Да ви разкажа подробно, който се интересува.
Ако желаете да минете по НОИ,ето и необходимите документи:
1.резервация за санаториума – ние си взехме от бул.Васил Левски, плаща се по 15 лева за резервация.
2.служебна бележка,доказваща най-малко 6 месеца непрекъснат осигурителен стаж и платени осигуровки за всички социални рискове – тяхна стандартна бланка, не приемат такава в свободен текст, на бележката трябва да има изходящ номер и дата, като датата не трябва да бъде по-късна от 30 дни.Ако сте работили на едно и също място добре, но ако сте били на повече, всички бележки трябва да са с текуща дата.
3.пълна мед. документация:
-лична амбулаторна карта,епикризи,изследвания,снимки – на нас амбулаторна карта не ни искаха.Само разгледаха изследвания и епикризи.
-медицинско направление/бланка на МЗ №119а/ в 2 екземпляра,което се издава от личния лекар,но срокът му е 1 месец от датата на издаване – но ако втория екземпляр е много блед, трябва да се снима допълнително.
Документите се представят в НОИ не по-рано от 10 роботни дни преди датата, фиксирана на картата.И могат да се подадат от някой близък срещу копие на личната карта.
Не знам как е по останалите градове, но в София е ужасно на опашката.Правят се списъци от хората рано сутрин, аз отидох единия ден в 7.20. и бях 23, и се отказах, те работят до 12. и после от 13. до 14. и приключват.А вчера отидохме в 6.15. и бяхме 3 номер и до 8.30. приключихме.
Е,дано да съм била полезна
.