0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: за фалшивите приятелки
« Отговор #20 -: Април 11, 2007, 13:48:05 pm »
Миличка само ще ти кажа кураж, а и не забравяй, че всеки гледа от собствената си камбанария! Грубо звучи, но е факт. Преди да се разделя с бившият си съпруг също минах през всичките тези емоции, които описваш. Сега обаче детето хич не е на дневен ред и се опитвам да оценя ситуацията (от тогава) от страни. Всеки има свои проблеми и грижи, но няма как да разбираш болката на другия без да си я изживял. Може да го изслушаш, да кажеш нещо, но не и да го разбереш. Ти не разбираш техните емоции, не оценяваш болката им, защото не изживяваш същите неща. Обратното също е вярно, те са чужди на проблемите ти. Изолацията не е решение. Просто трябва да говорите, ако нещо те е наранило - кажи си! Ако това е най-добрата ти приятелка, ще те разбере! Имай предвид, че за хора като нас трудно се намират деликатни думи, трудно се намират точните слова. Чувствителна си, уязвима, отделно от това вероятно си и наблъскана с хормони. Ако искаш поне малко да те разбере, направи я част от процеса, вземи я с теб. Информирай я! Покажи и твоя свят, не очаквай тя да го разбира без да го познава!
Желая ти от сърце да гушнеш твоето съкровище скоро! До тогава обаче не позволявай на емоцията да ти отнеме всичко човешко и да те озлоби! Последното е страшно! Казвам го защото съм минала през всички фази докато стигна до извода, че човек сам предопределя съдбата си, но някои неща не зависят от него! Никога не знаеш си изправен пред изпитанията, но трябва да си сигурна, че след преминаването им те те променят и то към по-добро!
*
« Отговор #21 -: Април 11, 2007, 14:11:27 pm »
"Не били имали такъв проблем и не можели били да разберат?!?
Трябва ли да се разболеем от рак,за да бъдем тактични с онкоболните?!?
Трябва ли да ослепеем,за да съчувстваме на незрящите?!?

:good_post: Напълно съм съгласна.

А що се отнася до фалшивите приятели и аз като Ефирчето, съм благодарна, че около мен няма фалшиви приятели. Половината ми приятели са от детските ми години, а останалата част, са от детските години на мъжа ми. Имаме и някои които са ни станали семейни в последствие, но абсолютно всички са итински. Почти всички са знаели и са наясно за процедурите които правим, заедно сме изживявали чакането, заедно сме изживявали загубите. Радваха се заедно с мен, плакаха заедно с мен. Едната даже сама ми каза, че ако може, би износила бебе вместо мен. Това значи много, никога няма да го забравя. Никой не се е крил от мен като забременее, а всички са с по две деца. На никой и не му е минавало и през ум, да крие от мен. Аз искрено им се радвам за тях..
« Отговор #22 -: Април 11, 2007, 15:00:49 pm »
Тъжна тема :?

И аз съм на мнение, че ако човек не го е изпитал сам, няма как да го разбрере истински. Хората го оценяват с разума си, но не могат със сърцето си. Едно е, сред многото им лични проблеми, отвреме навреме да си мислят за приятелката с репродуктивен проблем и да си казват, колко е неприятен той, и после пак да ги поемат собствените им грижи, съвсем друго е години наред да ставаш и да лягаш с тази мисъл, животът ти да се върти основно около цикъл, изследвания, лекари, процедури, да заспиваш с мисълта какво ли е да прегърнеш собственото си дете ...

