0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
А какви книжки четете за бременността?
:bighug:Браво на юнаците, Касита!Мисля, че за волейболисти са си екстра!Поздрави от моята въртележка!
1. Има храни, които трябва да присъстват всеки ден в менюто - плодове, зеленчуци, мляко, месо, зърнени храни.2. Трябва задължително да се избягват: меки сирена тип бри, Камамбер, Рокфор, фета и т. н. непастьоризирано мляко, недобресварено месо, месо непреминало термична обработка - няма да изреждам да не ти се прияде всякакви сушени деликатеси влизат там. Това е заради опасност от заразяване с токсоплазмоза и листериоза.Не трябва да се прекалява със сладкото поради опасността от гестационен диабет към края на бременността. Не трябва да се прекалява със солено поради опасност от високо кръвно и прееклампсия пак в последните месеци.3. По отношение на секса - темата е дискутирана много пъти - мненията са противоречиви. Аз лично бях впечатлена от въпроса на жена бременна след ин витро, която задава на доктора си първо - и той е кога могат да правят секс. Е, туй ли е най-важното след толкова чакане. Ами опасност има, особено ако е рискова бременността. 4. Кафе - по едно на ден безкофеиново мисля, че няма проблем, аз лично изчаках с кафето и чак накрая се престраших да пия в последните месеци и то по 1 на ден максимум.5. Алкохол - НЕ. Е, на празник за наздравицата 2 глътки винце едва ли са толкова опасни. 6. Избягват се топли вани, сауни, физическа и психическа преумора7. Избягва се контакта с болни, защото има опасност да се заразиш с грип и т. н.8. Ограничава се контакта с малки деца - в детската градина и началните класове, защото са много контактни и обикновено пренасят доста вируси, шарки и т. н. Е, когато е неизбежно няма как. На ЖК се ходи всеки месец, но прегледите там са крайно незадоволителни, обикновено не разполагат с необходимата апаратура. Затова се препоръчва да се следи и на частно през месец два, както и да се направят прегледите за фетална морфология в съответните гестационни седмици. За хомеопатичните лекарства не мога да кажа нищо, не употребявам. Има лекарства, които се изписват и за бременни, но това трябва доктор да прецени, като вид и дозировка.
Цитат на: mishanta в Юли 31, 2007, 17:55:25 pm :bighug:Браво на юнаците, Касита!Мисля, че за волейболисти са си екстра!Поздрави от моята въртележка!А, бащата ще ги прави като него-баскетболисти.
Моля бъдеЩите майки zа спеШен отговор ако zнаят. Става въпрос zа това има ли връzка между мигрената и евентуална бременност? Т.е. продължава ли бременна жена да страда от мигрена? Има ли някоя от вас, която да е страдала преди и как е сега, по време на бременността?Благодаря ви.
Роби, какво си изследваш на щитовидната жлеза?