0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Малък плоден сак
« -: Май 23, 2007, 00:56:50 am »
Здравейте. След почти 3 години неуспешни опити за забременяване ,след като преди няколко месеца се отказах да се опитвам, да меря температури овулации и т.н. сега изведнъж най-после и аз съм бременна. Все още обаче не смея да се радвам. Днес ми беше първият ултразвук. Бебето е нормално на размер, има си сърчице, което му тупти, но плодният сак е много малък. Сега искат да ме видят пак след една седмица и не знам какво да мисля. Лекарката не изглеждаше много обнадеждена, че тази бременност ще просъществува. Каза, че не е виждала толкова малък сак, но пък била виждала какво ли не, така че не смее да прави прогнози. Някой чувал ли е за подобно нещо и дали е въможно да се оправи с течение на времето или тази бременност е обречена? Моля, кажете ми, ако знаете нещо по въпроса.

Боби
« Последна редакция: Май 23, 2007, 01:03:00 am от Bobbie »

Re: Малък плоден сак
« Отговор #1 -: Май 23, 2007, 10:20:53 am »
Мила, съжалявам, че това ти се случва след толкова чакане  :( За съжаление при мен бременностите приключиха още при оформянето на зародиша и не мога да изкажа мнение по въпроса. Дано всичко се оправи при теб  :crossfingers:
В коя седмица си и какви са размерите на плода и сака?
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #2 -: Май 23, 2007, 11:42:52 am »
дай точни размери на сака, на зародиша и в коя гестационна седмица си според датата на последната ти менструация, за да видим.
тук имаме публикувана таблица на размерите на сака и ембриона по гестационни седмици.
можеш и сама да я видиш, в закованите теми е.

също така, потърси и второ мнение. не винаги на ехограф всичко е точно и ясно, особено зависи от апарата и от гледащия.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #3 -: Май 23, 2007, 14:03:10 pm »
тук имаме публикувана таблица на размерите на сака и ембриона по гестационни седмици.

къде точно е, че нещо не се ориентирам :oops:

« Отговор #4 -: Май 23, 2007, 14:42:35 pm »
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #5 -: Май 23, 2007, 15:29:16 pm »
дай точни размери на сака, на зародиша и в коя гестационна седмица си според датата на последната ти менструация, за да видим.

също така, потърси и второ мнение. не винаги на ехограф всичко е точно и ясно, особено зависи от апарата и от гледащия.
Оф, аз малко се обърквам. Не съм наясно седмиците от мензиса ли се изчисляват или от оплождането, защото лекарката каза, че ги изчисляват от мензиса ( обаче моят беше 3 седмици преди оплождането)т.е. добавят 2 седмици. В крайна сметка излезна точно същото, което и аз бях изчислила. Тя каза 6 г.с според ехографа( от мензиса), а аз изчислих, че съм забременяла преди 4 седмици.
За съжаление не знам какъв е бил размера. Казаха ми само седмиците и не ми мина през ума да питам за точния размер. Ще попитам следващата седмица като отида.
Благодаря много на всички, които отговарят.

Боби

ПП Разгледан снимките от линка под таблицата и честно казано дори и аз без да съм специалист виждам, че наистина е много по-малък. Просто беше съвсем близко около бебето. надявам се да стават грешки с ултразвука, макар че съм в положението на удавника и сламката, но няма да спирам да се надявам, докато не ме видят поне още веднъж.
« Последна редакция: Май 23, 2007, 15:47:32 pm от Bobbie »

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #6 -: Май 23, 2007, 17:05:38 pm »
ооо, снимките изобщо не сравнявай! нито са правени с еднакво увеличение, нито под еднакъв ъгъл - не се сравняват така, на око, ултразвукови снимки.
аз затова те попитах за размери, другото са празни приказки.
на снимката, която са ти дали, трябва да има размер, ако лекарката е мерила. ако не е мерила - няма какво да говори.
попитай следващата седмица и после ела да сравниш с таблицата.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #7 -: Май 23, 2007, 19:40:49 pm »
Bobbiе, силно се надявам, че всичко е О`К!  :bighug:
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #8 -: Май 24, 2007, 01:39:50 am »
ооо, снимките изобщо не сравнявай! нито са правени с еднакво увеличение, нито под еднакъв ъгъл - не се сравняват така, на око, ултразвукови снимки.
аз затова те попитах за размери, другото са празни приказки.
на снимката, която са ти дали, трябва да има размер, ако лекарката е мерила. ако не е мерила - няма какво да говори.
попитай следващата седмица и после ела да сравниш с таблицата.

