За Медеа помпата - аз бях с такава електрическа, за двете гърди. Това нещо ми помогна много. После останах на ръчна, тъй като трябваше да я връщам, но за мен е много удобна и спестява доста усилия.
Нещото, което не видях никъде да сте писали, че ще ви трябва, а наистина е най-добрия вариант за началото е
бебешко спално чувалче.В началото не е подходящо да се завива с олекотени завивки - задължително ще ви посъветват за това, тъй като има опасност от синдрома на внезапната смърт. Не желая никой да плаша, но най-удобни и практични са тези спални чувалчета. Бебето е добре завито, не се налага да слагаш завивка, не се притесняваш дали няма да се отвие, не скачаш нощем да го наглеждаш да не се отвие.
За количките - най-добре е да се търси най-лекия вариант, тъй като след секцио е доста трудно да се носи и бебето и количката, а в България не е особено удобно да се движиш по улиците. Аз слагах на самата количка едно малко одеалце и върху него една бархетна пелена. Много е удобно, ако случайно бебето повърне, ако се намокри или нещо друго се случи. Не се налага да се пере кошницата на количката.
За кошниците за кола - ние ползвахме кошница на Макси Кози, има всички тестове за сигурност и е една от най-добрите кошници за кола. Детето се слага с гръб към шофьора или пътниците с оглед на това, ако се наложи рязко спиране, тъй като няма добра мускулатура да не се счупи врата му. Тези кошници са от 0-9 кг. Доста са удобни, през деня може да приспивате бебето вътре. Ето за това говорим
Мари, Лейди, стискаме ви палци всичко да мине леко и безболезнено! Да се родят живи и здрави децата ви и бързо да се възстановите!