0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Въпрос за калолечението в Поморие
« Отговор #160 -: Септември 18, 2008, 08:36:52 am »
Здравейте, момичета!  :)
Ние с мъжа ми имаме резервация за санаториума в Кюстендил от 13 октомври. Жената на рецепцията ми каза по телефона, че имало много хора в санаториума, стаите били заети и настанявали хора по НОИ в някакъв хотел наблизо. Знаете ли дали е вярно това?  8O
Моля момичетата които са ходили тази година да ми кажат за таз годишните условия там. Дали са се подобрили или напротив - станали са по-зле. Ако наистина се настаняват хората в хотел, как ще се правят процедурите като ще бъде студено, а ние като се затоплим във ваните - трябва да стоим на топло. Да не стане обратен ефект?!?  :balk_159:

Здрасти! :D
Ние бяхме в Кюстендил от 14 до 23 август.
Това с хотела е вярно. Ние бяхме настанени именно в него. На около 150 - 200 метра е от санаториума. Настаняват там предимно семейните двойки. Условията в са що-годе добри в сравнение със санаториума /с изключение на ВИП-стаите в него де :wink:/
А за условията в санаториума, където се правят процедурите - минерални вани, кал и др. - нямам думи. Мизерия отвсякъде - няма какво да го крия.  :( Всичко е старо, ръждясало, захабено, мръсно.  :(
Определено трябва да влязат някакви пари, за да се оправи базата.
Относно това, че ще бъде студено - носи си топли дрехи, които да слагаш след процедурите. Ако можете да се вредите да си направите процедурите в по-къс интервал и да се прибирате в хотела, за да спестите ходенето напред-назад, иначе са много разпокъсани. Ще прецените като отидете - може пък октомври да е топъл  :wink:
Казват, че трябва да си почиваш след процедурите, ама ние ги правехме и изчезвахме нанякъде, общо взето не не спирахме  :lol:

Ако имаш други въпроси, питай :P
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #161 -: Септември 18, 2008, 09:35:41 am »
А ние бяхме през юли, но в санаториума, бяха ни дали стая по нои, супер лукс, много хубава, с ламинат, нови мебели, телевизор, чиста.
Наши приятели бяха настанени в хотела, на 5-10 минути е, и също бяха в хубава стая, но процедурите им бяха малко разпокъсани, и идваха сутрин веднъж, и следобед пак.Важното е още като пристигнете, същия ден да си запазите часове за процедури, че после се заемат и когато има, тогава ще дадат.Условията са мизерни, базата е стара, храната става горе-долу, важното е да има хубав резултат :bori_007: :bori_004:.
Но пък си струва, процедурите приключват до към 16. и после се тръгва по кафенца, кръчмички, хубав е града, има къде да се ходи, и като се запознаете с някое семейство, ще си обикаляте.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
« Отговор #162 -: Септември 24, 2008, 22:40:49 pm »
Благодаря ви за отговорите момичета!  :bighug:
Дано да бъде хубаво времето поне и да има ефект, разбира се.  ylinfant
Ние ще бъдем по НОИ. Ако ни настанят в хотела трябва ли да доплащаме допълнително за стаята? По телефона ми казаха, че струва 15,36 лв. на ден и 20 лв. за резервацията. Така ли беше при вас?
И на нашата улица ще изгрее слънце!!!