Не, аз имам предвид, че в сравнение със зародиша, сака е много малък. Просто съвсем малко около него беше това, което видях. Нямам снимката. Нарочно не я поисках, защото ако стане нещо, тази снимка по-добре да я нямам, за да не се депресирам тотално. И без това това тупкащо сърциче ми е цял ден пред очите.
Тя имаше меню на екрана на ултразвука - като кликне от единия до другия край и и дава седмиците. На зародиша бяха ок, но на сака дори не и даде никаква възраст за този размер. Каза ми също така, че матката ми е обърната назад. Интересно, че до сега никой гинеколог не ми го е казвал, а имам преди 6-7 години едно помятане и като тийеджър аборт така че не е да не са ме гледали. Днес пък имам съобщение по телефона да И се обадя, но когато се прибрах и го намерих, вече бяха затворили офиса. Сега съм на тръни да не е нещо лошо с кръвните резултати, но ще трябва да чакам до утре, за да се обадя и да разбера.

Боби
« Последна редакция: Май 24, 2007, 01:57:11 am от Bobbie »

*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #9 -: Май 24, 2007, 19:28:30 pm »
Само бъди спокойна, мила! Дано в крайна сметка всичко е наред!!!  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #10 -: Май 25, 2007, 20:22:28 pm »
Благодаря пак на всички. Явно, че в най-скоро време ще пометна. Свързах се с офиса и разбрах, че прогестерона ми е 6.7 и очевидно нещо не е наред и пак няма да си имаме бебенце.

Боби

*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #11 -: Май 26, 2007, 10:43:10 am »
Дано все пак не си права! Но дори ако си, опитай просто да погледнеш оптимистично напред! Твоето бебче те чака там някъде. Знаеш, нали?  :blowingdust2:

*

Алекса

« Отговор #12 -: Май 26, 2007, 11:18:55 am »
Благодаря пак на всички. Явно, че в най-скоро време ще пометна. Свързах се с офиса и разбрах, че прогестерона ми е 6.7 и очевидно нещо не е наред и пак няма да си имаме бебенце.

Боби

Миличко зайче,
с второто ми детенце бях с много нисък прогестерон - дадоха ми да пия такъв, но по редица причини, които няма да тълкувам тук, аз не го пих. Родих си здраво право момченце. Цялата бременност, от самото начало ми изкарваха какви ли не проблеми. Последния беше, че плацентата ми е като на дърт пушач, а аз не пуша. Била на дупки, лоша, бебето щяло да остане без необходимия кислород и т.н. Като родих и изгониха плацентата, тя беше цяла и чудесна. Ехографите не са 100% информация , особено ако те е гледал не до там добър диагностик.
Ако има бебчо сърдечна дейност и се развива, макар и да е по-дребен, никой не може да каже, че ще помяташ. Недей се предава толкова лесно.
Целувки и искрено ти желая да си имаш това бебче след 9 месеца.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #13 -: Май 26, 2007, 11:29:39 am »
Миличко зайче,
с второто ми детенце бях с много нисък прогестерон - дадоха ми да пия такъв, но по редица причини, които няма да тълкувам тук, аз не го пих. Родих си здраво право момченце. Цялата бременност, от самото начало ми изкарваха какви ли не проблеми. Последния беше, че плацентата ми е като на дърт пушач, а аз не пуша. Била на дупки, лоша, бебето щяло да остане без необходимия кислород и т.н. Като родих и изгониха плацентата, тя беше цяла и чудесна. Ехографите не са 100% информация , особено ако те е гледал не до там добър диагностик.
Ако има бебчо сърдечна дейност и се развива, макар и да е по-дребен, никой не може да каже, че ще помяташ. Недей се предава толкова лесно.
Целувки и искрено ти желая да си имаш това бебче след 9 месеца.
Благодаря много за милите думи. За първи път чувам за някой с нисък прогестерон, който не е имал проблеми и това ме кара да се чувствам много по-обнадеждена. Дано си права и всичко да се оправи. На мен сега не ми дадоха прогестерон, защото изследванията до сега не показвали да има някаква полза и сега новото схващане било, че не помяташ заради ниския прогестерон, а е нисък, защото ще помяташ ( т.е. не е причината, а индикатор)и не го предписват вече. Във вторник пак съм на лекар и ще пиша какво е станало.
Още веднъж, много благодаря.

