0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните - V част
« Отговор #220 -: Юли 04, 2007, 14:12:01 pm »
Албена, леко и възможно по-безболезнено раждане.

Имам едно питане. Вчера ходих на котролен преглед и лекаря ми каза, че единият близнак бил паразитен  8O. Горе-долу си представям какво би могло да бъде, но все пак не ми е ясно какво предстои за напред. На ехографа ясно се видя едното бебе - добре оформено, със сърдечна дейност, но второто беше като петно. Лекаря каза, че до 4 месец ще се разбере ще се развие ли или не. Сега започва да ме хваща страх какво ще стане ако не се развие? Ще може ли да се абсорбира ( не знам дали така се казва) от организма или трябва някак си да го извадят? Нормално ли е едното бебе да е така напреднало в оформянето си, а другото да се забави така? Според лекаря съм в 9г.с., а според теста ми за овулация - в 8г.с.
*
« Отговор #221 -: Юли 04, 2007, 17:59:07 pm »
Бени, Лейди стискам ви палци всичко да е наред!  yahoo_17 :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #222 -: Юли 04, 2007, 20:54:21 pm »
Привет момичета  :D. Първо да пожелая късмет при раждането на Бени  :crossfingers: и бързо възтановяване. Лейди и за тебе стиснати палци нищо, че се е отложило за сега  :wink:. Надявам се всичко да се развие в желаната насока. И аз гледам едно предаване казва се "Раждане" дават го всеки ден по риалити тв от 13ч. Ама и то не е за хора със слаби сърца 8). Дават си всичко при ражданията било нормално било секцио. Много се кефя защото навсякъде присъстват бащите. А при нормални раждания даже майките, сестрите кои каквото има  :wink: :D, а аз как си поплаквам не е истина :). А сега за мен правих кръвни изследвания обаче една част от тях д-ра ми не успя да ги види защото излезна в отпуска. Та искам да питам на какво може да се дължи завишения фибриноген  5.83 при норма 2-4.5. Инъче всичко ок. Нервата ме тресе драйфуцкам всеки ден  :lol: аз си виках да минава то сега започна  :balk_91:. Та както и да е де не се оплаквам  :wink:. Вече излизам по малко или сутрин или привечер, но бързо се уморявам. От понеделник се опитвам да се запиша за ЖК и не успявам  голяма съм  :a_sheep_01: :mrgreen: утре пак ще пробвам. Поздрави от мен  :bighug:
*

naha

• 1474
« Отговор #223 -: Юли 04, 2007, 22:14:28 pm »
Момичета помагайте изпадам в паника наистина ли е опасен завишения фибриноген???? :? Утре ще се консултирам с док ама ме тресе нервата.
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #224 -: Юли 04, 2007, 22:23:13 pm »
Наденце, мило, това открих. Спокойно, пише кога е повишен,
и при бременност също. Утре д-р ще каже.

http://medicine-bg.net/index.php?option=com_content&task=view&id=238&Itemid=39
*

naha

• 1474
« Отговор #225 -: Юли 04, 2007, 22:28:59 pm »
Мерси адаш  :)
*

naha

• 1474
« Отговор #226 -: Юли 05, 2007, 14:46:42 pm »
Ох аз да се извиня за сношната си параноя  :oops:. Сега видях, че д-р Владимиров ми е писъл на мейла, и че всичко е ок  :D.... олекна ми.
С вас какво става? Аз пак промяна в ЖК. Вие ходите ли на такава, въобще необходимо ли е? Ние решихме да запишем при една готина гинка само за узи и от личния ще вземам направления за изследванията. Какво ще кажете?
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #227 -: Юли 05, 2007, 14:54:20 pm »
Наде, аз ходя на ЖК, само и единствено заради болничен, и защото
трябва да се водим някъде. Досега нито веднъж не са ме гледали
на УЗ, само ми пуснаха задължителните изследвания.

