0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните - V част
« Отговор #60 -: Юни 25, 2007, 12:34:00 pm »
Не мила.Вчера почетох за някакъв крем за стрии на Мустела.В края на осми месец съм.

Аз използвам такъв крем - много е добър. Купих си го от една аптека на Красно село - малко преди "Фантастико".

Има ги също в една верига аптеки, не им помня името, но са големи с много козметика, едната за която се сещам е на Шишман, между Гурко и Аксаков, а другата е на Аксаков (между Шишман и 6-ти септември). Много качествени кремове.

Ремедиум

« Отговор #61 -: Юни 25, 2007, 12:59:15 pm »
Аз си оправих кървящите венци като редувах Лакалут, Пародонтакс и някоя друга паста. Вода за уста ползвах Сензодин, тя е на някаква пловдивска фирма и е много добра и цената й също, към 2-4 лв беше, не съм купувала скоро. Четка за зъби задължително супер софт. Зимафлуор и аз четох доста и предпочетох да не приемам, но бях си купила и така че като се сетих изсмуквах по едно драженце, но изобщо не бях редовна.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #62 -: Юни 25, 2007, 13:11:31 pm »
Сензодина също оцветява и то не само зъбния камък... :(Поне при мен.
Момичета, тази нощ изпаднах в голям шок. Събудих се и бях легнала по корем! До сега никога не ми се е случвало да спя така, дали има реална опастност за бебето?
« Последна редакция: Юни 25, 2007, 15:05:59 pm от Lan »
« Отговор #63 -: Юни 25, 2007, 15:28:49 pm »
Лан, за реална незнам. Обаче моето бебе нищо му няма/ше. На мен ми се случваше доста често, е не напълно по корем, но бая облегната на него.

... Вода за уста ползвах Сензодин, ...

Ами не беше Сензодин, нещо подобно звучеше, като се сетя ще пиша. Започваше пак със С, но завършваше на "дент". Вчера изхвърлих шишето точно.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #64 -: Юни 25, 2007, 15:38:33 pm »
относно кървящи или просто разранени или раздразнени венци, аз използвам SANDRIN това е билков екстракт, българско е, на капки , само за жабурене, върши много добра работа, пък и на него сега чета че си пише - с подчертан кръвоспиращ и противовъзпалителен ефект. Зъболекарят ми също го одобри така че ви го препоръчвам, пък и е към 2.50 лв.
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #65 -: Юни 25, 2007, 23:01:53 pm »
gery_k77, вземи си NIVEA за деца. Той е 25-ти фактор. Много е добър.

Мимчо, аз наистина ходя при д-р Персенска, но не се
водя там на ЖК защото съм в поликлиниката само заради
болничния. Ходя при нея на преглед веднъж месечно.
Много съм доволна наистина.
Касинка,  :balk_21:
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #66 -: Юни 26, 2007, 00:40:27 am »
Момичета, тази нощ изпаднах в голям шок. Събудих се и бях легнала по корем!

Лан, как успя 8O аз от 6 месец изобщо не можех по корем, а иначе само така спя.
*
« Отговор #67 -: Юни 26, 2007, 09:00:16 am »
Ох и аз спя на една страна и леко по корем и много ме беше страх да не смачкам малчо, затова започнах да спя по гръб. Беше кошмарно спането ми по гръб особено след 7-ия месец, добре че беше док. да ме светне, че няма нищо страшно за бебо и аз си спях както преди.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
« Отговор #68 -: Юни 26, 2007, 10:23:30 am »
Момичета, някоя правила ли е биохимичен скрийнинг в медицинска академия? Док от Токуда ме праща там първата седмица на септември, като предния ден съм направила при тях фетална морфология. Ако някоя е правила там нека да ми каже кога да си запиша час, колко време се чака, и какво всъщност представлява самото изследване?
« Отговор #69 -: Юни 26, 2007, 10:40:18 am »
Всъщност най-добрата поза за сън била наляво, така се осигурява най-добър кръвоток към бебето и към краката на майката. То не че може все така де. Лан, на мен ми беше супер удобно да спя настрани, с възглавница между краката - хем не ми е толкова горещо, хем и да се обърна по корем, възглавницата ме държи по-високо и не притискам бебето.

