0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Въпрос за калолечението в Поморие
« Отговор #100 -: Юли 12, 2007, 12:12:29 pm »
bori_st, извинявай, ако така са ми прозвучали думите. Имах нещо друго впредвид. Ти също като мен искаш да помогнеш и взаимно да си помогнем. Знаеш, че хора с нашите проблеми ще направят всичко, което им се каже. Исках да се изясни, да не вземат хората да си взимат кал в туби за вкъщи - просто няма смисъл.
За лугата - тя е предимно за ортопедични проблеми и се правят като нагревки с тях. Специално с луга в санаторуима в Поморие Нищо не се прави по проблемите за стерилитет. За стерилитет правят процедури с калта. Едно от момичетата, което ми правеше нагревките/ с лек ток / ми разкказваше за калта, че съдържа в себе си около 20 вида антибиотични вещества. Наистина това е "черното злато" на Поморие. И все още не е измислен начин как тази кал да се съхрани с лечебните си свойства, за да се изнесе от Поморие. Друго важно нещо е , че наистина лечебната кал се вади със сонди , които са много надълбоко в езерото. И нещо любопитно - всъщност калта, която е на дъното на езерото  се образува от умрели водорасли, който живеят само в тези езера. Няколко сантиметра от тази кал се образува за около 100 години. Пиша това, за да се знае, че не е само да видиш кал и да се мажеш с нея, трябва да е извадена от дъното на езерото. :lol:
Та идеята ми беше да знаят момичетата, че наистина за съжаление само там  - на място, могат да се възползват от свойствата на калта.
Съжалявам, че се включих в темата ти, но мисля, че е важно това - все пак всички се стремим към положителен резултат :pink_dust_1:
нито нещо искам да ти доказвам на теб, нито пък се заяждам, защо така реагираш не знам.

« Последна редакция: Юли 12, 2007, 12:15:49 pm от mama_iana »
*
« Отговор #101 -: Юли 12, 2007, 12:58:03 pm »
mama_iana, няма за какво да ми се извиняваш! Ти хубаво си обяснила нещата, но така си ги написала, че все едно аз съм виновна за нещо. Когато искаш да изясниш нещо го пишеш директно без цитати на определени хора и то от преди година. Не знам дали разбираш това, което искам точно да ти кажа, но оставам с впечатлението, че ти е трудно.

Тука няма моя или твоя тема, те са за всички и затова не виждам нужда от съжалението ти. И последно, което пиша е, че няма смисъл от повече издребняване и товарене на форума с глупави и излишни спорове. Ако въобще могат да се нарекат такива, при условие, че нещата са толкова преувеличени и фантасмагорични.   

Пожелавам ти успех! :)

« Отговор #102 -: Юли 12, 2007, 21:43:16 pm »
И аз за последно - от скоро съм регистрирана и за мен всичката информация е нова. Преди две години само четях тук статиите, не взимах участие из форумите.
Четях темата и ми направи впечатление постинга за калта в аптеките. Какво лошо има да се изяснят нещата?
Нито една груба дума не съм написала или изречения, с които целя да те обидя, а ти в последния си постинг открито ме обиждаш!
Смешно е, защото тук е място за взаимопомощ и всеки, който е постигнал успех с дадено лечение, както аз постигнах, е хубаво да сподели.
Желая на всички момичета успех! Дано и вие да откриете вашето лечение и да дочакате вашите рожбички!
 :blowingdust:
« Последна редакция: Юли 12, 2007, 21:46:05 pm от mama_iana »
*
« Отговор #103 -: Юли 13, 2007, 12:15:28 pm »
Виж сега, никъде не съм искала да те обиждам, камо ли пък лично! Ти сама започна да ме обвиняваш в неща, които не съм писала, а ти си си въобразила, че съм искала да напиша. Ако съм искала да напиша, че калта се изнася за някъде, продава се в тубички, контейнерчета и прочие в аптеките /независимо кои/ съм щяла да го напиша. Преписваш ми разни твои си тези, спориш с мен и ми доказваш неща, за които съм съгласна с теб и никога не съм писала обратното някъде във форума. Нали разбираш, че когато започнеш да нападаш някой, трябва да си подготвен за съответна реакция, а не да се обиждаш. Ако имаш да изясняваш още нещо с мен, моля те направи го на ЛС.