*
« Отговор #163 -: Септември 25, 2008, 13:26:26 pm »
sunlight, нищо няма да доплащате, ако ви настанят в хотел.
На нас ни излезе по 173,60 на човек, като в тази сума се включват - таксата по НОИ, застраховката и 20 лв. за резервацията. Това е.
Успех!  :D
*
« Отговор #164 -: Септември 25, 2008, 19:49:53 pm »
Абе Фъстък, вие не бяхте ли по НОИ?Какви са тези 173 лв на човек, уби ме направо! 8O
Ние като ходихме по НОИ се доплащаше 4.36 лв на ден, т.е. 43.60 на човек за 10 дни...Друго не сме плащали...А, паркинг 12 лв, да! 8O 8O
*
« Отговор #165 -: Септември 26, 2008, 09:23:39 am »
Почиващите по НОИ винаги заплащат определена сума допълнително за храна. Тази сума е различна за различните  бази /санаториуми, хотели, рех. болници и т.н./, но тази година доплащането достига и до 15 лева на ден. Така е например в Сандански /по 15 лв. на ден + 20 лв. за резервация/ и на много други места. В сайта на НОИ може да се види каква цена се доплаща във всяка почивна база, но може да се прави справка и по телефона. При получаване на резервацията обикновенно описват и какво дължите.
Освен това почиващите по програмата на НОИ, могат да ползват определен брой процедури безплатно и ако искат нещо повече, то също се заплаща. Най често не достигат масажите и разни по хубави процедури.
*
« Отговор #166 -: Септември 26, 2008, 11:43:52 am »
Абе Фъстък, вие не бяхте ли по НОИ?Какви са тези 173 лв на човек, уби ме направо! 8O
Ние като ходихме по НОИ се доплащаше 4.36 лв на ден, т.е. 43.60 на човек за 10 дни...Друго не сме плащали...А, паркинг 12 лв, да! 8O 8O

Ми да де. По НОИ бяхме. Ама си платихме тази сума.  :(.
А ти ме уби с тия цени, за които ти говориш  8O
*
« Отговор #167 -: Септември 26, 2008, 17:56:24 pm »
Леле, ние ходихме август 2005г. Мъжа ми беше по НОИ аз бях на частно.За луксозна стая той доплащаше 4.36 на ден (вкл. спане, храна и процедури), а аз 15 лв на ден(плащах си всичко).1.20 беше на ден паркинга, т.е. 12 лв за 10те дни.За резервация не сме плащали.
Уби ме бе човек, то бива, бива, инфлация, ама за 3 години толкова разлика... :?
« Отговор #168 -: Септември 26, 2008, 20:58:18 pm »
Инфлацията наистина си я бива: цените се вдигат, а насреща - нищо по-добро. Аз ходих там през 2006 г. за 4,36 лв. на ден и условията бяха меко казани ужасни. Бях в обикновена мизерна стая с едни бабички, нищо че бях по НОИ. Може би защото бях сама, а не с мъжа ми.  Сега цената се е вдигнала 4 пъти, а като чета описанията на момичетата, които са ходили тази година, знам че ще заваря същата гледка  - а може и по-мизерна.  :dontknow:
Обаче на всичко съм готова в името на едно малко бебче  :bori_002: и няма да се откажа!  :balk_50:
Желая успех на всички!!!  :bighug:
И на нашата улица ще изгрее слънце!!!

« Отговор #169 -: Септември 28, 2008, 18:25:04 pm »
Бях в обикновена мизерна стая с едни бабички, нищо че бях по НОИ.   :dontknow:

Това не можах да го разбера. Искаш да кажеш че тези които са по НОИ трябва да са в по хубави стаи от колкото тези които си плащат?
*
« Отговор #170 -: Септември 29, 2008, 10:41:04 am »
Ивет, тези по НОИ получаваха по-хубава храна..е..в смисъл им слагаха повече, даже и мезета.Незнам защо.А като си сам -да, настаняват те в обща стая с когото се паднеш.Може и да си сама, но трябва да платиш леглоден за другото легло.Иначе 2005та условията не бяха мизерни.Стаята ни беше луксозна, с ламинат, нова модерна баня, терсаска, телевизор с плосък екран, хладилник...А бяхме във втора категория, т.е. имаше и стаи ЛУКС, за тях се плащаше 22 лв на ден (на частно ) вместо 15 както плащах аз.Бяхме все едно на хотел.
« Отговор #171 -: Септември 29, 2008, 11:53:25 am »
Ивет, тези по НОИ получаваха по-хубава храна..е..в смисъл им слагаха повече, даже и мезета.Незнам защо.А като си сам -да, настаняват те в обща стая с когото се паднеш.Може и да си сама, но трябва да платиш леглоден за другото легло.Иначе 2005та условията не бяха мизерни.Стаята ни беше луксозна, с ламинат, нова модерна баня, терсаска, телевизор с плосък екран, хладилник...А бяхме във втора категория, т.е. имаше и стаи ЛУКС, за тях се плащаше 22 лв на ден (на частно ) вместо 15 както плащах аз.Бяхме все едно на хотел.

