0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Въпрос за калолечението в Поморие
« Отговор #40 -: Септември 29, 2005, 18:56:36 pm »
Аз ходих да попитам, но момичето на рецепцията не знаеше дали се правят гинекологични процедури като тези в Поморие или Кюстендил. Честно казано съм много разочарована от базата - доста е стара и неприветлива. Цените са доста по-високи и по НОИ и на частно /спрямо Поморие и Кюстендил/. Ако те интересува нещо по конкретно ето телефони да попиташ. код.03132   тел.22-04, 22-05
Аз лично съм решила да ходя няколко пъти в месеца първо на кал и след това на баня. За калта ако решиш трябва да се обадиш предварително да разбереш дали е за мъже или за жени, явно помещението е едно и също. Успех.
*
« Отговор #41 -: Юни 08, 2006, 18:19:35 pm »
Здравейте моми4ета,

миналата година и аз бях на калните бани в Поморие(м.септември),но все о6те няма никакъв резултат.Направих 10 процедури,ве4е се минаха 9м. и ни6то ,бебето не става за мое не6тастие.Проблемат който имам е една 4асти4но запу6ена тръба и една проходима.
*
« Отговор #42 -: Юни 08, 2006, 19:32:10 pm »
Калните бани в Поморие би трябвало да помагат за лека непроходимост на тръбите и за възпаления - Особено тези с вагинален тампон.Предполагам, че ти си правила точно тези.
Може би проблема е друг .
Не се осланяй само на калолечението!
*
« Отговор #43 -: Юни 09, 2006, 16:08:12 pm »
Цитат на: joshi
Калните бани в Поморие би трябвало да помагат за лека непроходимост на тръбите и за възпаления - Особено тези с вагинален тампон.Предполагам, че ти си правила точно тези.
Може би проблема е друг .
Не се осланяй само на калолечението!

да,правих ваг.тампон и ме мазаха цялата(без сърцето)с кал.Вси4ки други изследваниа са ми ОК.Сега чакам за инсе.
« Отговор #44 -: Юни 16, 2006, 12:52:20 pm »
Здравейте момичета аз също и имам въпрос за калолечението в Поморие. Ако има някой който скоро е ходил там  много ще съм благодарна ако разкаже как е.При мен проблема е че имам стеснени, тръби ходих при доц.Маркова и тя ми препоръча да направя 10 дена калолечение и след това ще правя нова снимка тъй старата ми снимка
не е с  добро качество.Не знам точно къде трябва да отида знам че в Поморие са два санаториума кой е по добър и към кого да се обърна? Ходих при личната ми лекарка обаче тя не можа да ми каже дали мога да мина по здравната каса а пък и вероятно ще трябва да чакам много,затова реши да си плащам сама. Кави са цените на процедурите? Аз съм от Бургас и нямам намерение да оставам в санаториума искам да хода само за процедурите. кога се правят? Може ли през ден да се ходи тъй като аз съм на работа и няма да мога да си взема отпуск?
« Отговор #45 -: Юни 16, 2006, 14:38:00 pm »
По принцип трябва да не си във воения санаториум ,защото там няма такава процедура,която на теб ти трябва.Минава през здравната каса,но през лятото не можеш да се вредиш в санаториума,защото тогава са само почиващи от София,който не ползват процедурите ,а само евтините условия за почивка.Ти обаче щом си от Бургас не ти е проблем да пътуваш всеки ден само за процедурите,аз така бях едно лято,ама си плащах процедурите.Най-добре звъни и попитай дали ще може като не ползваш престоя да минеш със здравната каса.Процедурите се правят само до обяд и никакъв плай после,може само да се печеш,но без къпане в морето.Там в Поморие има един черен пясък него препоръчват за нас.Ето ти телефон да звънеш в санаториума 0596-24150 или 059625292
*
« Отговор #46 -: Юни 16, 2006, 18:01:07 pm »
Цитат на: dalinda
Кави са цените на процедурите? Аз съм от Бургас и нямам намерение да оставам в санаториума искам да хода само за процедурите. кога се правят? Може ли през ден да се ходи тъй като аз съм на работа и няма да мога да си взема отпуск?