Боби

*
« Отговор #14 -: Май 26, 2007, 11:38:33 am »
Боби, съветвам те да потърсиш и друго мнение.
Аз съм с два спонтанни аборта  в 11 и в 7 седмица. С настоящата ми бременност бях на утрогестан до 12 г.с. 3х2 и засега тя се развива чудесно. Така че за себе си съм убедена, че помага.
Искрено се надявам и при теб нещата да се развият по най-добрия начин. Успех!
*

Алекса

« Отговор #15 -: Май 26, 2007, 12:13:06 pm »

Благодаря много за милите думи. За първи път чувам за някой с нисък прогестерон, който не е имал проблеми и това ме кара да се чувствам много по-обнадеждена. Дано си права и всичко да се оправи. На мен сега не ми дадоха прогестерон, защото изследванията до сега не показвали да има някаква полза и сега новото схващане било, че не помяташ заради ниския прогестерон, а е нисък, защото ще помяташ ( т.е. не е причината, а индикатор)и не го предписват вече. Във вторник пак съм на лекар и ще пиша какво е станало.
Още веднъж, много благодаря.

Боби

О, имах проблеми, не е било розово. Бях постоянно с контракции, в 4 месец бях вече с малко разкритие, от време на време прокървявах...Имах проблеми, но детето е износено и родено. Освен това имам проблеми, които не ми позволяваха да използвам повечето методи за спасяване на плода - системи, хапчета и т.н. - всъщност съм много алергична и трудно понасям всеки медикамент, бил той и най-безобидния. Така че, горе главата! Важна е сърдечната дейност.
Знаеш ли аз какво правех в трудните моменти - карах мъжа ми да ме води до манастира Св.Мина, знаеш ли го? Просто там всичко се оправяше, наистина.
*
« Отговор #16 -: Май 26, 2007, 12:57:10 pm »
На мен сега не ми дадоха прогестерон, защото изследванията до сега не показвали да има някаква полза и сега новото схващане било, че не помяташ заради ниския прогестерон, а е нисък, защото ще помяташ ( т.е. не е причината, а индикатор)и не го предписват вече.

извинявам се за израза, ама кой идиот е измислил това "модерно схващане"??? тази история ми звучи супер налудничаво... или някой го мързи и не му се занимава или ... не знам и аз. не съм лекар и нямам никакво право да се изказвам за компетентността на лекари, които са учили за това сумати години, но това което знам от лекари, в чиято компетентност вярвам безрезервно, е, че прогестеронът е хормон, който се отделя от жълтото тяло и помага на плода да се задържи докато се образува плацентата (тя започва да се образува към 8-ма седмциа). в съвременната медицина има прогестеронови препарати, които са измислени именно с целта да заместят прогестероновия дефицит - т.е. да помогнат на плода да се задържи, след като организмът по някакви причини не е способен да си произведе сам необходимото количесто прогестерон. и тези препарати помагат на мнооого бъдещи майки да износят ембриончето си през първите няколко седмици на бременността.
Разбира се, всеки случй е индивидуален и се извинявам предварително ако при теб има нещо, което налага да не се правят никакви опити да се спаси плода. ако имаш възможност, потърси второ мнение, все пак. Желая ти успех!!!

