много хубава тема!
аз понякога стигам до там че се обвинявам, че се тръшкам за това, че не мога да забременея, че се депресирам и че плача като ми дойде. казвам си - имам толкова много неща, които много хора нямат - прекрасен съпруг, хубава работа, апартамент, добри приятели, добро здраве... но все пак, едно бебе ужасно много ми липсва. наистина оценявам това, което имам и знам, че много хора го нямат. но значи ли, че не мога да искам още нещо хубаво? всеки има проблеми някакви, и за всеки неговите проблеми са най-тежки. но все си мисля, че за да получиш нещо хубаво, не трябва да се отказваш от друго хубаво. просто животът е борба (малко изтъркано) и всички хубави неща постигаме трудно - някои по-трудно, други не чак толкова. но се борим за всичко, някои се борят за любов, други за нещо друго (да не изброявам), а ние за най-ценното в живота (поне според мен) - да можеш да дадеш живот, да отгледаш дете, да изпълниш "божията мисия".
днес четох по вестниците как министър христова щяла да се бори срещу раждането на децата, които после биват захвърлени по домове... тежко е... да знаеш, че има хора, които раждат знаейки че не искат да имат деца, че не искат да се занимават с тях... ужасно е... определено няма някаква висша справедливост. трябва да се радваме и да оценяваме на хубавите неща, които имаме и да се борим за още хубави неща.
Лали, мен майка ми ме е оставила на баба ми като съм била на около месец, до 7 години. виждала ме е 4-5 пъти в годината. и аз като теб се чувам с нея всеки ден и се виждам всяка седмица, но определено връзката ни е много по-далечна отколкото тази между майка ми и сестра ми (която е гледала сама до 3 години), или отколкото тази между мен и баба ми (лека й пръст). не знам да ли е от това, но... все пак мисля че е гадна постъпка.