Поздрави :)
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #104 -: Октомври 26, 2007, 11:03:51 am »
Не можах да разбера,какви са ценитe за един ден,нощувка и процедури,ако си по ЗК,нещо доплаща ли се.А какви са цените на всяко нещо,ако мъжа ми не е по ЗК и всичко си заплаща.Има ли ефект от това при лечение на мъжки проблеми,доволни ли сте.
Благодаря.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
« Отговор #105 -: Ноември 05, 2007, 12:36:02 pm »
Цените са много относителни - има ВИП стаи по около 15лв за човек на ден само нощувката. Там рядко попадат хора опо здравната каса.
Долу в обикновените стаи е около 4.50 с храна и процедури
« Отговор #106 -: Ноември 05, 2007, 12:37:31 pm »
Цените са много относителни - има ВИП стаи по около 15лв за човек на ден само нощувката. Там рядко попадат хора опо здравната каса.
Долу в обикновените стаи е около 4.50 с храна и процедури.
При нас имаше ефект след месец и половина, но и след лечение медикаментозно - просто всичко си се напасна.
« Отговор #107 -: Ноември 07, 2007, 13:12:03 pm »
Аз ще ходя в Поморие на края на месеца.Чрез НОИ. Колко горе долу ще ми струва ,освен задължителните такси .Четох тук за разни процедури и всичките са с пари .Аз ли си ги плащам или ми се полагат? Нещо друго полезно ,което трябва да знам и да си взема за там.Благодаря Ви !
*
« Отговор #108 -: Ноември 08, 2007, 11:40:00 am »
здравейте! искам да попитам знае ли някой дали през януари "СБР-НК" ф.Поморие /нали там е д-р Продромов?/работи ?
« Отговор #109 -: Ноември 08, 2007, 17:04:47 pm »
meli22, по НОИ процедурите+храна+спане са ти около 4.50-5лв. сега и да са ги вдигнали ще е не повече от 10 лв на ден за всичко.
Всъщност останалото се поема от здравната каса, нали за това си плащаш здравните осигуровки.
vil, тази абревиатура нищо не ми говори...санаториума по здравна каса е един. Иначе има и други два/ военния и новият ,който направиха - Балнеосанаториум Поморие, но там цените са като за 5 зведен хотел/
Виж в сайтовете на НОИ, там го има този санаториум, който е по НОИ и в него работи д-р Продромов
« Последна редакция: Ноември 08, 2007, 17:08:10 pm от mama_iana »
*
« Отговор #110 -: Ноември 08, 2007, 22:11:06 pm »
привет mama_iana, абвревиатурата означава, според сайта на министерство на образованието, следното: Специализирани болници за рехабилитация-национален комплекс" ЕАД - филиал Поморие. Изчетох написаното по-горе за калолечението в Поморие и наистина се обърках къде по-точно трябва да се настаня аз и мъжлето /и двамата сме проблемни/ и останах с впечатление, че мястото ни е именно тук и от този санаторуим всички са доволни.
*
« Отговор #111 -: Ноември 08, 2007, 22:25:12 pm »
сори министерство на здравеопазването, а не на образованието.  :oops:видях и в сайта на нои. там е посочен същия СБР-НК и Военния. значи говорим за едно и също. благодаря ти.
« Отговор #113 -: Ноември 08, 2007, 23:00:49 pm »
Да. Точно това е санаториума по НОИ !!!
Аз съм поморийка  :wink:, е сега вече бургазлийка :D

*
« Отговор #114 -: Ноември 11, 2007, 20:40:35 pm »
благодаря ти миличка. още утре ще се обадя да видя дали приемат целогодишно и ако да след нова година отиваме с мойто мъж. дано да ни помогне.  stork-boy
*
« Отговор #115 -: Декември 11, 2007, 10:19:23 am »
Оказа се, че програмата през НОИ  е приключила , а за след нова година никой не може да каже кога ще започне. Направи  ми адски гадно впечатление отношението на служителката в НОИ Пловдив и на тази в санаторуима, с която говорих по телефона. Не ти дават абсолютно никаква информация и бързат да приключат с теб.  Държаха се така, че те карат да се чустваш като някаква натрапница. Всичко, което успях да науча от тях за начина по който може да се настаниш и лекуваш в санаториума е, че  мога да си платя 35 лева на ден за човек/без НОИ/ след 14.01.2008г. всичко ще е ок. Нямам думи. Обезверена съм. Благодаря на всички момичета, които споделиха пътя до така мечтания санаториум.
« Отговор #116 -: Декември 17, 2007, 17:01:03 pm »
Оказа се, че програмата през НОИ  е приключила , а за след нова година никой не може да каже кога ще започне. Направи  ми адски гадно впечатление отношението на служителката в НОИ Пловдив и на тази в санаторуима, с която говорих по телефона. Не ти дават абсолютно никаква информация и бързат да приключат с теб.  Държаха се така, че те карат да се чустваш като някаква натрапница. Всичко, което успях да науча от тях за начина по който може да се настаниш и лекуваш в санаториума е, че  мога да си платя 35 лева на ден за човек/без НОИ/ след 14.01.2008г. всичко ще е ок. Нямам думи. Обезверена съм. Благодаря на всички момичета, които споделиха пътя до така мечтания санаториум.