От ЖК трябва да ти се дават направления за каквото и да било, аз веднъж отидох
при личната и тя ми се накара, че не трябвало от нея, аз не знаех.
Но ти имаш време, горе-долу до 13-та седмица трябва да се запишеш.
Успех!
*

naha

• 1474
« Отговор #228 -: Юли 05, 2007, 15:01:43 pm »
Ами виж аз днес говорих с личния и понеже споменх за въпросната гинка, а те се познават разбира се. Та той каза, че го правят тя си следи на узи брем. когато трябва нали, а като трябват изследвания пише ги и той ми дава направление. Разбира се си заплащаш узито ама то не е всяка седмица все пак, а и при нея ще ми най-споко. Предполагам и болничен ще може да ми дадът за накрая нали там, инъче сега не вземам болнични аз. Утре ще говоря с нея и ще видим. Ти как си Наде?
*
« Отговор #229 -: Юли 05, 2007, 15:55:37 pm »
Наха, не знам дали знаеш, но твоята браменност се води рискова и то не защото си забременяла чрез икси, а защото си с отрицателен резус фактор.
Принципно нормална бременност може да проследи и джипи-то ти, но провери дали това е така и в твоя случай. Защото на теб допълнително ти се полагат изследвания за антитела и една допълнителна ехография в 32 седмица. И ако личния ти лекар не може да ти даде направление за тези изследвания, ще трябва да си плащаш антителата всеки път по 40 лв., а в при теб и по-скъпо, щото по куриер ги пращат в София.
Внимателно проучи всички подробности и около талона, който ти трябва после за болницата - дали ще може личния ти лекар да го оформи и т.н.

Хайде да ви занимая и с моя проблем.
Като бременна с отрицателен резус фактор, ми правят изследвания за антитела. Последното беше вчера - отрицателни са. В една методика четох, че  при Rh - отрицателни бременни без данни за антитела при изследването между 26-та - 28-ма г.с. се предлага профилактика с една ампула анти-Д - гама глобулин в 28 - 30 г.с. В момента проучвам дали ми се полага по касата ампулата или ще е за моя сметка. В ЖК на МД не знаеха, че се поема от касата дори и при раждане, при аборт и при амниоцентеза, така че не им вярвам на тях, че не се поема и в този случай.
В теми по-назад видях, че Тамара преди четири години е правила такава профилактика, но останах с впечатление, че сама си я е платила.
Аз твърдо съм решила да си направя профилактика и ще си взема ампулата, но не искам да правя услуги на НЗОК, ако ми се полага.
И въобще, защо масово лекарите не са информирани, че антиДгама глобулина се заплаща от касата? И с незнанието си задължават повечето жени да си я търсят и плащат сами.
*
« Отговор #230 -: Юли 05, 2007, 15:59:12 pm »
Аз не съм се записвала на женска консултация. Направления и болнични могат да се взимат от джипито - то е ДЛЪЖНО да ви дава, т.е. от ЖК остава да се ползват единствено безплатните УЗИ, ама хич не им ги искам.
*
« Отговор #231 -: Юли 05, 2007, 16:44:53 pm »
А някой знае ли как стои въпроса с посещението при зъболекар при бременност. Дали касата поема нещо повече от обичайното?
*
« Отговор #232 -: Юли 05, 2007, 16:56:12 pm »
А някой знае ли как стои въпроса с посещението при зъболекар при бременност. Дали касата поема нещо повече от обичайното?
Не, бонуси няма.
« Отговор #233 -: Юли 05, 2007, 17:11:07 pm »
Не съм чувала.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

« Отговор #234 -: Юли 05, 2007, 18:35:27 pm »
Наха, не знам дали знаеш, но твоята браменност се води рискова и то не защото си забременяла чрез икси, а защото си с отрицателен резус фактор.
Принципно нормална бременност може да проследи и джипи-то ти, но провери дали това е така и в твоя случай. Защото на теб допълнително ти се полагат изследвания за антитела и една допълнителна ехография в 32 седмица. И ако личния ти лекар не може да ти даде направление за тези изследвания, ще трябва да си плащаш антителата всеки път по 40 лв., а в при теб и по-скъпо, щото по куриер ги пращат в София.
Внимателно проучи всички подробности и около талона, който ти трябва после за болницата - дали ще може личния ти лекар да го оформи и т.н.

