0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #440 -: Август 08, 2007, 19:40:56 pm »
Violet, най-добрата и най-оборудваната неонатология е в Майчин дом. аз затова и отидох да раждам там - по съвет на моя гинеколог. в моя случай, съветът му беше от огромно значение.
Четох в един брой на 9-месеца статия за неонатологията в Токуда, та там завеждащата д-р Масларска обясняваше, че неонатологичните отделения към родилните домове са разделени на категории. Първа категория - тежката артилерия, демек, са неонатологиите на Майчин дом и на Педиатричната болница.
само че, в Майчин дом не приемат бебета от други родилни домове. ако има усложнения с бебета от други болници, всички ги карат в Педиатрията.

Васи, ти си била в отлични условия, съдейки по снимките. има си хас да не ти хареса.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #441 -: Август 08, 2007, 19:48:58 pm »
Violet, най-добрата и най-оборудваната неонатология е в Майчин дом. аз затова и отидох да раждам там - по съвет на моя гинеколог.

И аз така.
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #442 -: Август 08, 2007, 21:22:10 pm »
Цитат
Цитат
Искам да попитам мамите дали знаят случайно,
в стерилизатора на Чико побират ли се шишета на Авент?
Всякакви шишета може да побереш, както и други предмети - помпи за кърма, лъжички, залъгалки, контейнери за кърма. По-високите ги слагаш легнали на решетката. Аз имам такъв и съм доволна за сега.

Лейди, благодаря, че се включи. Ценна информация е за мен!
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #443 -: Август 08, 2007, 21:45:52 pm »
с невероятна носталгия си спомням за тези моменти от престоя си в болницата. аз раждах в Шейново и бях в единична ВИП стая. имаше ТВ, климатик, хладилник, бутон за акушерка /проверен-работи :D/ и баня/тоалетна с отрещния ВИП. близките ти могат да идват и стоят до когато искат. много късната вечер, след раждането, акушерката ме излови колко съм гладна и ми донесе най-вкусните кюфтета, които съм яла :D
убедена съм, че Шейново е най-чистият родилен дом в БГ. не, че съм раждала другаде :D но е най-скоро реновиран и в нета мнението е споделено.
съжалявам, че това никога вече няма да го преживея. не и за първи път. той е неповторим.

ПП. оооо, Васи, много джиджано при вас :D
« Последна редакция: Август 08, 2007, 22:00:28 pm от manhattan »
*
« Отговор #444 -: Август 08, 2007, 22:59:13 pm »
Роби, аз наистина не видях нито една хлебарка за престой от 7 дни...
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #445 -: Август 09, 2007, 07:47:42 am »
Цитат
На мен даже ми хареса в болницата  . Чак не ми се тръгваше, толкова беше приятно, само си лежиш, гушкаш и кърмеш дългочаканото бебенце, гледаш телевизия, дърдориш със "съквартирантката"... Няма готвене, чистене, досадни роднини ... Но и във ВМИ Пловдив са добри условията. Стаите са с по 2 - 3 легла, самостоятелна баня и тоалетна и винаги топла вода, телевизор, хладилник, щори - ето и снимки http://andreyapenkovska.multiply.com/photos/photo/1/10 (мивката в стаята е за къпане на бебетата).

Бата-мата чак и кантар за мерене на бебетата си имате в стаята!
Много се извинявам, обаче в МД просто не можеш да обърнеш внимание на разни битовизми като:
1. изтъргувах си свалянето на абокада за един пакет лигнин;
2. една санитарка с вид на психично болна се подпира на касата на вратата на стаята /става течение от отворената врата/ и задава следния тъп въпрос: "Ти още ли кърмиш?", на което отговора беше: "Ми ти не виждаш ли, че кърмя"?
3. На въпрос как точно слагат антибиотика на детето ми - мускулна инжекция ли е, венозна ли е, акушерката ми отговори : "Че теб кво те интересува ?" Ми как да не ме интерусава, обяснявам, все пак съм му майка?!
4. Лепенката от спиналната упойка високо на гърба ми престоя три дена след секциото. Най-накрая се усещам, че онова нещо на гърба ми  явно не му е мястото там и отивам при акушерката. Най-културно питам каква е тая превръзка на гърба ми, на което отговора беше: "А това е от спиналната упойка, махни си го де!" . Чисто практически и показах, че не мога да си завъртя ръцете, та да си махна лепенката, на което акушерката с явно неудоволствие ми я свали.
Та такива ми ти неща ... в момента, в който си получих епикризите , отлепих със 100 от тая дупка.

