0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #1240 -: Май 17, 2008, 18:44:38 pm »
Момичета, мерси за споделения опит!
Да питам и тези от вас които са ползвали ластичен колан след раждане, доволни ли сте и в кои магазини мога да го намеря. Досега само в нет-а съм виждала, но се притеснявам да поръчам така като не знам какъв номер щи ми трябва и предпочитам от някой магазин да си го взема.

*
« Отговор #1241 -: Май 18, 2008, 12:05:05 pm »
аз си купих такъв колан  не от аптека, ами от санитарен магазин, струваше 22 лева, но съм много нередовна с носенето

« Отговор #1242 -: Май 18, 2008, 13:14:09 pm »
Не съм ползвала такъв колан, защото д-р Даскалов не смята, че е необходимо.

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #1243 -: Май 18, 2008, 13:54:05 pm »
Майа, като родих, питах акушерката тук дали да си взема, защото сметнах за необходимо и реших, че ще ми е от помощ. Обяснението беше следното - когато се сложи такова нещо, мускулите на корема стават мързеливи и не работят, не се натоварват, съответно става по-трудно възстановяването. Когато си без - караш мускулатурата да работи и да се напряга, така я караш да се възстанови по-бързо. Според мен е въпрос на структура на организма и бързина на възстановяване.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
« Отговор #1244 -: Май 18, 2008, 17:24:05 pm »
Момичета, мерси за споделения опит!
Да питам и тези от вас които са ползвали ластичен колан след раждане, доволни ли сте и в кои магазини мога да го намеря. Досега само в нет-а съм виждала, но се притеснявам да поръчам така като не знам какъв номер щи ми трябва и предпочитам от някой магазин да си го взема.

Привет,
да ти кажа много е индивидуално и те съветвам предварително да не си купуваШ, заЩото може да не го ползваШ колана.
Аз съЩО си купих и съм го носила 1 път, много бързо ми се прибра корема, а беШе доста големи4ък :D

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*
« Отговор #1245 -: Май 18, 2008, 18:30:51 pm »
Благодаря ви! Пак съм в грешка явно, мислех че самия колан помага по-бързо да се прибере корема. Аз и преди да забременея си имах проблеми с коремчето, слабичка бях, но от всичко погълнато се подувах веднага, предполагам че след раждането няма да се прибере много бързо, ама квото е.

*
« Отговор #1246 -: Май 21, 2008, 15:56:40 pm »
Здравейте, мами!
Имам един въпрос, като предварително се извинявам, защото може би е коментиран много пъти, но не успях да изчета всичките 63 страници. :oops:

Какъв стерилизатор за микровълнова да си купя?
Купила съм си помпа на Авент и съответно такива шишета и биберони.
Това означава ли, че и стерилизатора трябва да е на Авент?

Ще ви бъда благодарна за всякакви мнения и споделен опит.
Благодаря предварително! :)
« Отговор #1247 -: Май 21, 2008, 15:58:25 pm »
Щом ще ползваш шишета на Авент, купи и такъв стерилизатор, но внамивай с размерите на микровълновата и стерилизатора - трябва да може да влиза в нея. Аз съм много доволна от моя на Авент.
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*
« Отговор #1248 -: Май 21, 2008, 16:11:15 pm »
Благодаря ти фоксче! :)

http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=2899

Предполагам за този говориш, но тук не пише, че е за микровълнова.
« Последна редакция: Май 21, 2008, 16:20:26 pm от galli »
« Отговор #1249 -: Май 21, 2008, 16:44:44 pm »
Точно този :D, но 2-те минути са малко реклама - нашата микровълнова има максималнамощност 850 вата и стерилицирам 6 минути, а понеже стерилизирам и капачките, стерилизаторът става за 3 шишета, но на мен ми е удобен.
« Последна редакция: Май 21, 2008, 16:47:45 pm от Фоксче »
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*
« Отговор #1250 -: Май 21, 2008, 16:47:47 pm »
Моя стерилизатор е чико, ползвала съм само шишета на авент и помпата, влизат перфектно. Но наистина е важен размера на печката, защото в моята само на чико се събираше, че е най-малък. Но според мен можеш да си купиш най-евтиния, мисля бертони имаха за около 15-16 лв., това е една кутия все пак, всичко можеш да натикаш вътре :wink:

ПП. сега погледнах линка, че този на авент струва 60 лв., няма смисъл да се дават толкова пари, всичките са на един принцип и вършат еднаква работа :wink:.
Момичета един съвет от мен, знам че ви е голям мерак, но не харчета за излишни неща и не купувайте скъпи такива като и по-евтините вършат същата работа.
Не ме разбирайте погрешно, нямам предвид кошница, столче за кола и т.н.
« Последна редакция: Май 21, 2008, 16:51:48 pm от StefiZ »
*
« Отговор #1251 -: Май 21, 2008, 17:02:14 pm »
Благодаря за съвета, момичета!

Аз не искам скъп, а функционален уред и за това се допитвам до вас.
Сега отивам да премеря микровълновата. :)
*
« Отговор #1252 -: Май 21, 2008, 17:39:54 pm »
. Но според мен можеш да си купиш най-евтиния, мисля бертони имаха за около 15-16 лв., това е една кутия все пак, всичко можеш да натикаш вътре :wink:
И аз съм на това мнение. Кръстницата ми 2 пъти забрави печката на грил и така стопи 2 стерилизатора на Авент. 120 лв на вятъра. Както казва Стефи, това е просто кутия.
*
« Отговор #1253 -: Май 21, 2008, 17:49:57 pm »
Моя е на Чико. И съм много доволна от него. Събира 3 шишенца, независимо какви. И помпата на Авент влиза без проблем. Ако бях видяла този на Бертони, щях него да взема.

*
« Отговор #1254 -: Май 21, 2008, 18:18:04 pm »
Онзи ден видях един за 11лв. - ставали шишета и на Чико и на Авент. Не запомних марката, но не беше на Бертони. Голям е колкото този на Авент. Аз май него ще взема...
« Отговор #1255 -: Май 21, 2008, 18:49:19 pm »
Абсолютно подкрепям момичетата, че много пари за стерилизатор са напълно излишни. Няма значение какъв е, да е евтин и да се събира в микровелето :wink:
Моят е на Чико, но просто по-евтин мъжът ми не видял, а го купихме в деня на изписването,щото уж щях да кърмя 8) Както и да е - КУПЕТЕ ЕВТИНИЯТ :P Не се нахвърляйте и на много дрехи предварително, мисля после ще си докупите като решите от какво точно ще се нуждае бебчето.
« Отговор #1256 -: Май 21, 2008, 21:49:36 pm »
Моя е на Чико. И съм много доволна от него. Събира 3 шишенца, независимо какви. И помпата на Авент влиза без проблем. Ако бях видяла този на Бертони, щях него да взема.

Моят също. И аз пъхам и помпата на авент вътре. Струваше 25лв в м-н Штъркел.
Събира и на авент и на Би фрий шишетата, абе, каквото пъхнете. :)

Бъдете добри и не губете кураж! :)
« Отговор #1257 -: Май 23, 2008, 15:11:30 pm »
Аз изобщо не съм доволна от шишетата на НУК. Малката не можеше да изсуче нищо от тях. Сякаш биберона и залепваше на небцето, правеше вакуум и биберона се сгъваше и не пускаше, а каквото успееше все пак да изпие после го повръщаше. Купих си шишета на БиФрий и съм много доволна, малката също. Не помагат за коликите, но с тях не се дави и не повръща.
« Отговор #1258 -: Май 23, 2008, 16:16:21 pm »
Момичета, а какъв прах за пране ползвате за бебоците? Аз взех Persil Sensitive.
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #1259 -: Май 23, 2008, 17:29:54 pm »
Аз ползвам Сано Максима и съм доволна.
Персил също е много добър избор.