Така че си мисля, че трябва да сме снизходителни към приятелите си - няма как да ни разберат точно какво ни е, а и, съгласете се, не е лесно да намериш какво да кажеш на приятел в такъв момент.
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #23 -: Април 11, 2007, 15:10:12 pm »
Така че си мисля, че трябва да сме снизходителни към приятелите си - няма как да ни разберат точно какво ни е, а и, съгласете се, не е лесно да намериш какво да кажеш на приятел в такъв момент.
Много точно казано!
Освен това, нашите приятели също имат проблеми, които ние не можем да разберем, защото не сме ги изпитали на собствен гръб. И защото сме заети да мислим за нашите си проблеми.
Такъв е животът. Това е нормалното положение на нещата. Нека не съдим приятелите си и да не се вманиачаваме в собствените си проблеми.
*
« Отговор #24 -: Април 11, 2007, 15:25:20 pm »
   Когато нямах репродуктивен проблем моята най-сърдечна приятелка не можеше да забременее. След години ходене по доктори се разбра, че причината е в нея. Плакали сме заедно, но никога не успях да разбера напълно болката и. Ето, сега и аз съм като нея. Достатъчно е да се погледнем, без думи-излишни са, сълзите започват да се ронят. Вече знам колко жестока е болката. Не бива да ги виним приятелите си. Лично аз се дразня от изречения от рода: "Ще имаш...". Ами ако нямам? Има и тази вероятност...
*
« Отговор #25 -: Април 11, 2007, 16:59:14 pm »
Аз пък се старая да не "надувам главите" на приятелите си с този проблем. а и така мисля по-малко за него. просто не говоря за това... вече. имаше период, когато имах желание да говоря и не съм срещала неразбиране, студенина или злоба никога. После спрях да искам да говря на тази тема, не искам да се вманиачавам, и без това само за това мисля, поне като съм с приятели да мога да се отпусна и да мисля и говоря за други неща. те също не повдигат темата, за което съм им благодарна.
споделянето с мъжа ми, майка ми и сестра ми, и с вас, много ми помага и ми е напълно достатъчно засега.

*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #26 -: Април 11, 2007, 21:56:23 pm »
Аз пък се старая да не "надувам главите" на приятелите си с този проблем. а и така мисля по-малко за него. просто не говоря за това... вече. имаше период, когато имах желание да говоря и не съм срещала неразбиране, студенина или злоба никога. После спрях да искам да говоря на тази тема, не искам да се вманиачавам, и без това само за това мисля, поне като съм с приятели да мога да се отпусна и да мисля и говоря за други неща. те също не повдигат темата, за което съм им благодарна.
споделянето с мъжа ми, майка ми и сестра ми, и с вас, много ми помага и ми е напълно достатъчно засега.

А,браво!Поддържам горещо твоето мнение! :balk_602:
*
« Отговор #27 -: Април 12, 2007, 08:08:12 am »
Аз пък се старая да не "надувам главите" на приятелите си с този проблем. а и така мисля по-малко за него. просто не говоря за това... вече. имаше период, когато имах желание да говоря и не съм срещала неразбиране, студенина или злоба никога. После спрях да искам да говоря на тази тема, не искам да се вманиачавам, и без това само за това мисля, поне като съм с приятели да мога да се отпусна и да мисля и говоря за други неща. те също не повдигат темата, за което съм им благодарна.

А,браво!Поддържам горещо твоето мнение! :balk_602:

И аз съм на същото мнение като вас  :good_post:
« Отговор #28 -: Април 12, 2007, 17:27:49 pm »
Мили момичета, винаги около нас ще има хора, които ни разбират и подкрепят и такива, на които нашите проблеми ще им се струват ''да ви имам проблемите''. Такъв е живота. Докато на едни създаването на нов живот, да бъдеш всеотдаен и грижовен родител е всичко, което би искал и за което се бориш, за други проблем е от къде да си купиш обувки, които да отиват на новата им чанта. Скоро се видях с една съученичка, която разхождаше бебето си. Оплака ми се колко скъпо и струвало отглеждането на бебето, колко стрували пюретата, дрешките и памперсите и как тя покрай бебето, не можела да задели 1 лев за себе си. Стана ми много неприятно, когато изкоментира "Какво ми трябваше да имам дете". Живеем в толкова несправедлив свят.