*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #446 -: Август 09, 2007, 10:49:28 am »

Лейди, напълно те разбирам. Към нас отношението беше абсолютно на същото ниво, и това което беше най-ужасното е че и към бебчетата беше същото... Ние извоювахме да ни пуснат 1 ден по рано и отпрашихме без изобщо да се обърнем назад ...

« Отговор #447 -: Август 09, 2007, 11:07:32 am »
Васи, много сладки ушички на шапката за изписване имате. Сигурно е заради бебето под тях :)

За неонатологията - за мен това също е фактор #1 за избор на болница. Затова колебанията ми бяха между МД и Токуда. Обаче при мен няма мърдане от секциото, а като слушам за този 7 етаж на МД, хич не ми се струва безопасно да живея оперирана и да ми носят бебето в среда, където не се чисти и даже стерилизацията на помпата е върховно предизвикателство. Миналата седмица ходих да се запозная с д-р Масларска в Токуда. Много ме успокои този разговор и мисля там да раждам. Имат добър екип и много модерна техника, за стаите и чистотата се подразбира. Бебетата може да са при нас когато си искаме. Неонатологията на Токуда вече приема проблемни бебета и от друго болници - Шейново, Вита, Св. Лазар. Всички новородени прекарват около 2ч в кувьоз, за да се уверят, че основните жизнени функции са ок. Тя си каза жената, че имат възможност да обърнат такова внимание на всяко бебе, защото имат по-малко раждания от големите специализирани АГ болници. Освен това има и допълнителен платен неонатологичен пакет, в рамките на който може да се направят много по-подробни изследвания и рано да се хванат евентуални проблеми. Има го описан на сайта на болницата. Допълнителен плюс за мен е, че ако, не дай си Боже, има нужда от специалист от друга медицинска специалност, те са многопрофилна болница и такъв ще дойде веднага.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
« Отговор #448 -: Август 09, 2007, 11:12:59 am »
 На бързо да се разпиша и аз - подведох с информацията за количката, този модел на Джордани тежи - 8,3кг и то без чувалчето и подложката (претеглих я). Продавачката ме е излъгала, че тежи само 5кг.
 А легълцето Аделина е супер, но доста трудно се сглобява. Ако някой си реши да си вземе такова, да инструктира таткото да не сглобява на първо време решетките отпред. Не са подвижни и много пречат, а демонтажът също им е много труден! Въобще за всякакви кошари с решетки, които са твърдо вързани е препоръчително на първо време да не се слагат!
« Отговор #449 -: Август 09, 2007, 11:19:22 am »
 8O
Лелееее за какви страхотии говорите 8O
На мен ми насрочиха дата и час за секциото и като си помисля, че до сега не съм прекарвала нито ден в болница ми се изправя косата :?

« Отговор #450 -: Август 09, 2007, 11:35:28 am »
8O
На мен ми насрочиха дата и час за секциото и като си помисля, че до сега не съм прекарвала нито ден в болница ми се изправя косата :?
Ще го преживееш бе :wink:
« Отговор #451 -: Август 09, 2007, 11:46:25 am »
8O
На чужд гъз и 100 тояги са малко :lol: :lol: :lol:

« Отговор #452 -: Август 09, 2007, 11:54:59 am »
8O
Хе хе хе, че то на моя кво му се пише???
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #453 -: Август 09, 2007, 12:01:53 pm »
8O
Хе хе хе, че то на моя кво му се пише???
като му знам размера, бая текст ще побере :lol:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #454 -: Август 09, 2007, 12:22:20 pm »
Гале, ти пък сега, споко бе! Не е толкова страшно! Аз бях в болница дето бъкел не разбирах от това, което ми говорят, секцио и с куп други екстри и не се уплаших Оцелява се, човек е издръжливо животно :wink:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #455 -: Август 09, 2007, 13:21:06 pm »
Violet, най-добрата и най-оборудваната неонатология е в Майчин дом.