Здравей, dalinda! :) Цените можеш да ги прочетеш на първа страница в същата тема. Колкото до процедурите - по принцип е добре да се правят всеки ден, но най-добре ще ти каже гинекологът на санаториума, на място като отидеш.
*

Anonymous

« Отговор #47 -: Юни 22, 2006, 14:01:50 pm »
Блкагодаря ви момичета за отговорите, аз вече звънях в санаториума но военните но ми казаха че лятото приемат само техни служители а за другия санаториум телефоните им дават постоянно заето, така че мисля да отида направо на място.
« Отговор #48 -: Юни 22, 2006, 14:23:40 pm »
Аз съм госта,забравих да се регистрирам :wink:
« Отговор #49 -: Юни 22, 2006, 16:57:04 pm »
Най-добрия вариант,така си оставят отворени телефоните да не им звънят постоянно,защото и без това няма да минеш през НЗОК лятото,всичко е заето вече.Ти нали беше от Бургас,значи ще ти е удобно а и ако отидеш още рано сутринта и те прегледа доктора може и същия ден да направиш процедурата,ако ти предложат и нагревки за които да си плащаш по добре си вземи направление и да ти ги правят в клиниката в която ходиш.Успех и да не къпеш в морето ако започнеш процедурите.
Re: Въпрос за калолечението в Поморие
« Отговор #50 -: Юни 29, 2006, 10:37:28 am »
Здравейте,

Искам да попитам тези, които са ходили на калолечение с направление от личен лекар: какви документи му представихте, за да ви отпусне направлението? Аз в момента нямам никакви доказателства за диагнозата "безплодие", тъй като документите ми са в кабинета на д-р Стаменов. Имам някакъв препис от анамнезата след гинекологичната операция преди 12 години, но не мога да я намеря  :( Мисля да ида тези дни при личната лекарка, но ме е страх да не изляза "симулантка"  :lol:
« Отговор #51 -: Юни 29, 2006, 19:05:22 pm »
Първо си купуваш Лична амбулаторна карта и с нея при личната да ти напише диагнозата,все пак знае малко или много за какво става въпрос.После при гинеколога и той да си напише диагнозата и че си подходяща за калолечение.И тогава в здравната каса.Те вече там ти издават документите,мисля че така беше.Първо обаче трябва да имаш резервирана дата и тогава да си оправяш нещата.Най-добре първо отиди и питай в касата за всичко и тогава предприеми действия.И задължително трябва да са ти наред осигурояките,защото те проверяват.Ами това се сещам за сега.
« Отговор #52 -: Юли 01, 2006, 18:48:10 pm »
Аз също ходих с мъжа ми на лечение в санаториума в Поморие през октомври 2004 г. Нямаше желания резултат - т.е. вече 6 години нямаме бебе. Но поне болките при мензис намаляха. Надявам се при вас да има повече ефект.
И на нашата улица ще изгрее слънце!!!

*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
« Отговор #53 -: Юли 13, 2006, 21:26:48 pm »
Искам да попитам ходилите в Поморие за чистотата.Не е ли опасно да хванеш нещо, дезинфиктират ли всичко, а тези ваг.тампони, почистват ли се катетрите?
За всякакви възпаления ли ги препоръчват или трябва на място да се консултираш?
Кой ти казва какво е подходящо за теб и как е сигурен например, че нямаш някаква алергия към калта например?
Много ще съм ви благодарна за всяко мнение, че и аз съм решила да ходя заради евентуален хидросалпинкс.
Лекарят ми каза първо море и много слънце и после ще го мислим, но реших да го съчетая-слънце, море, кал и нагревки.

« Отговор #54 -: Юли 13, 2006, 22:02:59 pm »
Данидан,не може да се каже че е от най-добрите но все пак е на ниво.Дезинфектират самите тампони ама май че всички заедно и аз не съм запозната много.Не съм чула някой да се е оплакал от нещо макар че аз почнах да си мисля че там я хванах тая хламидия,макар че казват че така не се хващала ама аз така си мисля де,защото известно време след това ми откриха.Ако някой има друго какво да каже да добави това за хламидията си е мое предположение и не съм сигурна че е така.А иначе не знам някой да е бил алергичен от калта до сега.Иначе той доктора там задължително те преглежда и ти назначава процедурите.И пак се повтарям ама да кажа не може да правиш процедури и да се къпеш в морето,забранява се.Иначе да се печеш е разрешено особено ако го направиш в Поморие на плажа с черния пясък,много е полезен.
*
« Отговор #55 -: Юли 13, 2006, 22:46:45 pm »
Искам да попитам ходилите в Поморие за чистотата.Не е ли опасно да хванеш нещо, дезинфиктират ли всичко, а тези ваг.тампони, почистват ли се катетрите?
Данидан, да ти кажа честно не ми се видя много чисто, а и базата беше много стара (поне аз като бях), но си личеше, че персонала прави всичко възможно да поддържа някаква хигиена. Не успях да се заразя с нещо от там, даже преди това бях лекувала бактериална вагиноза и не бях правила контролна микробиология. Чак след това си направих и беше чиста. Но все пак гледах да не сядам по леглата в съблекалните и да не се опирам на съмнителни места. Нямам наблюдение дали се дезинфектират уредите, които използват. Но не вярвам да не го правят. Все пак минават всякакви хора, а и това си е вид болнично заведение. Вгиналните тампони не се правят с катетър, а с едни големи спринцовки, които въбще не се опират в теб, а изтрелват калта направо вътре. След това при промивките се използват някакви накрайници, наподобяващи дамски душ и всеки един си е индивидуален за всеки пациент.
Това е общо взето.
Кой ти казва какво е подходящо за теб и как е сигурен например, че нямаш някаква алергия към калта например?
Там има лекар, който те преглежда на място, разяснява ти всичко относно калта. По всяко време можеш да го посетиш, ако имаш въпроси. Мисля, че едно от противопоказанията са разширени вени. Аз нямам такива, но все пак ми излезнаха няколко синини, които след 1-2 седмици изчезнаха.
Както Пеперудка ти е написла, единственото нещо, от което трябва да се лишиш по време на процедурите е къпането в морето. На мен това ми беше особено неприятно, но нямаше начин.
Дано съм ти била полезна :). Ти кога ще ходиш? Може и да се засечем. Аз ще почивам там след 20.07, но още не съм решила дали ще повторя процедурите.

