеделски производител“ и там на'м какво било като изпълнявал сега проекти – не можело. А те са си реални пари, много, декларирани – не влизали в общата сметка. Бе чудеса ти казвам. Реално - за да подпишем развод на сума за издръжката, която бяхме решили - трябваше да отложим самия развод още една година. Подписахме на макса към онзи момент - другото ми го дава ей така „на честна дума“. Ми ако нещо се скараме? Кой е ощетен? Дани. И за капак - взеха ни данък 6% (ако помня правилно върху сумата на договорената издръжка). И още данъци за всяка обща собственост, която си поделяхме при развода...Крайната сума надмина 7000лв. За ей тия данъци, че сме си поделили културно, каквото имало да поделяме. Евалата налЕ. Това са дреболии Боби, но ВСИЧКО в нашата съдебна система функционира и е измислено по същия начин. И е същото за тежки, сериозни неща... А те не са кЪт едната издръжка и колко я пишело на някакви бумаги и разни малоумни данъци/такси. Тази система пуска хванатия да кара мъртво пиян - да си кара пак така, по няколко пъти при това. То къде е корупция - едно на ръка. Но където не е това - недомислици, идиотски текстове, писани и гласувани, ей така заради някого конкретно от съответно лоби в НС...
А това е възможно понеже в цялата ни държава, всичко се случва така. Няма как да е пълен батакът във всички сфери, пък видиш ли ти - съдът да си е ОК.
Тоя съд - работи по текстове, дето се гласуват в НС. Кой и как влиза в НС - знаеш...е к'во да си говорим ся нагласи ли било, реалност ли било. Пожелавам ти, ако останете тук - баш до съда да не опираш. И до "Спешна помощ" - също.
П.П. Сигурна съм, че ако си направя труд (щото тук е едно големичко село) - ще намеря познати, които или познават въпросния, или познават някой от тези, дето са пили заедно с него въпросната вечер, та ще ми кажат и какво са пили, колко и от колко до колко. Ама и сама разбираш, че това - пред съд не важи, като инфо. А и пред теб дори. Ще ми кажеш: "Аз откъде да съм сигурна, че ти ми казваш истината в момента?" и ще си права, защото казано нещо "на 4 очи" от човек на човек - ми не важи в съд, или дори в разговор тук при нас. РаУтата е там, че нещата се случват по същата схема преди до съд да се стигне изобщо и да - съдът накрая бачка с едни "документи с невярно съдържание" и никакви експерти - не могат на по-късен етап да докажат, че документите са с невярно съдържание. Щото в такива случаи е - "битият - бит, е***я - е***н" и толкова.