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #17 -: Май 27, 2007, 06:57:17 am »
извинявам се за израза, ама кой идиот е измислил това "модерно схващане"??? тази история ми звучи супер налудничаво... или някой го мързи и не му се занимава или ... не знам и аз. не съм лекар и нямам никакво право да се изказвам за компетентността на лекари, които са учили за това сумати години, но това което знам от лекари, в чиято компетентност вярвам безрезервно, е, че прогестеронът е хормон, който се отделя от жълтото тяло и помага на плода да се задържи докато се образува плацентата (тя започва да се образува към 8-ма седмциа). в съвременната медицина има прогестеронови препарати, които са измислени именно с целта да заместят прогестероновия дефицит - т.е. да помогнат на плода да се задържи, след като организмът по някакви причини не е способен да си произведе сам необходимото количесто прогестерон. и тези препарати помагат на мнооого бъдещи майки да износят ембриончето си през първите няколко седмици на бременността.
Разбира се, всеки случй е индивидуален и се извинявам предварително ако при теб има нещо, което налага да не се правят никакви опити да се спаси плода. ако имаш възможност, потърси второ мнение, все пак. Желая ти успех!!!
Ох, не знам вече - всеки ми казва различни неща и сивсем се обърквам. В интерес на истината аз се поразрових и намерих същото, което и тя ми каза, а именно, че нямало данни, че прогестероновите препарати помагали. Във вторник имам час при нея и ще настоя да ми го даде, въпреки схаващанията си. Смятам, че ако не помогне поне няма да навреди. Междувременно не мога нищо да направя, защото през почивните дни никой лекарски офис не работи. Освен това бих искала да се консултирам и с друг, но  тук отнема поне една седмица докато ти направят час и те видят. Мен ме видяха същият ден, защото се тръснах в чакалнята на кабинета и казах, че няма да си тръгна докато не ме види лекар, понеже предишната вечер имах малко кървене. В крайна сметка като нямаше какво да ме правят ( след убежденията да съм дошла след 3 дена) ме взеха. Висях там няколко часа. Отделно, че понеделник е почивен ден ( имат си празник) и никой пак няма да работи, така че преди вторник въобще не мога и да търся друг лекар. А лекарство без рецепта от лекар е немислимо да си купиш. Тук на другия форум получих бърз отговор от д-р Даскалов, за което съм му страшно благодарна и ако не бяхте вие и той, сигурно съвсем щях да откача от нерви.
Момичета, просто не знаете колко по-добре се грижат за вас в България, от колкото за мен тук в САЩ въпреки добрата ми здравна застраховка и огромините суми, които получават от нея, за да ме прегледат. Просто на никой не му пука за теб тук. Ако стане нещо спешно ще ме пратят в спешното отделение,където не са никакви специалисти, а само общи лекари и кой знае какво ще стане. Стискам палци да не ми се налага нещо през уикенда, че няма къде другаде да отида. И това при положение, че аз системата я познавам много добре, защото 10 години съм работила като мед. сестра, та пак някакси се оправям, но ми коства толкова нерви, че това не може да е много здравословно. Благораря отново на всички, които ми пишат и са с мен в тези моменти.

Боби

« Отговор #18 -: Май 28, 2007, 15:31:09 pm »
Горе главата, Боби. И аз съм съгласна с Алекса. Щом има сърдечен ритъм, има надежда. Аз мисля, че организмът изхвърля зародиша, чак когато сърдечната дейност е спряла вече. Наистина, настоявай за прогестеронова терапия и въобще всичко, което би било от някаква полза. В крайна сметка, ако не помогне, няма и да навреди. Ако въобще има и малък шанс да задържиж това бебе, използвай го.  :crossfingers:
« Последна редакция: Май 28, 2007, 15:34:15 pm от Stivarip »
*
« Отговор #19 -: Май 28, 2007, 16:45:07 pm »
Боби, не знам какви са разбиранията в САЩ по тези въпроси, явно са различни...
то на листовката на утрогестана, прометриум май се казваше при вас, пише, че не трябва да се приема от бременни в първия триместър... а тук се ползва именно за това, и мисля (от собствен опит и от чужди мнения), че помага.
желая ти от все сърце всичко да е наред и ембриончето да се задържи и да се превърне в здраво и хубаво бебче!!!