Ако има в Поморие в санаториума луксозни стаи с телевизор с плосък екран, с модерна баня вероятно се броят на пръсти.
Аз бях там май 2008г. Определено е голяма мизерия. И няма значение дали си по НОИ или не, стаите са едни и същи. Зависи дали ще си доплатиш за по хубава стая това е условието да си в такава.
Но мен явно ме излъгаха.
Платих си уж за възможно най хубавата стая, а не бях в такава. Разбрах че има и по добри стаи.

А това че дават повече мезе на този или онзи не е лукс. Напротив 3 пъти на ден месо /и то не много стойностно-кремвирши, шпек, гадна замр. скумрия/ както беше май месец аз като бях там си е пълна трагедия.
Изобщо като цяло храната беше отвратителна без значение дали е по НОИ или не.

Ако човечеството все още не е измислило машина за пътуване във времето, то в Поморие са доста напред с материала. Ежедневно си пътуват назад във времето с 25-30 години във всяко едно отношение.

Никога не бих стъпила повече там.
Разбира се това си е моето мнение, не задължавам никой с него.
« Последна редакция: Септември 29, 2008, 12:05:01 pm от Ивет »
*
« Отговор #172 -: Септември 29, 2008, 14:17:23 pm »
Аз бях в Кюстендил, с Ели говориме за там, вие другите незнам за кой санаториум говорите..
« Отговор #173 -: Септември 29, 2008, 15:06:31 pm »
Аз бях в Кюстендил, с Ели говориме за там, вие другите незнам за кой санаториум говорите..

Че за кой санаториум да говорим? Темата е за калолечението в Поморие.
*
« Отговор #174 -: Септември 29, 2008, 17:30:53 pm »
Само не налитай на бой!  :lol:
Бе мани, аз видях, че Ели е писала и влязох да видя за какво иде реч, даже не съм видяла втората част от заглавието. :oops:
Давай да е весело! :wink:
« Отговор #175 -: Септември 29, 2008, 17:47:48 pm »
Бе мани, аз видях, че Ели е писала и влязох да видя за какво иде реч, даже не съм видяла втората част от заглавието. :oops:

Не, няма да налитам на бой. :) Дори може следващия път да отида в Кюстендил въпреки че е дълго пътуването до там от Варна.
*
« Отговор #176 -: Септември 30, 2008, 08:56:41 am »

Че за кой санаториум да говорим? Темата е за калолечението в Поморие.

За санаториума в Кюстендил в ТАЗИ ТЕМА е писано още от 2005 год. на 2-ра страница, има и други постове след това, затова съм се включила тук, за да изразя мнение.

Ако модераторите счетат за нужно, може да направят отделна тема за санаториалното лечение в Кюстендил, или да променят заглавието на тази тема, за да няма пак обърквания така да се каже
  :?
Re: Въпрос за калолечението
« Отговор #177 -: Октомври 22, 2008, 21:52:58 pm »
здравейте, момичета,

при нас назрява идеята да отидем в Поморие! изчетох почти цялата тема и виждам, че някои от вас вече имат положителен резултат (дали се дължи на калолечението обаче не знам)... ние сме с мъжки фактор... моля, кажете ми дали при вас е имало резултати! при мен няма установен проблем, но никога не се знае... :( вече почти две години се надяваме на бебче :? на моменти доста се отчайваме :? :(
« Отговор #178 -: Октомври 27, 2008, 14:11:17 pm »
Здравейте момичета  :wink:
Има ли хора които да се похвалят с успех слез процедурите?И аз бях тази година на кални бани но във Варна и се надявам да има полза.

Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
« Отговор #179 -: Октомври 27, 2008, 16:44:22 pm »
Здравейте,
Тази година посетих калните бани в Поморие
При мен не помогна да реша въпроса със стерилитета ,но определено отпуска психиката и действа тонизиращо на организма  :).
Не съм сигурна дали пак бих отишла там със диагноза стерилитет