0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните - V част
« Отговор #260 -: Юли 09, 2007, 12:39:29 pm »
Цитат
Брата на мъжо и семейството му заминават на 14 на море и аз вчера като им се примолих да ме вземат с тях, ма не щат да му се невиди.

...да бе, да не са луди! Да им родиш в колата! :D
*
« Отговор #261 -: Юли 09, 2007, 14:08:02 pm »
да ви разкажа какво ми се случи.
в четвъртък прокървих. изпаднах в паника, разбира се. д-р владимиров е в отпуска - не знам какво да правя, къде да отида, исках някой да ме види и да ми каже какво става, какво да правя. д-р благоева, която го замества приема чак в петък и не си вдига телефона. паника, рев... по съвет на приятелка която е била бременна се запътих към майчин дом да ме видят в спешен кабинет. и така, за МД - след няколко обиколки на сградата, която хич не е малка, попадам в приемно отделение (където съм убедена че ще ме прегледат и ще ми кажата от какво е и какво да правя). след многократно звънене и издирване на някой, който и да е, намираме пазач, който вика докторите. чакаме половин час. идват една докторка и сестра, вкарват ме в една стая с едно магаре и никакви апарати, събличай се. питам аз какво ще правим, какво ще видите без апарат? тя казва, като имате кървене е различно (?!?) и толкоз. следва мануален преглед, при който се чувствах все едно ме изнасилват, даже виках от болка, а тя ме гледа учудено и пита - е, за пръв път ли ви преглеждат така...  8O после - дай личната карта и пишат нещо, никой нищо не казва. какво ще правим, питам? ще ви приемем и ще ви наблюдаваме, утре д-р дяволов ще ви види. ама какво ми е? ще ви приемем...предпочетох някой да ме види днес и отказах, за което се подписах, и така и не разбрах какво излезе от прегледа... освен това ми се накараха, че заради мен слизали до долу, като горе раждали 2 жени, а аз... още не мога да повярвам, че е възможно такова отношение и такова нещо въобще...
после отидохме във вита, където за щастие ме прегледаха. оказа се че е раздразнена лигавицата на шийката и има нещо като полип и най-вероятно от това е било кървенето (то вече беше спряло). мануалният преглед, за който разбрах, че е за шийката, въобще не го усетих, за разлика от предния. видяхме и бебето, докторката каза, че е добре. каза и че трябва да полежа вкъщи 1 седмица и дуфастон ми даде. каза че такива полипи можело да се появят по всяко време на бременността и нищо не може да се направи, но не са опасни за бебето. сега съм добре и се надявам че всичко ще е наред.

*
« Отговор #262 -: Юли 09, 2007, 14:14:05 pm »
Pippi,горе главата.Стискам палци и сега пази леглото.
*
« Отговор #263 -: Юли 09, 2007, 14:58:15 pm »
Леле Пипи какъв ужас си преживяла  8O. А аз си мислех, че опасността вече трябва да е попреминала в 14-та седмица  :(. Колкото до лекарката която описваш - за съжаление навсякъде има такива грубияни, които просто не знам защо се наричат лекари...
Дано всичко е наред с теб и бебето оттук нататък!  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
*
« Отговор #264 -: Юли 09, 2007, 15:06:16 pm »
принципно риск има винаги... ама то и в живота е така... така че не трябва да го мислим и да се притесняваме.
а и това се оказа че не е опасно за бебчо и че може да се получи по всяко време на бременността (така каза лекарката, надявам се че е добра, аз за пръв път се срещнах с нея, направи ми добро впечатление, но все пак не я познавам добре). аз основно от отношението в МД исках да се оплача... все пак тогава не знаех, че не е опасно. а бях и доста паникьосана

« Отговор #265 -: Юли 09, 2007, 15:22:15 pm »
Пипи, дано всичко е лош спомен и от тук нататък само хубави моменти да имаш :)
« Отговор #266 -: Юли 09, 2007, 15:29:54 pm »
аз основно от отношението в МД исках да се оплача... все пак тогава не знаех, че не е опасно. а бях и доста паникьосана
Разбирам те чудесно, понеже съм се сблъсквала с това, съжалявам, че ти се е наложило да го преживееш, но важното е, че всичко е наред  :bighug:
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*
« Отговор #267 -: Юли 09, 2007, 16:15:41 pm »
аз основно от отношението в МД исках да се оплача... все пак тогава не знаех, че не е опасно. а бях и доста паникьосана[/color]
Ах как добре те разбирам. "Отношението" им е някъде много далеч от елементарната човещина. Пак хубаво, че на "прегледа" не са присъствали и една камара студенти... :(
« Отговор #268 -: Юли 09, 2007, 16:29:29 pm »
аз основно от отношението в МД исках да се оплача... все пак тогава не знаех, че не е опасно. а бях и доста паникьосана[/color]
Ах как добре те разбирам. "Отношението" им е някъде много далеч от елементарната човещина. Пак хубаво, че на "прегледа" не са присъствали и една камара студенти... :(
Явно е било вечер или по-късно следобяд, иначе нямаше да й спестят черешката на тортата!
ПП А когато и някой и друг специализант реши да ти направи мануален преглед положението направо става розово!
*
« Отговор #269 -: Юли 09, 2007, 17:01:22 pm »
лелеее, аз си мислех, че по-ужасен мануален преглед от този няма... и сестрата те полива с едно шише вода от чешмата през това време...
пред 3 години се натресох в кабинета им по стерилитет и тогава си казах че няма повече да ходя там, не знам защо сега си мислех, че ще е различно...

