Искам да попитам ходилите в Поморие за чистотата.Не е ли опасно да хванеш нещо, дезинфиктират ли всичко, а тези ваг.тампони, почистват ли се катетрите?
Данидан, да ти кажа честно не ми се видя много чисто, а и базата беше много стара (поне аз като бях), но си личеше, че персонала прави всичко възможно да поддържа някаква хигиена. Не успях да се заразя с нещо от там, даже преди това бях лекувала бактериална вагиноза и не бях правила контролна микробиология. Чак след това си направих и беше чиста. Но все пак гледах да не сядам по леглата в съблекалните и да не се опирам на съмнителни места. Нямам наблюдение дали се дезинфектират уредите, които използват. Но не вярвам да не го правят. Все пак минават всякакви хора, а и това си е вид болнично заведение. Вгиналните тампони не се правят с катетър, а с едни големи спринцовки, които въбще не се опират в теб, а изтрелват калта направо вътре. След това при промивките се използват някакви накрайници, наподобяващи дамски душ и всеки един си е индивидуален за всеки пациент.
Това е общо взето.
Кой ти казва какво е подходящо за теб и как е сигурен например, че нямаш някаква алергия към калта например?
Там има лекар, който те преглежда на място, разяснява ти всичко относно калта. По всяко време можеш да го посетиш, ако имаш въпроси. Мисля, че едно от противопоказанията са разширени вени. Аз нямам такива, но все пак ми излезнаха няколко синини, които след 1-2 седмици изчезнаха.
Както Пеперудка ти е написла, единственото нещо, от което трябва да се лишиш по време на процедурите е къпането в морето. На мен това ми беше особено неприятно, но нямаше начин.
Дано съм ти била полезна
. Ти кога ще ходиш? Може и да се засечем. Аз ще почивам там след 20.07, но още не съм решила дали ще повторя процедурите.
П.С. Редактирам, за да добавя, че след всяка процедура си взимаш душ със загрята от слънцето морска вода. Аз първият път не знаех и без да искам си пийнах малко
, след което щях да си повърна червата. Така че се къпи с възможно най-затворена уста
.