0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните - V част
« Отговор #140 -: Юни 29, 2007, 19:21:25 pm »
Наха, бременна съм в 33 г.с. след втори ICSI опит. В 7 г.с. получих кървене, а не зацапване.Кървенето беше първоначално обилно като при цикъл, а после до 9-10 г.с. имах зацапване.Бях сигурна, че съм загубила плода.При прегледа обаче се установи, че всичко е наред!
Сега дебелеем - и бебето и аз!:)
Сигурна съм, че и при теб всичко ще е наред! Желая ти здраве и късмет!
П.П. Освен всички лекарства (които виждам, че и на теб са ти изписали), лекарят ми предписа и ударни дози витамин Ц.

« Отговор #141 -: Юни 29, 2007, 19:37:16 pm »
Нахич, стискам палци вече да нямаш такива или каквито и да било притеснения, а само да се наслаждаваш на бременността си  :bighug:

Относно витамините, мненията ни са противоречиви с момичетата, като гледам едни казват от 6-ти месец, други от по-рано, така че най-добре питай доктора си.
« Отговор #142 -: Юни 29, 2007, 19:47:12 pm »
Наха, вярвам, че всичко с бебо и теб ще бъде наред!  :bighug:
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #143 -: Юни 29, 2007, 20:08:45 pm »
аriela аз също кървях.....но както и да е вече е минало и се надявам адски да не се повтори. А за витамините абе все си викам да питам ама като го видя док и забравям всичко  :lol:. Може би на следващия преглед ще питам. Абе хора верно ли в началото на 4-ти месец може да се види пола :D. Нали ако бебето е застанало подходящо,а не с дупарата напред :lol: Аз се притеснявам защото до тоя момент не се храня кои знае колко просто нямам апетит голяяям проблем :lol: (за мен чак да не повярваш че нямам апетит  :mrgreen:)
*
« Отговор #144 -: Юни 29, 2007, 20:22:05 pm »
Нахенце,много ми е драго да те виждам в тая тема! :D
Не че нещо съществено имам да кажа,ама тъй - на - пу-пу-пу! :bighug:
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #145 -: Юни 29, 2007, 20:36:08 pm »
le  душице и това е нещо  :wink: :balk_21:
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #146 -: Юни 29, 2007, 21:00:35 pm »
Надеее, много се радвам за теб! Стискам палци всичко да се оправи и да няма повече притеснения!
Пола може да го видиш след 14та седмица, спокойно. Пази се и си дебелей спокойно сега! С момченца се отслабвало :wink:
« Последна редакция: Юни 29, 2007, 21:03:34 pm от Ganka »
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #147 -: Юни 29, 2007, 21:14:23 pm »
 Наха, пола на моето бебе го видяха още в 14 г.с. на 3D и досега се потвърждава.:)
А за витамините - незнам какво да те посъветвам. Аз пих само 1 месец през грипния период март месец. Сега има много голямо разнообразие от плодове и по-добре наблегни на тях. Моят лекар ме посъветва да не пия постоянно витамини.
А за храненето - не се бой, бебето си взима всичко необходимо от теб! Апетитът ще се завърне с пълната си сила след третия месец!:)

*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #148 -: Юни 29, 2007, 21:35:11 pm »
Наденце,  :D толкова се радвам да те видя тук. Стискам ти палци и вярвам, че всичко ще бъде наред с теб и бебенцето.
Бъди спокойна относно яденето - това че не хапваш много не е никакъв проблем, бебчо си взима всичко от теб, а относно витамините, моят доктор ми препоръча след 3 месец да взимам Hipp natal aktiv - мисля че са много добри, защото са натурални и освен това са като сокче.  :D

*
« Отговор #149 -: Юни 29, 2007, 22:37:23 pm »
С момченца се отслабвало :wink:
А да да... :lol:
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #150 -: Юни 29, 2007, 23:28:17 pm »
Абе хора верно ли в началото на 4-ти месец може да се види пола :D. Нали ако бебето е застанало подходящо,а не с дупарата напред :lol:
Наде, моите се видяха за първи път още в третия месец, че са момчета! Точно в 14-а седмица. Желая ти успех!   :lol:

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

Ganka

• 5926
« Отговор #151 -: Юни 29, 2007, 23:40:59 pm »
С момченца се отслабвало :wink:
А да да... :lol:
Ами Лани, аз и двата пъти отслабнах, и двете бременности са с момчета. Аз затова, от опит де :lol:

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #152 -: Юни 30, 2007, 07:28:26 am »

Цитат
Момичета айде и аз най-после да се разпиша в темата  . Малко се позабавих, но за това си имаше причини разбира се. След неколкократни зацапвания кафяви в седма седмица прокървих и така бяхме меко казано ужасени да не загубим бебчо. След прокървяването зацапванията си продължават даже скоро имах, но за сега всичко е що годе добре. Вчера бяхме на преглед чухме пак сърчицето. Малкото е вече 2,5см и прилича на човече  . Голямо щастие (пу-пу). Спират ми естрофема, продължавам с Утрогестана и Нош-па, и също включихме Магнерод. И така исках да ви питам дали е редно да си взема витамини защото моя док не каза нищо за тях. Прочетох, че е станало на въпрос за мин. вода аз доста пия горна баня има ли проблем наистина и да я заменям ли веднага с изворна? Гушам ви всички.

Наха, стискам палци всичко да е наред!
Аз лично пих и продължавам да пия витамини /матерна на центрум/ от края на първи триместър.
*

Ganka

• 5926
« Отговор #153 -: Юни 30, 2007, 10:44:18 am »
Момичета, за всички, които се притесняват от секциото и имат някакви неясноти - можете да гледате всяка вечер някъде след 12 ч. по ТВ Здраве документален филм за един център за родилки. Доста е интересно, показват какво се случва по време на раждане, самото секцио, какви рискове крие всичко, съответно какво правят с бебетата като се родят - изобщо всякакви подробности от раждането. Не е за хора със слаби нерви обаче, тъй като показват реално абсолютно всичко, но пък ще сте емоционално и психически подготвени за това, което ви предстои и няма да се страхувате толкова.
Снощи показаха раждането на едни 3-знаци и едни 4-знаци :lol: Беше много емоционално и едно малко чудо. Жената със тризнаците е на 43 години, нямали са дълги години деца, беше с много високо кръвно и успяха да ги задържат до 31-ва седмица. Показаха и нещо много интересно - как се смъква кръвно с лежане на лявата страна. Беше нещо, което много ме впечатли. Препоръчвам ви горещо тази поредица!
Нищо, че аз се скъсвам от рев като я гледам

« Отговор #154 -: Юни 30, 2007, 10:46:12 am »
Гане,  :bighug:
Ние я нямаме тази тв, но пък който я има ще гледа!
*

Ganka

• 5926
« Отговор #155 -: Юни 30, 2007, 11:12:13 am »
Мари :bighug:
Дано повече момичета я имат, наистина си заслужава да се гледа.

*
« Отговор #156 -: Юни 30, 2007, 11:51:10 am »
Един колега се жалваше, че жена му която е бременна се е побъркала(по негови думи),седи по нощите и гледа за раждането.Единият ден искала да ражда със секцио, а на другия - във вана :).А, то защо било.
Ох, хем ми е любопитно, хем ме е страх да го гледам.Но като се познавам любопитството ще надделее :lol:.
*

Ganka

• 5926
« Отговор #157 -: Юни 30, 2007, 12:14:22 pm »
Един колега се жалваше, че жена му която е бременна се е побъркала(по негови думи),седи по нощите и гледа за раждането.Единият ден искала да ражда със секцио, а на другия - във вана :).А, то защо било.
Ох, хем ми е любопитно, хем ме е страх да го гледам.Но като се познавам любопитството ще надделее :lol:.
Ами аз въпреки че съм раждала, не знаех как точно е станало, а сега съм наясно. Интересното е, че при близнаци правеха по-различен разрез. Изобщо заслужава си, доста е интересно и много мило :lol:

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #158 -: Юни 30, 2007, 12:28:25 pm »
Ами аз въпреки че съм раждала, не знаех как точно е станало, а сега съм наясно. Интересното е, че при близнаци правеха по-различен разрез. Изобщо заслужава си, доста е интересно и много мило :lol:

Кое е по-различното при близнаците, Гане?? :balk_159:

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

Ganka

• 5926
« Отговор #159 -: Юни 30, 2007, 13:45:01 pm »
Ами Каси, показаха за тризнаците и четиризнаците, заради разположението на бебетата, че първо правят ехография, да ги видят къде са и после направиха срез не ниско долу, както е при нормалното секцио, а по дължина на коремчето. При едното е напречен среза, а при другото е надлъжен. Но не знам дали при близнаците е същото.