Мим4о, май всички ходим на БХС в Майчин дом, не в МА. Не знам що те пращат там, даже не знаех че и те правят. Доколкото ми е известно, само МД имат много добра апаратура за тези изследвания, много други болници вземат серум, но го пращат и те в МД, така че не си струва според мне да се ходи другаде. Даже от Пловдов, от Селена, на сестра ми изследванията ги пращаха пак в МД в София. Някой беше писал в темите назад, че примерно ако ти вземат кръв в Шейново, се прави изследване за по-малко вродени заболявания, защото Шейново за по-малко плаща на МД. Това не знам дали е точно така, просто си спомням постинга.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #70 -: Юни 26, 2007, 10:40:38 am »
Мимчо, изследването се прави в Майчин дом - София.
На 14-ия етаж се намира лабораторията.
Не се записва час, работят мисля от 8.30 до 14.30.
Резултата е готов за 4-5 дни.

Ето и какво представлява:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=438&Itemid=36
*
« Отговор #71 -: Юни 26, 2007, 11:01:46 am »
за спането - аз четох в една книга, че въобще не се препоръчва лежането по гръб след 5-ти месец, защото матката вече е много тежка може да притисне някой кръвоносен съд.

*
« Отговор #72 -: Юни 26, 2007, 11:11:33 am »
Ох, с това спане...Аз сега спя настрани.Много обичам по корем,но :(.Ама тази нощ ,ако беше спане.Ужасна жега.И днес се очертава да е така.
*
« Отговор #73 -: Юни 26, 2007, 11:35:08 am »
Аз никога в живота си не съм спала и дори лягала през нощта случайно по корем, защото гърдите са ми много големи и ме болят ако ги притисна. За първи път ми се случва и то точно сега, че да си умра от притеснение. Най-лошото е, че не се усещам, правя го докато спя  :(, дано да не навреди на Малчо!
« Отговор #74 -: Юни 26, 2007, 12:33:00 pm »
Лан стига с тея паники бе, не прочете ли постинга на Пердето, ясно е написала, че доктор й е казал, че не е опасно!
*
« Отговор #75 -: Юни 26, 2007, 12:50:13 pm »
Момичета, вчера правих изследвания на кръв и урина. Док каза че са добри, но мен все пак ме притеснява наличие на следи от белтък в урината, 3-4 левкоцита, много епителни клетки и бактерии. Док ще отсъства, но каза другия месец да ги повторя и ако тогава са пак така, тогава да пускаме стерилна урина. Чудя се дали да чакам до тогава или да ги повторя пак..... и да ходя при личната....
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #76 -: Юни 26, 2007, 13:11:12 pm »
Габи, имах абсолютно същите резулатати на урината. Левкоцитите не са притеснителни, толкова е нормално. Бактерийте ги нямаше при стерилната,
Аз обаче не съм чакала, веднага пуснах, няма за кога да чакаш. Ако
има нещо трябва да се излекуваш. Белтъка ми си стои, за него знам, че
трябва да се следи, но не може да се направи нищо, освен  да махнеш
солта от яденето ти и да пиеш поне 2 л. вода на ден.
Успех
« Последна редакция: Юни 26, 2007, 15:21:19 pm от Nadyn »
« Отговор #77 -: Юни 26, 2007, 14:06:41 pm »
Габи, не виждам защо докторът ти иска да чакаш до следващия месец, щом има наличие на бактерии и увеличен белтък. Според мен или пускай веднага стерилна или повтори обикновената и ако отново резултата е същия - стерилна.
*
« Отговор #78 -: Юни 26, 2007, 14:07:55 pm »
Лан стига с тея паники бе, не прочете ли постинга на Пердето, ясно е написала, че доктор й е казал, че не е опасно!
Останах с впечатление, че тя си спи на една страна, леко притискайки корема, а аз съм си пльоснала цялата тежест директно на него. Спирам да се притеснявам и да се притеснявам няма файда, дано природата да си го измислила! :)
*
« Отговор #79 -: Юни 26, 2007, 15:18:25 pm »
Габи, не виждам защо докторът ти иска да чакаш до следващия месец, щом има наличие на бактерии и увеличен белтък. Според мен или пускай веднага стерилна или повтори обикновената и ако отново резултата е същия - стерилна.
MAri, Nadyn, мерси, още утре сутринта пускам стерилна урина, ще я пусна едноктратна, а пък ако има нещо - и трикратна, да хвана Док, докато е на работа тази седмица още, че после го няма...