извинявам се за израза, ама кой идиот е измислил това "модерно схващане"??? тази история ми звучи супер налудничаво... или някой го мързи и не му се занимава или ... не знам и аз. не съм лекар и нямам никакво право да се изказвам за компетентността на лекари, които са учили за това сумати години, но това което знам от лекари, в чиято компетентност вярвам безрезервно, е, че прогестеронът е хормон, който се отделя от жълтото тяло и помага на плода да се задържи докато се образува плацентата (тя започва да се образува към 8-ма седмциа). в съвременната медицина има прогестеронови препарати, които са измислени именно с целта да заместят прогестероновия дефицит - т.е. да помогнат на плода да се задържи, след като организмът по някакви причини не е способен да си произведе сам необходимото количесто прогестерон. и тези препарати помагат на мнооого бъдещи майки да износят ембриончето си през първите няколко седмици на бременността.
Разбира се, всеки случй е индивидуален и се извинявам предварително ако при теб има нещо, което налага да не се правят никакви опити да се спаси плода. ако имаш възможност, потърси второ мнение, все пак. Желая ти успех!!!
Ох, не знам вече - всеки ми казва различни неща и сивсем се обърквам. В интерес на истината аз се поразрових и намерих същото, което и тя ми каза, а именно, че нямало данни, че прогестероновите препарати помагали. Във вторник имам час при нея и ще настоя да ми го даде, въпреки схаващанията си. Смятам, че ако не помогне поне няма да навреди. Междувременно не мога нищо да направя, защото през почивните дни никой лекарски офис не работи. Освен това бих искала да се консултирам и с друг, но тук отнема поне една седмица докато ти направят час и те видят. Мен ме видяха същият ден, защото се тръснах в чакалнята на кабинета и казах, че няма да си тръгна докато не ме види лекар, понеже предишната вечер имах малко кървене. В крайна сметка като нямаше какво да ме правят ( след убежденията да съм дошла след 3 дена) ме взеха. Висях там няколко часа. Отделно, че понеделник е почивен ден ( имат си празник) и никой пак няма да работи, така че преди вторник въобще не мога и да търся друг лекар. А лекарство без рецепта от лекар е немислимо да си купиш. Тук на другия форум получих бърз отговор от д-р Даскалов, за което съм му страшно благодарна и ако не бяхте вие и той, сигурно съвсем щях да откача от нерви.
Момичета, просто не знаете колко по-добре се грижат за вас в България, от колкото за мен тук в САЩ въпреки добрата ми здравна застраховка и огромините суми, които получават от нея, за да ме прегледат. Просто на никой не му пука за теб тук. Ако стане нещо спешно ще ме пратят в спешното отделение,където не са никакви специалисти, а само общи лекари и кой знае какво ще стане. Стискам палци да не ми се налага нещо през уикенда, че няма къде другаде да отида. И това при положение, че аз системата я познавам много добре, защото 10 години съм работила като мед. сестра, та пак някакси се оправям, но ми коства толкова нерви, че това не може да е много здравословно. Благораря отново на всички, които ми пишат и са с мен в тези моменти.
Боби