Хайде да ви занимая и с моя проблем.
Като бременна с отрицателен резус фактор, ми правят изследвания за антитела. Последното беше вчера - отрицателни са. В една методика четох, че  при Rh - отрицателни бременни без данни за антитела при изследването между 26-та - 28-ма г.с. се предлага профилактика с една ампула анти-Д - гама глобулин в 28 - 30 г.с. В момента проучвам дали ми се полага по касата ампулата или ще е за моя сметка. В ЖК на МД не знаеха, че се поема от касата дори и при раждане, при аборт и при амниоцентеза, така че не им вярвам на тях, че не се поема и в този случай.
В теми по-назад видях, че Тамара преди четири години е правила такава профилактика, но останах с впечатление, че сама си я е платила.
Аз твърдо съм решила да си направя профилактика и ще си взема ампулата, но не искам да правя услуги на НЗОК, ако ми се полага.
И въобще, защо масово лекарите не са информирани, че антиДгама глобулина се заплаща от касата? И с незнанието си задължават повечето жени да си я търсят и плащат сами.
Не се водим рискови заради отрицателния резус фактор. Даже ако няма проблеми, не виждам защо да се водим рискови. Аз също съм с отрицателен, но досега не са ме водили рискова поради този факт!!!
В 28 г.с. си закупих Анти Д гама глобулин срещу 176 лв и джи пи-то ми я постави. Не е минавала по касата! Мисля, че някога при раждане до 72 часа са я били в държавните болници, но сега едва ли.
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #235 -: Юли 05, 2007, 18:38:33 pm »
Мами, да питам - след 10 дена ме пращат в болницата да ни запишат тоновете на бебето. Демек на 17 юли, а термина ми е на 24. Предполагам ако не се е родило до тогава е нормално да се записват тонове - ама знам ли? В момента всичко си ни е наред? Помагайте минали по този път мами и благодаря.
*

Nina

• 2643
« Отговор #236 -: Юли 05, 2007, 18:44:27 pm »
До колкото знам и аз не се води рискова бременност ако майката е с отрицателен резус фактор. Следят се антителата, а след като се роди бебето и се види, че е взело на мама отрицателния резус фактор - то не е необходимо поставаянето на ампулата. Това обсъждах днес с докторката ми, защото и аз съм с отрицателен резус фактор, а таткото е с положителен. Освен това имам един мисед и тогава бяха объркали на таткото резус фактора, бяха го обявили за отрицателен, случайно разбрахме, че е положителен, но ми сложиха ампулата чак на 24 ден след миседа. Но тогаева не я платих, защото клиниката се бяха притеснили, че са овапцали работата та ми поеха цената на ампулата - 160 лева. Сега през тази бременност правих два пъти изследване за антитела. В началото и преди месец и половина. Това от мен като инфо.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #237 -: Юли 05, 2007, 18:55:49 pm »
Цитат
Мами, да питам - след 10 дена ме пращат в болницата да ни запишат тоновете на бебето. Демек на 17 юли, а термина ми е на 24. Предполагам ако не се е родило до тогава е нормално да се записват тонове - ама знам ли? В момента всичко си ни е наред? Помагайте минали по този път мами и благодаря.
Нина, нормално е да се следят тоновете на бебето в такъв срок преди термин. Лично на мен ми ги следят на ЖК, не нон стрес тест, а само тоновете и ходя всяка седмица на преглед при доктора, който ще ме изражда за да се види дали имам разкритие и как се държи плацентата.
*

Nina

• 2643
« Отговор #238 -: Юли 05, 2007, 18:59:26 pm »
Много балгордаря Лейди. Аз ще раждам в Тина Киркова и там ми каза, да ида за запис на тоновете. А аз също ходя вече всяка седмица по веднъж, един път консултация, един път УЗ. И аз ходя при тази лекарка, която ще ми води раждането. Миналия път проверихме влагалищен секрет, но до сега не сме гледали за разкритие, предполагам е рано, но днес спомена, че на 12 юли имаме важна работа, предполагам, че тогава ще ме проверява за разкритие....знам ли, то и аз не в Джаза като теб ами на Мелмак се намирам.
« Последна редакция: Юли 05, 2007, 19:01:44 pm от Nina »
*
« Отговор #239 -: Юли 05, 2007, 19:12:02 pm »
Води се рискова по тази таблица http://old.zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=printpage&artid=163
Не че е рискова в истинския смисъл на думата.
А иначе АнтиДгамаглобулинът със сигурност се поема от касата. Това от опит ви го казвам. При първия ми аборт никой не ми каза и си я купих сама. Но след това разбрах, че касата я плаща. При втория аборт бях подготвена и като им казах, че знам че се поема, набързо в МД ми казаха каква им е схемата когато нямат наличност на ампули. Срещу фактура и подпис от лекарят, който извърши манипулацията, от счетоводството ми възстановиха парите. Имайте го предвид като тръгнете да раждате, за да си спестите поне тези пари.
В момента чакам отговор от касата дали се поема и профилактичната, която се бие в посочените седмици.