*
« Отговор #270 -: Юли 09, 2007, 17:12:24 pm »
Пипи, радвай се че си се отървала. Аз първия път лежах 5 часа, втория три седмици. И искрено се надявам да няма трети път. И нищо добро не мога да кажа за тях - нито като обстановка, нито като отношение, нито като професионалисти. Естествено че има и изключения, но като цяло са рядкост добрите лекари там. Дано всичко с бебчето да е наред, за да го родя другаде и да не се налага да прибягвам до услугите на неонатологията на МД.
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #271 -: Юли 09, 2007, 17:55:31 pm »
Ох майко и аз те разбирам напълно  :?.Аз когато прокарвих той беше още на работа ама съм на 200км от София и изпадах в ужас да не каже да ида на преглед тука. Радвам се, че всичко е минало и си почивай повечко. Все пак ще направиш ли преглед при Благоева? Тоя полип няма ли да го махнат? Аз съм другата седмица при нея на преглед.
Да се отчета от днес направихме един междинен преглед не беше наложително ама ме зачовърка пък така и така бях в кабинета. Та пораснали сме цели 4см  :D изпълнили сме целия плоден сак и имаме поне така ми се стори доста дълги ръце и крака  :lol:. Сърчиценцето ни тупка и аз така му се радвах. Гинката се просълзи не веднъж и дваж ме е изпращала разплакана от кабинета та сега усмивката ми така й подейства  :). Образувал се е някакъв мехур, на които не запомних наименованието, но беше свързано с плацената. И така надявам се другата седмица д-р Благоева да ни каже пола. Така се вълнувам. Вече втора седмица не съм имала зацапване (пу пу) силно се надявам вече да няма кофти тръпки. Прегръдки за всички. :D
*
« Отговор #272 -: Юли 09, 2007, 18:10:54 pm »
аз бях при благоева 2 дни преди това. много е симпатична :) но явно не можеше да си вдигне телефона точно в този момент...
лекарката от вита (д-р Кълвачева, после прочетох добри отзиви за нея в бг-мама) каза, че не се махал този полип, появявал си се от бременността. мисля да отида при нея за контролен преглед тази седмица, а другата седмица, живот и здраве, съм на фетална морфология при доц. томова.
наха, не знам дали ще ти кажат пола, на мен благоева в 14 седмица каза, че има нещо между краката, ама е много малко бебето още и може да се сбърка със срамни устни.

*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #273 -: Юли 09, 2007, 18:38:29 pm »
Пиппи каквото доиде  :D. Ако се види ще се радвам ако не има време. Само всичко да е наред. Казаха ли ти колко ще струва феталната?
« Отговор #274 -: Юли 09, 2007, 18:43:41 pm »
Пиппи каквото доиде  :D. Ако се види ще се радвам ако не има време. Само всичко да е наред. Казаха ли ти колко ще струва феталната?

Не че нещо, ама на мен чак в 24 г.с. ми казаха какво ще е бебето :wink:
*
« Отговор #275 -: Юли 09, 2007, 19:28:48 pm »
Казаха ли ти колко ще струва феталната?
не, а и не съм се сетила да питам

*
« Отговор #276 -: Юли 09, 2007, 22:33:51 pm »
Преди 6 седмици струваше 70 лв при доц.Томова.Не вярвам да има промяна.
При мен пола ми го казаха в 16 седмица.
*
« Отговор #277 -: Юли 10, 2007, 08:22:35 am »
Пипи ,дръж се,мила!
Вярвам,че всичко ще се оправи,само дето си се изтормозила.
Почивай си на спокойствие,а след прегледа веднага пиши!
С теб сме  :wave:
*
« Отговор #278 -: Юли 10, 2007, 09:37:59 am »
Преди 6 седмици струваше 70 лв при доц.Томова.Не вярвам да има промяна.
При мен пола ми го казаха в 16 седмица.

Доколкото съм чувала цената при нея е различна в зависимост от това къде преглежда!
Но знаете, че сте в добри ръце и само хубави новинки, ей!  :D
*
« Отговор #279 -: Юли 10, 2007, 10:26:10 am »
Пипи, леле какъв ужас си преживяла! КАто прочетох - МД беше един от вариантите ми за раждане, ама.... вече се отказах!
Феталната при доц. Томова струва 70 лв, а със запис на снимки на дискета - 80лв, аз ходих в 20 седмица и тогава севидя ВСИЧКО! Беше страхотно и обяснява много хубаво!
Кажете ми д-р Благоева всеки ден от седмицата ли приема, как и е работното време,трябва да се обадя да се запиша за другата седмица, та сечудех доста ли е натоварена? И колко струва при нея прегледа?