[/url]
*
« Отговор #29 -: Април 13, 2007, 07:39:08 am »
Семейство,борещо се със стерилитет дава повече пари,отколко семейство с бебе.Не преувеличавам.
А твоята съученичка,Мелиса,може би е искала да те утеши по някакъв начин...надявам се.
*
« Отговор #30 -: Април 13, 2007, 11:57:52 am »
Цитат
Семейство,борещо се със стерилитет дава повече пари,отколко семейство с бебе.Не преувеличавам.
А твоята съученичка,Мелиса,може би е искала да те утеши по някакъв начин...надявам се.
И аз съм на това мнение.
« Отговор #31 -: Април 13, 2007, 12:46:31 pm »
Аз пък си мисля, че просто си е глуповато момичето и не си мери приказките.

Явно и колко си обича детето щом може да каже такава простотия ...  :x
« Отговор #32 -: Април 13, 2007, 17:21:17 pm »
Едва ли се е опитвала да ме утеши след като тя нищо не знае за мен. Били сме съученички, но не и близки приятелки. Прави ми впечатление, че жените, които забреняват лесно не могат да оценят детето си така, както го ценят жените след стерилитет

[/url]
*
« Отговор #33 -: Април 13, 2007, 17:39:25 pm »
ами не, те просто не знаят какво е. не че не го оценяват, но мислят по друг начин. нали знаеш, че хората често говорят без много да мислят. като тя не е изпитала проблемите които си имала ти, нагласата й е по съвсем различна.
не мисля че е искала да те обиди или успокои, по-скоро си е "дрънкала"...

*
« Отговор #34 -: Април 13, 2007, 18:36:19 pm »
Абе аз и след стерилитет познавам една мама, леле, не ми се мисли ако е в нормална държава отдавна да си отнели детенцето! :(Точно това е: "дрънкат" си хората, много е разпростанено да се мрънка за разходи, пък от такава "допълнителна" причина - детенце, аз поне не познавам майка дето да не се е оплакала. Сега обикновено се оплакват културно хората, ама има и от този сорт. Сигурно си държи на детето, я да и се разболее, да видиш как ще забрави за цените на дрешките и пюретата и ще мисли само за него! Това хич не и го пожелавам, но си е точно така.
*
« Отговор #35 -: Април 13, 2007, 20:47:15 pm »
Аз пък си мисля, че просто си е глуповато момичето и не си мери приказките.

и аз тъй!
*
« Отговор #36 -: Май 14, 2007, 08:21:04 am »
мила не деи де се иадосва6 на такива хора,те с бедни ду6ици .а на теб много касмет и успех дано наи скоро ти се сбьдва ме4тата пожелавам ти от все сьрце
« Отговор #37 -: Май 27, 2007, 18:06:50 pm »
а в момента, в който някоя от 'приятелките' ми забременее, изведнъж се получава едно страшно криене, отбягване....сакън да не и урочасам корема.става ми много болно.

Хайде бе, собствената ми свекърва два месеца е крила от мен, че етърва ми е бременна с второ детенце... Когато я попитах за причината, тя се измъкна с :"Да не се натъжаваш..." - да бе... :(
« Отговор #38 -: Май 27, 2007, 20:21:49 pm »
немога да разбера,защо трябва да се крие това .Танали  колкото и да искаш да го криеш неможеш.АЗ мисля ,че съжалението на околните към нас,и това,че искат да ни спестят това и онова е отвратително.
*
« Отговор #39 -: Май 28, 2007, 08:49:20 am »
И роднините на мъжа ми криеха от нас че етървата е бременна,но се събрахме на нъкакъв празник и я видяхме,беше в шестия месец.детето е вече почти на година а още не са ни поканили на бебе.Когато свекървата разбра че ще ходим в големия град където живеят каката и баткото напълни колата с подаръщи и армагани,и аз видях че има два комплекта еднакви дрешки и я попитах,тогава разбрах че сестрата на етървата родила един месец по рано от сестраси.И защо е това криене не ми го побира главата,но аз съм свикнала и очаквам всичко от тези хора.Свекърва ми все привикваше мъжът ми да му говори ,че аз като не мога да имам деца по добре да ме остави и да си намери друга ама и той е инат като нея не ме оставя и това си е :lol: