Ето как изкарах на калните бани в Поморие :
Първият ден се запознах с лекуващия лекар. Страхотен човек и специалист, името му е д-р Продромов (баща му също е бил един от най-добрите гинеколози там, помогнал на много жени да имат деца). Прегледа ме и установи всичките ми болежки, даже преди аз да му кажа какъв ми е проблема. Досега не ми се беше случвало подобно нещо при друг лекар. Явно практиката с проблемното забременяване си казва думата. Имах една доста силна болка вдясно от около 2 години насам и никой до този момент не я беше открил, а само ме разкарваха между гинеколози и хирурзи. Едни казваха апандисит, други яйчник и така ме мотаеха през цялото време, а болката си оставаше. След прегледа се разбра, че имам възпаление на дясната тръба, отделно болки при натиск на едно определено място на матката и не много добра функция на яйчниците. Лекарят ме увери, че след процедурите няма да има и помен от тези неща, на което аз погледнах с мнооого голямо недоверие и скептицизъм
. Каза също така, че ефекта от процедурите е най-голям след 6-тия месец, но по принцип се усеща още на третия. Назначи ми 11 процедури (10 са минимума, за да има ефект) с калолечение и 10 мин физиотерапия. Аз, направих общо 12.
Започнах веднага, още на същия ден.
Искам да кажа на всички, че първоначално като видях какви са условията се хванах за главата. Базата там е доста старичка и направо тръпки ме побиха. Но си казах ще издържа в името на бебо.
Процедурата с кал се състоеше в следното: Вкарват една голяма спринцовка кал вагинално, намзват те до кръста и те овиват с найлони и одеяла. Стои се така 20 минути, след което се измиваш, правят ти вагинална промивка и си отиваш. Така е цялата работна седмица, само в събота имаше кална вана.
Още на втория ден почувствах, че нещо става с мен. Имах ужасно напрежение в гърдите и леки болки ниско долу в корема. Симптомите бяха подобни на ПМС. С увеличаване на бройката на процедурите, гърдите започваха да ме болят все повече и повече. Направо беше нетърпимо. Не можех да спя от болки. Получих леки синини по пръсците на краката и на ръцете под мишниците от действието на калта. Сега вече ги няма, де. Затова и не се препоръчва калолечение при разширени вени. Докторът каза, че това е нормално и означава, че лечението ми действа. След петата процедура болката вдясно намаля, а след края на всички процедури направо изчезна. След като приключи лечението отидох пак на преглед. Направо не можах да повярвам, действително нямаше и следа от болката, която имах преди. Докторът ме натискаше здраво...сложи ми ръката и аз да натискам. Залепи ми корема почти за гърба и неусетих абсолютно нищичко.
(А преди усещах болка само като си седях, камо ли при натиск).
Каза ми, че оттук нататък трябва само да чакам и да престана да се виждам с всякакви лекари. Даже се пошегува, че като видя доктор да минавам на другия тротоар.
И това е общо взето. Не мога да се нахваля колко съм доволна, че ми изчезнаха болките. Сега и ако прогнозата се потвърди и стане бебо в този период (3-6 месеца), направо ще го "разцелувам" тоя лекар
.
Бяхме много момичета. Не зная дали посещават форума, ако да - да се обадят и да споделят как е било при тях.
А забравих да кажа, че в тази кал се съдържат хормони и организма си набавя натурално всичко, което му липсва, без да надвишава необходимото. Така ми го обясниха.
Стана доста дългичко, въпреки че не ме бива много в разказването. Ако някой го интересува още нещо да пита.
Дано съм била полезна
.