0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #700 -: Август 29, 2007, 12:01:02 pm »
Само че трябва да имате поне два, защото се случва да изпусне памперса :wink:

Е, аз четири спални чувалчета ли трябва да имам? И тогава все зимни без ръкави ли да са? Да взема две зимни без ръкави и две летни без ръкави, но и четирите ли да са за новородени?

Касита, за съжаление при близнаците всичко е по две. Казвам от опит, че е желателно да си имаш две чувалчета, защото все пас се случва памперса да изпусне. Ти си преценяваш колко средства можеш да отделиш и дали да пазаруваш такива неща.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #701 -: Август 29, 2007, 12:05:18 pm »
Е, аз четири спални чувалчета ли трябва да имам? И тогава все зимни без ръкави ли да са? Да взема две зимни без ръкави и две летни без ръкави, но и четирите ли да са за новородени?

Хайде на лов за чувалчета! Ще се организираме да ги вземем заедно! Хубаво, че има опитни хора да ни посъветват  :lol:
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #702 -: Август 29, 2007, 12:05:28 pm »
Гане, благодаря ти. Права си. Просто се чудех дали не мога да мина с две зимни и две летни. :wink:

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #703 -: Август 29, 2007, 12:07:07 pm »
Каси, можеш да опиташ с по 3. Може пък да не си късметлийка 2 памперса да изпуснат едновременно. :wink:
Искам и аз на лов. :D

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #704 -: Август 29, 2007, 12:19:20 pm »
аз бих взела 2 зимни - новородените пишкат по-малко, пък и зимата...
но бих взела 4 летни  :D
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #705 -: Август 29, 2007, 12:56:20 pm »
Касита :butterfly: мила, аз мисля че с две чувалчета ще сте екстра!
А и съвета на White не е за пренебрегване!Аз обаче съм Мишка практик!
Дори и да се случи памперсова авария винаги можеш да завиеш с одеалце,
докато поразеното бъде изпрано и изсушено!
А и всичко ти е по-две!Ти преценяваш!

Пишем си ние тука разни неща, после обаче бебковците ще ни направят на пух и прах плановете!
Мисля, майките добре се забавляват като ни четат! :D
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

Ganka

• 5926
« Отговор #706 -: Август 29, 2007, 13:18:45 pm »
В самото начало докато свикнете как се поставят памперсите, как се облича детето и още куп други неща винаги се получават аварии. Да не говорим, че се случва бебоците да акат неконтролируемо и понякога каквото и да правите памперсите не винаги издържат на напрежението :wink: Поради тази причина е хубаво да се подсигурите. Вече всеки сам преценява как да бъде. Аз го казвам от личен опит, но това не означава непременно да се съобразява някой с моето мнение. Случвало ми се е да пропусне всичко почти до дюшек, така че винаги е добре да се застраховаш. Освен това - сънен, изнервен, недоспал, уморен, въртиш се в един и същ филм почти всеки ден - всичко се случва и може да не догледаш как си сложил памперса или как си го завил. Стреса първия месец е огромен.

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
« Отговор #707 -: Август 29, 2007, 14:14:07 pm »
Ахъм, съвсем права е Гането по този въпрос. Освен това, пампите на Памперс например имат един специален уж по-непропусклив слой, но той е от номер 3 нагоре, ползва се горе-долу след третия месец, вътрешният слой е зелен на цвят. Номера 1 и 2 го нямат, сигурно си има причина, ама не я знам. Тъй че личните ми наблюдения са, че освен нашата несръчност, това също е фактор за по-честото пропускане на малките размери пампи. А и наистина неизбежно се случват и по-тежки аварии, с акита буквално до врата. Но пък мъничките бебета по-малко се въртят, така че наистина може да се завие с одеалце, докато се изпере чувалчето.
« Последна редакция: Август 29, 2007, 14:15:46 pm от marmotche »
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
« Отговор #708 -: Август 29, 2007, 15:50:49 pm »
Ами така си е, ние теоритици го раздаваме още  :lol: :lol:
То и аз си купих една книжка "Грижи за бебето за начинаещи"  :lol: където много хубаво ги обясняват нещата и със снимки  :lol: :lol:, как да го почистиш, къпеш, облечеш и т.н. много ми е забавно за сега, ама сигурно в действителност си е екшън отвсякъде!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #709 -: Август 29, 2007, 16:12:25 pm »
Мармот, като работещ и демонстриращ доста време продуктите на П&Г да допълня за пампите- зеления слой е за активно движещите се бебета, а в new baby (1-ца и 2-ка) се предполага, че движенията на бебо са ограничени, но имат друго предимство- попиват бебешкото изхождане по голяма нужда/всички, които сте минали по този път знаете, че то наподобява пюре/. Демонстрациите им когато излязоха правихме с пюрета на Нестле и една шпатула- голямо мазонтене падаше  :lol: Друг модел памперси да имат такова качество аз не съм чула /да допълня, че съм бивш служител и не правя реклама/.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Ganka

• 5926
« Отговор #710 -: Август 29, 2007, 17:22:17 pm »
Роби, повярвай, купона е пълен :lol: Добре че тук имаше акушерка, която идва да помага, иначе аз каквото знаех, от помощ на приятели, тотално го забравих като ми дадоха вързопа в ръце. Нищо, че ми обясняваха, че се справям много добре. Стреса си е невероятен, колкото и да се чувстваш подготвен, да не говорим, че при Каси ще е по две :)

« Отговор #711 -: Август 29, 2007, 23:48:16 pm »
Не забравяйте и момента с повръщането, не само пропускането на памперсите.