Така е Jam и аз това съм го чувала, но се сетих че нищо пък не зная за неонатолозите в ТК. Съвсем не знам защо реших да се насоча натам, не познавах нито един лекар нито там нито в МД, нито на друго място, моето инвитро стана във Варна и като се върнах тук се оказах без лекар, така че просто си избрах един в ТК. Бил добър за секцио и честно да кажа до сега нямам оплаквания от него защото е много спокоен, винаги ми вдига телефона когато му звъня, винаги ме приема когато искам да го видя и най-вече многоооо подбробно ми обяснява всичко за което го питам и което ми е нужно - с две думи пасна ми. Ако бебетата бяха повече от едно, ако имах проблеми някакви в началото със сигурност сама щях да се насоча към МД, но да чукна на дърво за сега всичко е наред и бебо е самичък, за това реших че може пък изборът ми за ТК да не е грешен, знам ли, просто исках да чуя дали някой има мнение и за неонатолозите в ТК, все пак до ноември имам още време, ако трябва да се преорентирам. предполагам, че е нормално колкото времето се скъсява, толкова да започвам лееееко да се панирам дали изборът ми за болница и лекар са добри, все пак ми предстои най-важното събитие в живота ми ......всъщност зодия везни съм и ето че пак почнах да меря на кантара собствените си решения. :lol:
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #456 -: Август 11, 2007, 17:35:35 pm »
Момичета, я да ви питам нещо, малко след дъжд качулка, ама..... Днес купих на Криска столче за кола на МаксиКози. Тя е на 16 дена. Чудех се какво да купя, на Чико ли, други ли, но продавачката ми препоръча Максито, макар, че магазина е специализиран  на Чико, а и беше по-евтино това на Макси, от колкото другото. Дали съм направила добър избор? Вярно е, че имаше и някакви за по 500 лева, ама немога да си ги позволя. В един магазин пък продавачката ми изтърси, че такива кошчета неставали за бебета  8O И сега започнах и аз да се чудя как действотелно ще се сгъне човечето? Момичета, помагайте? ще мога ли да го ползвам за беба?
« Последна редакция: Август 11, 2007, 17:55:48 pm от Nina »
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #457 -: Август 11, 2007, 18:39:59 pm »
Можеш, Нинче. Стига да е кошницата на Максикози от нула месеца.
Иначе аз точно в тоя дух на размисли не купих столче и сега ползваме за траспортиране коша на количката - хем си лежи, хем не се свива.

П.П. Много се кефя на Криси като ти гледам аватара :D
*
« Отговор #458 -: Август 11, 2007, 19:49:10 pm »
аз също съм се зачудила по тая тема за столчетата за кола. Аз пък взех на Чико, което казаха, че било за от новородени, но хич не ми е ясно как ще се огъне на тоя стол току що родено дете, аз с него ли трябва да транспортирам бебо от болницата? ами то си е столче, не е да е легнало бебето???
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #459 -: Август 11, 2007, 20:11:06 pm »
Тенкю Лейди, опитах се днес да я сложа в столчето, ама нещо "нистаа", не ми изглежда да и е удобно, ама ще се оправим, то не е и наложително сега, ше я пробам пак след една седмица-две. И на количката имам кош, ма много голям.
Става за снаха Крисито, аз ти казвам, то нали знаеш, нашто гардже си е най-убаво :) Гледам и твоя мъник става за зет, не е за изпускане. ще и пусна една голяма снимка тез дни във форума да я видиш по-добре.  А ето една снимка на МаксиКози-то да ми кажеш за това ли говорим, мисля това е за 0+ поне така пишеше и ми казаха в магазина.
« Последна редакция: Август 11, 2007, 20:49:35 pm от Nina »