П.С. Редактирам, за да добавя, че след всяка процедура си взимаш душ със загрята от слънцето морска вода. Аз първият път не знаех и без да искам си пийнах малко :lol:, след което щях да си повърна червата. Така че се къпи с възможно най-затворена уста  :lol: :lol: :lol:.
« Последна редакция: Юли 13, 2006, 23:13:17 pm от bori_st »
*
« Отговор #56 -: Юли 13, 2006, 23:10:36 pm »
Дани, защо не повдигна тази тема на срещата :)?Щях да ти разкажа.
Това,което са ти написали Бори и Бътерфлай ти дава доста изчерпателна информация.Аз ще допълня още нещо.
Аз не успях да никаква хвана болест от Поморие-напротив.Микробиологията,която направих,когато се върнах в София беще по-добра ,от тази преди това.Накрайниците за промивки ги сменят при всяка пациентка.
Искам да те предупредя за миризмата.Става въпрос за миризмата на калта, която е доста специфична.В първият момент тя ти "удря" обонянието, но после се свиква с нея и даже не ти прави впечътление.
На повечето от момичетата им предписваха и нагревки(външни) в областа на яйчниците.
Общо взето, аз останах доволна ,въпреки че не се стигна до желания резултат.Поне няколко месеца след баните ми идваше редовно(за моя цикъл).
Успех Данидан.
*

Danidan

• 1209
« Отговор #57 -: Юли 14, 2006, 10:44:33 am »
Благодаря ви много момичета!!!Много са ми полезни мненията ви!!! :bighug:
Джоши, чак сега разбрах, че ще ходя, затова не повдигнах темата на срещата.
Забравих да попитам дали знаете за Балчик?От информацията, която има тук прочетох почти всичко и видях, че там калта е същата и може би са и същите процедури?Може би пясъкът само е различен.
Предпочитам северното черноморие затова се замислих...вие имате ли мнение по въпроса?
Иначе това, че не се къпеш в морето чак сега го разбрах и се разочаровах, защото аз много обичам водата.Въобще ли, през всичките дни нямаш право, така ли? 
Иначе ние мислим към края на август, може да се засечем с някой, ще ми е приятно.
Успех пак на всички и само хубави новини ви желая, мацки!
« Отговор #58 -: Юли 14, 2006, 12:34:40 pm »
Данидан,ако калта е същата то я носят от Поморие.В много други санаториуми в страната калта я носят от там,така съм чувала.а иначе доста се спори че е най-добре в Поморие да си,защото на деня я вадят и правят процедурите,а като престояла губела много от съставките си.Така съм чувала и ти казвам.А за къпането в морето е категорично,че докато правиш процедури не можеш да се къпеш,защото може да стане по зле,все пак те затоплят и то много и след това в студената вода не върви.Приятно изкарване на лятната отпуска и ти пожелавам като се върнеш от там да има резултат :babyflips:
*

Danidan

• 1209
« Отговор #59 -: Юли 14, 2006, 14:48:30 pm »
Благодаря, Butterfly!!!Успех и на теб и хубави новини само!!!

При мен май най-добрият вариянт е операция.Научих, че с всичко това положението ми просто ще се подобрява за малко, така че ще помисля дали да правя процедури или просто да отида да събера сили и наесен да се оперирам пак.
Ще пиша ако отидем.

Успех и късмет на всички!Благодаря пак за мненията.

yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
« Последна редакция: Юли 14, 2006, 17:11:18 pm от danidan »