Ние нали вмомента сме на гости на баба в Англия та да споделя за памперсите - З-ката има два вида - за активни бебета и за сухи бебета, първият вид са без зелената лента и са точно като Ню борна, от които пък имат и 3ка също, освен 1 и 2. Другото което ме озадачи, че тук лентата на лепките е еластична.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #712 -: Август 30, 2007, 01:03:43 am »
Васи, а верно ли има и памперси за момиченца и момченца? сестра ми разправяше, че във Франция имало различни, но тук не съм виждала такова чудо.
изобщо, мили деца, за нас е ентото качество - дори и от реномираните марки. Памперс мейд ин Турция.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #713 -: Август 30, 2007, 04:49:29 am »
Цитат
а в new baby (1-ца и 2-ка) се предполага, че движенията на бебо са ограничени, но имат друго предимство- попиват бебешкото изхождане по голяма нужда/всички, които сте минали по този път знаете, че то наподобява пюре/
То хубу тва предимство, но най-горния слой на пампито Ню бейби на Памперс ни залепваше по кожата на дупето, тъй че сменихме с Либеро. На мен пък ми обясниха, че за новородени момченца Хъджис и Либеро били по-добри  /колко е вярно не знам/.
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #714 -: Август 30, 2007, 07:37:32 am »
Благодаря за инфото за памперсите. Не знаех, че и при тях има екстри и тем подобни, но аз още колко неща не знаех  :oops: . Явно ще търся гореспоменатите марки. Бях решила на Памперс да купувам. Иначе майка ми /фармацефт/ е намерила склад за бебешки неща и т.н. и там един памперс излизал по 0.22 стотинки, това е добра цена, нали?
Та в тази връзка, бихте ли споделили по колко памперси отиват за едно денонощие. Имам спомен от племенницата, че по 6 /ама не съм сигурна де/, та в тази връзка ние с моите мишлета по 360 ли ще харчим на месец?
  :lol:

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #715 -: Август 30, 2007, 08:43:25 am »
Касита, аз и до 10 стигам понякога на ден  :D - тъкмо я сменя и тя доволна, доволна се изаква отново на чистичко   :D :D Иначе с пропускането - нямаме проблеми засега ни с 1, ни с 2 номер (пу-пу)

Джами, и в Щатите имаше памперси за момченца и момиченца - даааа!
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #716 -: Август 30, 2007, 08:45:06 am »
Ми Каси, то относително - примерно ако изпусне памперса сменяш, ако реве щото се е наа... , пак сменяш . Средно между 6-8 отиват.
*
« Отговор #717 -: Август 30, 2007, 11:36:54 am »
изобщо, мили деца, за нас е ентото качество - дори и от реномираните марки. Памперс мейд ин Турция.

Аз съм забелязвала, че съм купувала Памперс, на които пише, че са правени в Турция, и такива - в Полша. Но разлика не съм установила. Ползвала съм Памперс, Либеро, Дайперс и Хъджис, досега памперс не ми е пропускал. В началото Хъджис нюборн ми се сториха по - мекички и ползвах тях. Сега сме си на Памперс, не им харесвам обаче лепките - залепят се по кожата на бебето, докато при другите изброени марки по кожа не лепят.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #718 -: Август 30, 2007, 13:59:39 pm »
Аз съм забелязвала, че съм купувала Памперс, на които пише, че са правени в Турция, и такива - в Полша. Но разлика не съм установила.

Pampers 1 и 2, които има тук, са правени в Полша. Следващите номера са турски. Разликата е, че турските миришат гадно на химия и пропускат миризмата на урина. За мен, преминаването от 2-ка на 3-ка беше много неприятно, докато им свикна.

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #719 -: Август 30, 2007, 14:07:36 pm »
Аз съм забелязвала, че съм купувала Памперс, на които пише, че са правени в Турция, и такива - в Полша. Но разлика не съм установила.

Pampers 1 и 2, които има тук, са правени в Полша. Следващите номера са турски. Разликата е, че турските миришат гадно на химия и пропускат миризмата на урина. За мен, преминаването от 2-ка на 3-ка беше много неприятно, докато им свикна.
В момента ползвам Памперс 4ка, правена в Полша, купени от Метро

Но сега, като си спомня, наистина е имало памперси, които са ми миришели по-странно и силно.
« Последна редакция: Август 30, 2007, 14:38:15 pm от tzvetenze »