За неразбориите с НОИ не са виновни хората в санаториума, виновна е системата. Тя се определя година за година – определят се пари за тази цел и като приключат парите, които НОИ отпуска – приключва и програмата. Може парите, които държавата дава да свършат още през септември. И тогава човек ще трябва да ходи за по 35 лева на легло.
Иначе, когато НОИ плаща излизат по 6-8 лева, зависи от екстрите в стаята.
Стаите – средна хубост, с две легла и санитарен възел, със или без телевизор, хладилник/ разлика има в доплащането /, а тези с климатик са още по скъпи.
В цената влиза три хранения и 5 лечебни процедури. За тия които не са по НОИ процедурите са само 3.
И така до следващата година. Кога точно НОИ определя програмите, клиничните пътеки и т.н. – не е ясно.
За 2007 програмата започна през МАЙ месец. Ама май месец вече си е отпускарския сезон и сума то съвсем здрави хора се набутват за евтино море - 8 лева с храната!!!!!!!!  За да се ползва системата искат направление, платени здравни осигуровки, медицински документи и резервация в санаториума – елементарно е когато човек си е изградил пътеките в системата да си уреди тези документи.
За съжаление, за тези, които са болни остава евентуално октомври - ноември, когато отпускарския сезон е приключил и вече на морето е студено.
За наше съжаление три са местата, където наистина има условия за нашите болки – Марикостиново, Кюстендил, Поморие. Е само за Марикостиново няма кой знае колко наплив да си изкара човек отпуската там. А в Поморие и Кюстендил се предлага рехабилитация и за още много други болежки – кокали, стави, дископатии, ревматични болести ……….. Местата са ограничени и това е един от проблемите.
Били сме там с половинката – в Поморие / не по НОИ и не в сезона на морето/ и сме видели какво е. Много хора, много пациенти. Лудница. И е разбираемо, че когато приключи програмата на НОИ за съответната година, персоналът е изнервен и иска почивка. Да не говорим, че е необходима профилактика и за сгради, апарати, съоръжения …….

Не че защитавам персонала. Напротив.

Лекарите ти обръщат внимание единствено в деня, когато се настаниш. Преглед, препоръки за лечебни процедури и това е. Ако имаш нужда от последващ преглед – в сградата всеки лекар има и частен кабинет. За тази есен цената на частния АГ преглед беше 15 лв. За всичко извън стандартния мануален преглед се плаща – секрети, микробиологии …….. За ехограф при АГ-то да не говорим такова нещо няма. Дори и в частния кабинет. Инструментите са стари, кабинетът е под всякаква критика и се чувстваш като на конвейер, защото пред вратата има още 100 пациента. А и пуши в кабинета нон-стоп – 3 цигари за преглед от около половин час ……….. Докато си вътре в кабинета.  За хормоналните – за доктора там е без значение в кой ден от цикъла е правена, единствено иска да няма кръвотечение / да му мислят жените с дълъг цикъл какво да правят за да се вместят в границите 3-5 ден /. Да не говорим че при доктора на преглед минават всички, които са настанени на етажа – то ревматизъм, то дискова херния, та се чака доста, за да минеш прегледа, на който имаш чувството, че просто се отбива номера. И накрая на престоя те изпращат след контролен преглед, ама трябва да гониш доктора, да му припомниш че си тръгваш и ти се казва ако до 6 месеца няма резултат – елате отново. Без препоръки, без насоки. Няма лекарство, което да е препоръчал. Няма колега, към когото да е насочил за мнение и т.н.
И всичко това за по 35 лева на легло на ден. За двамата - 70 лева на ден.
А за 2008 може и да са още повече. Защото 2006 бяха 28 лева.

Та санаториум в БГ си е живо приключение. И голямо разочарование. И голямо харчене на пари, много повече от първоначално предвидените.
« Отговор #117 -: Април 11, 2008, 15:24:45 pm »
Здравейте!
Тъй като по телефона от Поморие няма как да ми отговорят, защото станат ли 5 секунди разговор се изнервят и гледат само как да затворят телефона  ще питам вас.

Чета че там се повлиявали кожни проблеми. Тоест интересува ме може ли да избледнее пигментация на лицето от изгорено, тоест белег от изгорено. Който белег си причиних от козметична процедура с лазер. Използвала съм няколко други метода за избелване, но няма полза.
Аз по принцип ще ходя за съвсем други неща в Поморие, но ако се повлияват и белези да ги комбинирам проблемите.

Ако някой знае да сподели.
« Отговор #118 -: Април 13, 2008, 00:52:58 am »
Преди няколко седмици док ми препоръча калните бани на Поморие, и аз се чудих от къде да науча повече по въпроса, а то каква хубава тема имало тук. Благодаря за полезната информация, момичета!

« Отговор #119 -: Април 21, 2008, 15:15:56 pm »
здравейте! да споделя и аз за калолечението в Поморие. само да уточня, че преди да отидем имах две бременности В матката, прекъснати по мед.показатели. през 2007г сама реших /и доктора одобри/ да отидем с мъжа ми в Поморие, бяхме там през март, процедурите - стандартни в тоя случай - вагинален тампон и кална апликация до кръста. вярно, забременях веднага на следващия месец, но... извънматочно в лява тръба /уж калта премахвала сраствания и т.н./, та операция ,отстранена тръба и сега подготовка за ин-витро. не знам дали е случайно съвпадение, но в мен винаги ще остане съмнението
« Последна редакция: Април 21, 2008, 15:17:46 pm от snejka_7 »